Home » , » Πάμε να βάλουμε ένα στοίχημα;

Πάμε να βάλουμε ένα στοίχημα;

Από giorgis , Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018 | 7:57 π.μ.

Του Γ. Γ.

Μαντικό χάρισμα δεν έχουμε, αλλά προσπαθούμε στοιχειωδώς να παρακολουθούμε τα γεγονότα πολιτικής επικαιρότητας.

Οπότε θα είναι σαν να κλέβουμε εξωκλήσι αν βρεθεί κάποιος ο οποίος θα στοιχηματίσει μαζί μας ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του δεν θα καθίσει πολύ λιγότερα χρόνια στην φυλακή απ' ότι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Β. Παπαγεωργίου. 
(Θυμίζουμε ότι αυτός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα είχε σε ισόβια κάθειρξη για την υπεξαίρεση – μαμούθ που είχε γίνει απ’ τα ταμεία του δήμου ύψους 51,4 εκατ. ευρώ., και στην πορεία μετά 2,5 χρόνια φυλακή -παρουσιάζοντας μια ιατρική πιστοποίηση σύμφωνα με την οποία έχει αναπηρία- αφέθηκε ελεύθερος). 

Κι αυτό το παράδειγμα το αναφέρουμε για να μην μιλήσουμε για πιο καραμπινάτες υποθέσεις όπως το σκάνδαλο του "κομιστή" Θέμου Αναστασιάση, την υπόθεση «Ερρίκος Ντυνάν» -Ανδρέας Μαρτίνης κλπ.

Τώρα τι μεθόδευση θα ακολουθηθεί για να υποστεί τις "λιγότερες απώλειες" ένα απ' τα "εκλεκτά άτομα" του αστικού μας προσωπικού που βρέθηκε σε κύριες κυβερνητικές θέσεις για αρκετά χρόνια, δεν γνωρίζουμε. Θα το μάθουμε όμως στην πορεία.

Αλλά εντάξει, πρέπει να δείξουμε κατανόηση στον πρώην ΠΑΣΟΚο υπουργό. Αλλωστε τί έκανε ο άνθρωπος; Μόνο 2.800.000 ελβετικά φράγκα τσέπωσε από τις μίζες που πήρε με την εμπλοκή του στο σκάνδαλο των πολεμικών εξοπλισμών.
Σιγά το αδίκημα. 

Ούτε το "έγκλημα" να κλέψει δυο ποδήλατα έκανε για να τιμωρηθεί με 8 χρόνια φυλακή, ούτε η γυναίκα του έκανε το ατιμωτικό "αδίκημα" να κατασκευάσει πλαστό πτυχίο Δημοτικού σχολείου για να εργαστεί σαν καθαρίστρια οπότε να τιμωρηθεί, από την ελληνική "δικαιοσύνη", όπως της άξιζε με 15 χρόνια φυλακή.   

Σε κάθε περίπτωση πάντως επειδή αναζητούνται ακόμα οι αποδέκτες από αρκετά εκατομμύρια που έχει δώσει για μίζες η ίδια Ελβετική εταιρεία που συμμετείχε στο "πάρτι" των πολεμικών εξοπλισμών, δεν αποκλείεται ο Παπαντωνίου, τώρα που αισθάνεται "εγκλωβισμένος" να "κελαηδήσει" -αν και το βλέπουμε πολύ χλωμό- και να εμπλέξει πρόσωπα που τώρα είναι στο απυρόβλητο. Εδώ να θυμίσουμε ότι ο πρωθυπουργός του, Κώστας Σημίτης, έχει χαρακτηριστεί δημόσια σαν "Τροχονόμος στην λεωφόρο της μίζας με τους πολεμικούς εξοπλισμούς"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger