Home » , , » Εταιρίες δολοφόνων.

Εταιρίες δολοφόνων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Αυγούστου 2018 | 9:11 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Η πολυεθνική Μonsanto καταδικάστηκε από δικαστήριο του Σαν Φραγκίσκο να πληρώσει 290 εκατομμύρια δολάρια αποζημίωση, επειδή δεν ενημέρωσε για την επικινδυνότητα του ζιζανιοκτόνου της, του Roundup, στο οποίο οφείλεται ο καρκίνος ενός Αμερικανού κηπουρού.

Η γλυφοσάτη, μια οργανοφωσφορική ένωση, είναι βασικό συστατικό του μεγαλύτερου σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνου στον κόσμο Roundup που παράγει η πολυεθνική εταιρεία, και σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Έρευνας για τον Καρκίνο (ΙARC) του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας «πιθανότατα καρικινογενής». Την ίδια άποψη έχουν εδώ και χρόνια αρκετοί ανεξάρτητοι επιστήμονες.
Ήδη έρευνες από τη δεκαετία του 1980 δείχνουν ότι ακόμα και σε ελάχιστες ποσότητες το φυτοφάρμακο ευθύνεται σοβαρές μη αναστρέψιμες βλάβες στο συκώτι, τη χολή τους πνεύμονες, το δέρμα κλπ.

Οι ένορκοι του δικαστηρίου αποφάνθηκαν πως η Monsanto ενήργησε «κακοβούλως» και πως το ζιζανιοκτόνο Roundup που παράγει, καθώς και η επαγγελματική εκδοχή του, το RangerPro, συνέβαλαν «σημαντικά» στην ασθένεια του μηνυτή Ντιγουέιν Τζόνσον.
Το υγρό είναι διασυστηματικό, δηλαδή απορροφάται από το φυτό, ενώ η δράση του είναι ανεξάρτητη από καιρικές συνθήκες.

Οι έρευνες αυτές αποσιωπήθηκαν και αμφισβητούνται συνέχεια από την αδίστακτη πολυεθνική. Τακτική της εταιρείας είναι οι συνεχείς αναβολές δικών, μέχρι να εξαντληθούν οικονομικά τα θύματά τους.
Στις ΗΠΑ υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη χιλιάδες διαδικασίες σε βάρος της Monsanto αλλά έχουν προχωρήσει ελάχιστα.
Σε μια άκρως προκλητική ανακοίνωση η πολυεθνική αναγγέλλει την πρόθεσή της να ασκήσει έφεση και εξέφρασε ακόμα μια φορά την άποψη πως η γλυφοσάτη, δεν προκαλεί καρκίνο και δεν ευθύνεται για την ασθένεια του μηνυτή!

Να θυμίσουμε πως πριν από μερικούς μήνες η Ε.Ε. μετά από πιέσεις της Γερμανίας, αποφάσισε την ανανέωση της άδειας χρήσης της γλυφοσάτης, ως το 2023, επιλέγοντας την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων αδίστακτων αρπακτικών εις βάρος της υγείας μας και της προστασίας του περιβάλλοντος. 

Έγκριση για την εξαγορά της αμερικανικής «Μonsanto» από τη γερμανική «Bayer», είχε δώσει η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της ΕΕ.

“Οι δυο κολοσσοί δραστηριοποιούνται στην παραγωγή σπόρων και εντομοκτόνων, και αν προχωρήσει η εξαγορά - ύψους 51 δισ. ευρώ - η «Bayer» θα είναι το μεγαλύτερο μονοπώλιο του κλάδου παγκοσμίως”. Το 1/4 του κύκλου εργασιών της «Bayer» είναι στα γεωργικά χημικά προϊόντα, το 2017 είχε τζίρο 9,6 δισ. ευρώ, κυρίως από φυτοφάρμακα.
Η «Monsanto» είχε ετήσιο κύκλο εργασιών 14,6 δισ. δολάρια (11,8 δισ. ευρώ), ενώ μόνο από το δηλητήριο Roundup αύξησε τα κέρδη της από πέρσι κατά ένα δις!

Η εταιρεία Bayer αποτέλεσε μέλος της ιδιαίτερα διεφθαρμένης και επικίνδυνης κοινοπραξίας IG Farben, της γερμανικής βιομηχανίας χημικών, που αποτελούσε μέρος τους οικονομικού πυρήνα του ναζιστικού καθεστώτος.
Όταν οι Σύμμαχοι διέσπασαν την IG Farben σε επιμέρους εταιρείες μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο λόγω συμμετοχής της στα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου, (κατασκευάστρια του Κυκλώνα Β και εκμετάλλευση της καταναγκαστικής εργασίας των κρατουμένων), η Bayer εμφανίζεται εκ νέου ως μεμονωμένη επιχείρηση. Το Zyklon B (Κυκλώνας Β), ήταν μέσο εξόντωσης κρατουμένων στα Ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η δε Μonsanto κατασκεύασε (μεταξύ άλλων) τον Πορτοκαλί Παράγοντα ένα από τα φυτοκτόνα που χρησιμοποιήθηκαν από τις ΗΠΑ για την απογύμνωση των δασών του Βιετνάμ.
Εκτιμάται από το Βιετνάμ πως η χημική αυτή ουσία σκότωσε ή ακρωτηρίασε 400.000 ανθρώπους και είναι υπεύθυνη για 500.000 παιδιά γεννημένα με δυσμορφίες. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger