Home » , » Σωματείο εργαζομένων τουρισμού-επισιτισμού για Goody's: «Το θράσος τους δεν έχει όρια»

Σωματείο εργαζομένων τουρισμού-επισιτισμού για Goody's: «Το θράσος τους δεν έχει όρια»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Αυγούστου 2018 | 9:42 μ.μ.

Πριν από λίγες ημέρες είδαμε να εξελίσσεται ένα περιστατικό άνευ προηγουμένου.

Συνάδελφος ντελιβεράς που εργαζόταν στο κατάστημα των Goody’s στην Τσιμισκή με Βενιζέλου, έπειτα από εμπλοκή του σε ατύχημα εν ώρα εργασίας κλήθηκε από τον εργοδότη να πληρώσει οποιαδήποτε ζημιά υπέστη ο ίδιος και το μηχανάκι.
Μετά από άρνηση του συναδέλφου και άμεση ενημέρωση του συνδικάτου για το περιστατικό από τον ίδιο, ο εργοδότης απείλησε το συνάδελφο με απόλυση, με σκοπό την τρομοκρατία και του ίδιου αλλά και όποιων συναδέλφων προσπάθησαν να δείξουν την αλληλεγγύη τους.

Δεν τους αρκεί φαίνεται ότι οι ντελιβεράδες καθημερινά κινδυνεύουν τη ζωή τους τρέχοντας να παραδώσουν τις παραγγελίες στην ώρα τους, εκτεθειμένοι σε κάθε είδους καιρικό φαινόμενο.
Δεν είναι αρκετό μάλλον που πολλές φορές καλούνται να ζήσουν από τα φιλοδωρήματα καθώς ο μισθός τους μετατρέπεται σε βενζίνη και συντήρηση, τα οποία είναι υποχρεωμένοι να καλύψουν οι ίδιοι.

Μπροστά στα κέρδη τους δεν λογαριάζουν τίποτα

Ο εργοδότης θέλοντας να ελιχθεί, παρουσία του συνδικάτου στο κατάστημα, ανακάλεσε την απόλυση. Βέβαια, δε δίστασε να δηλώσει ότι θα προχωρήσει αργότερα στην απόλυση του συναδέλφου ντελιβερά «λόγω περικοπών», ενώ μόλις λίγα λεπτά πριν είχε κάνει ξεκάθαρο τον πραγματικό λόγο απόλυσης του.
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το συνδικάτο έρχεται αντιμέτωπο με εργοδότες που σκαρφίζονται δικαιολογίες για να απολύσουν εργαζόμενους.

Τους έχουμε μάθει.

Είμαστε εξοικειωμένοι με ξαφνικές «περικοπές», όποτε κάποιος σηκώσει κεφάλι.

Φυσικά, ο εργοδότης δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό. Επιστράτευσε και άλλα μέσα και συγκεκριμένα τον διευθυντή του καταστήματος, ο οποίος καθόλη τη διάρκεια της παρουσίας του συνδικάτου στο κατάστημα έβριζε χυδαία και απειλούσε τους εργαζόμενους, τους εκπροσώπους του συνδικάτου καθώς και όλους τους παρευρισκόμενους στο σημείο.
Η τραγικότητα ορισμένων φαίνεται από το γεγονός ότι αδυνατούν να κάνουν ακόμη και προβοκάτσια. Ο συγκεκριμένος «κύριος» έφτασε στο σημείο την ώρα που κατευθυνόταν η αστυνομία προς το κατάστημα να αυτοτραυματίζεται ώστε να μπορεί να ισχυριστεί ότι χτυπήθηκε από μέλη του συνδικάτου!!

Εδώ τι να πούμε; Άξιος ο μισθός του;

Κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοια φαινόμενα χυδαίου εκβιασμού και τρομοκρατίας στους χώρους δουλειάς. Το συνδικάτο θα απαντήσει άμεσα σε ενδεχόμενη εκδικητική απόλυση του συναδέλφου ντελιβερά ή οποιουδήποτε άλλου συναδέλφου από το χώρο, που εξέφρασε την στήριξη και αλληλεγγύη του. Συνεχίζουμε να παλεύουμε για άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στον κλάδο σε κάθε πόστο, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger