Home » , » "Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους/για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν". - "Υποδοχή" από χρήστες του διαδικτύου του διαγγέλματος Τσίπρα

"Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους/για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν". - "Υποδοχή" από χρήστες του διαδικτύου του διαγγέλματος Τσίπρα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 | 5:58 μ.μ.

Οση μυθολογία και να χρησιμοποιήσεις, όσες περίτεχνες εκφράσεις και να σε βάλουν να απαγγείλεις οι επικοινωνιολόγοι σου, όσο και να προσπαθήσεις να βαφτίσεις το κρέας ψάρι, όπως κάναν οι καλόγεροι τον Μεσαίωνα, όταν απευθύνεσαι σε ένα κόσμο που όχι απλώς τον απογοήτευσες με τις προηγούμενες υποσχέσεις σου αλλά έριξες το βιοτικό του επίπεδο στα τάρταρα θα αντιμετωπιστείς ανάλογα.
Με ειρωνεία, με χλευασμό, με σκωπτικό τρόπο, με απαξίωση. Οπως ακριβώς συμπεριφέρθηκαν χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, οι οποίοι παρακολούθησαν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, από την Ιθάκη, για το "τέλος των μνημονίων" και την "καινούργια μέρα που ξημερώνει".

Ενας στίχος του Μπρεχτ θα αρκούσε για να σχολιάσει κανείς τα όσα ακούσαμε να μας λέει σήμερα ο Τσίπρας: "Οι χορτάτοι μιλάν στους πεινασμένους/για τις μεγάλες εποχές που θά 'ρθουν".

Οι θαμώνες όμως του twitter φαίνεται ότι δεν έχουν διάθεση να κάνουν "ποιητική προσέγγιση" στα όσα άκουσαν σήμερα από τα χείλη του πρωθυπουργού. Εκαναν, λοιπόν τις δικές τους τοποθετήσεις με κατασκευάζοντας ευρηματικά σκίτσα και εύστοχες ατάκες.

Ενα μικρό δείγμα παραθέτουμε:












Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger