Home » , » Σανό στους συναδέλφους σας

Σανό στους συναδέλφους σας

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 | 6:59 μ.μ.

Πηγή: Του Μάρκου Μαλλιάρη - "Το Ποντίκι"

Θα γελούσα με την ψυχή μου μπροστά σε αυτό τον αυτοεξευτελισμό που έχει επιδοθεί η αστυνομία, είτε πρόκειται για θρασύτατους συνδικαλιστές είτε για «πηγές» (λυμάτων προφανώς) , αν δεν κρινόταν η δικαιοσύνη για έναν άνθρωπο που έφυγε από τον κόσμο με αγωνία, πόνο, γυαλιά καρφωμένα στο σώμα του και αφηνιασμένα κτήνη να τον κλωτσούν.

Το βίντεο της δολοφονίας Κωστόπουλου ακολούθησε μία μιντιακή θύελλα που στόχο είχε να συντηρήσει το κλίμα «ανομίας» ξεπλένοντας τις αυτοδικίες, σκιαγραφώντας παράλληλα τον Κωστόπουλο ως επίδοξο ληστή, απειλή, κίνδυνο για τον εαυτό του και τους γύρω του, που εισέβαλε με μαχαίρι στην επιχείρηση ενός νομοταγούς πολίτη και άλλα τέτοια.

Σταδιακά, όσο εμφανίζονταν μάρτυρες και νέα βίντεο το αφήγημα περί ληστείας υπό την απειλή μαχαιριού άρχισε να καταρρέει.

Τη σκυτάλη πήραν οι περήφανοι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι των αστυνομικών που με αλλαζονικό και απαράδεκτο ύφος επικαλέστηκαν αστυνομικά εγχειρίδια και πρακτικές για να δικαιολογήσουν το ξύλο κατά τη διάρκεια σύλληψης ενός αναίσθητου, αιμόφυρτου ανθρώπου που ψυχορραγούσε.

Στο μεταξύ, σε πολλά από βίντεο, φάνηκε ο επαγγελματισμός -τρομάρα τους- των αστυνομικών που κρατούσαν το όπλο του «εγκλήματος», ένα μαχαίρι, με γυμνά χέρια και το περιέφεραν εδώ και εκεί, παρότι υποτίθεται ότι βρέθηκε μέσα στο κατάστημα.

Εκεί τα ξέχασαν τα εγχειρίδια. Τόσο απλά.

Κάτι τέτοιο δείχνει όχι μόνο το χαμηλότατο επίπεδο κατάρτισης των αστυνομικών αλλά κυρίως την μνημειώδη αδιαφορία τους για την προστασία στοιχείων που μετά από εγκληματολογικές έρευνες μπορούν παίξουν καθοριστική σημασία για την εξιχνίαση υποθέσεων.

Παρότι η υπηρεσία θα έπρεπε να βρίσκεται απολογουμένη για την αλλοίωση στοιχείων από αστυνομικούς (ακούσια θα πω γιατί είμαι καλοπροαίρετος), «πηγές» της έχουν το θράσος να κάνουν διαρροές και να λένε ότι «ίχνη γεννητικού υλικού του Κωστόπουλου βρέθηκαν στο μαχαίρι».

Για να ξέρουμε τι λέμε, γενετικό υλικό μπορεί να είναι αίμα, τρίχες, δέρμα κλπ.

Το μαχαίρι είναι αυτό που ξεκίνησε από το κατάστημα και έφτασε στα χέρια αστυνομικών που πέρασαν χειροπέδες στον Κωστόπουλο, βαστώντας τον με τα χέρια.

Το μαχαίρι που περιφερόταν στον ματωμένο, από το αίμα του Ζακ, δρόμο είχε DNA του Ζακ.

Συγχαρητήρια. Τύφλα να ‘χει το CSI.

Αλλά οι «πηγές» της ΕΛ.ΑΣ είχαν και άλλο θράσος, όταν σχολίασαν την απουσία αποτυπωμάτων.

«Όσο για την αδυναμία ταυτοποίησης αποτυπωμάτων οι ίδιες πηγές εξηγούσαν ότι αυτή προέκυψε από το γεγονός ότι το μικρό σε μέγεθος μαχαίρι το έπιασαν αρκετά άτομα, προσθέτοντας ότι αυτή η αδυναμία είναι πιθανό να συμβεί».

Οι αστυνομικοί λένε ότι δεν καταφέραμε να ταυτοποιήσουμε αποτυπώματα επειδή το μαχαίρι έπιασαν πολλά άτομα.

Ωστόσο όταν είναι σαφές ότι τα άτομα υπεύθυνα για απουσία αποτυπωμάτων είναι αστυνομικοί, είτε οι πηγές μας ταΐζουν σανό ή μιλάμε για ατόφια, καθαρής μορφής βλακεία.

Πρωτοετείς εγκληματολογίας θα τραβούσαν τα μαλλιά τους βλέποντας πως χειρίστηκαν οι αστυνομικοί τη σκηνή και τα πειστήρια του εγκλήματος της οδού Γλάδστωνος.

Μετά τις υποθέσεις Ηριάννας και Θεοφίλου φάνηκε περίτρανα πόσο τρύπια είναι η διαδικασία ελέγχου DNA και επίσης πόσο αναξιόπιστα (αν όχι κατευθυνόμενα) είναι τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Γι αυτό, οι «πηγές» και οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, ας ταΐσουν σανό τους συναδέλφους τους που το τρώνε κιόλας, εμείς δεν θα πάρουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger