Home » , » Αφού έριξαν 10 χρόνια στην καθαρίστρια για ένα πλαστό χαρτί, για τα Μνημόνια δεν πρέπει να στηθούν κρεμάλες;

Αφού έριξαν 10 χρόνια στην καθαρίστρια για ένα πλαστό χαρτί, για τα Μνημόνια δεν πρέπει να στηθούν κρεμάλες;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018 | 3:36 π.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Σιχαίνομαι το ψέμα και τον πλάγιο τρόπο. Θα είμαι λοιπόν αιρετικός και σκληρός, όσον αφορά το θέμα του πλαστού πτυχίου της 53χρονης καθαρίστριας.
Δεν έπρεπε να πλαστογραφήσει το απολυτήριο Δημοτικού. Η πράξη της αυτή είχε επιπτώσεις όχι μόνο στην ίδια αλλά και στον άνθρωπο που θα διορίζονταν στη θέση της. Στην ουσία πήρε τη θέση κάποιου άλλου.

Και εδώ να ρωτήσω ευθέως τους συντρόφους. Αν πλαστογραφούσε κάποιος πτυχίο ιατρού και τον διόριζαν, τι θα λέγαμε; Θα ήμασταν με το μέρος του;
Βέβαια, απαντάω ο ίδιος, σε αυτή την περίπτωση, η αστική δικαιοσύνη ίσως να τον είχε ρίξει στα μαλακά.
Κι από δω και πέρα συμφωνώ με τους συντρόφους ότι δηλαδή κακώς τιμωρήθηκε η εργαζόμενη τόσο αυστηρά.

Το ότι η δικαιοσύνη είναι ταξική, τιμωρεί με εξοντωτικές ποινές τους φτωχούς, και φυσικά όσους αμφισβητούν το σύστημα, ενώ χαϊδεύει τους πλούσιους απατεώνες και τους φασίστες, το ξέρουμε καλά.
Το ότι το ρουσφέτι βασιλεύει και κάποιοι διορίζονται με τις πλάτες πολιτικών, επίσης το γνωρίζουμε. Μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι, που έδωσαν πλαστά στοιχεία σε θέσεις πολύ καλύτερα αμειβόμενες με καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Βέβαια αυτοί είναι ελάχιστοι και δεν μπορεί τέτοιες περιπτώσεις, που ευθύνονται κυρίως οι πολιτικοί, να γίνονται άλλοθι, ώστε να διώκονται και να συκοφαντούνται όλοι οι υπάλληλοι.

Ποιος φταίει όμως εκτός από την καθαρίστρια; Η υπηρεσία στην οποία εργάζονταν δεν έλεγξε τα χαρτιά της;
Βλέπετε, είναι πολλά στραβά. Πόσα χρόνια εργάζονται κάποιοι και τους ανακαλύπτουν τυχαία, όταν πχ πάνε για προαγωγή; Και με ποιών τις πλάτες τα κάνουν αυτά; Των πολιτικών! Που ξέρουν ότι το ρουσφέτι είναι παράνομο, άδικο, αλλά έχουν φροντίσει για τον εαυτό τους. Μόνο για τον εαυτό τους. Ας το λάβουν υπόψη οι ψηφοφόροι, που τους ζητάνε χάρες.

Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με καθαρίστρια. Κι ερωτώ αυτούς που έκαναν τις προκηρύξεις. Για να καθαρίσει κάποιος χρειάζεται πτυχίο; Έστω απολυτήριο δημοτικού; Αγγλικά ίσως; Γνώση Υ/Η;
Τίποτε από όλα αυτά.

Ως πτυχιούχος, αλλά και ως εργαζόμενος κάποτε σε συνεργείο καθαρισμού, σας διαβεβαιώνω ότι το μόνο που χρειάζεται, είναι να πιάνουν τα χέρια σου. Αν το πτυχίο έκανε την κυρία να καθαρίζει καλύτερα, τότε μάλιστα, έπρεπε να τιμωρηθεί. Όμως σίγουρα δεν είχε σημασία αυτό το χαρτί. Το ζήτησαν όμως. Μήπως λοιπόν ήρθε η ώρα να επανεξετάσουμε κάποια πράγματα στον τρόπο που γίνονται οι προσλήψεις; Μήπως ζητάνε πάρα πολλά για πάρα πολύ λίγα; Τα κοινωνικά κριτήρια μας λένε κάτι;

Να σκεφτείτε ότι ψηφίζουμε πολιτικούς, που έχουν πει ψέματα κατ’ εξακολούθηση. Που εγκληματούν εις βάρος εκατομμυρίων! Που είναι η Υπεύθυνη Δήλωση του υποψήφιου βουλευτή ότι μας λέει αλήθεια; Γιατί δεν τη ζητάμε; Δεν είναι πιο σημαντική η θέση του υπουργού από αυτή ενός δημοσίου υπαλλήλου; Ποιος μας εξασφαλίζει ότι ο πολιτευτής μας δεν είναι θεότρελος; Αν ζητούσαν χαρτί από ψυχολόγο για το Χίτλερ, το Μουσολίνι κα, όταν έβαζαν υποψηφιότητα, ίσως γλιτώναμε τον πόλεμο.

Εφόσον έχουν δικαίωμα αυτοί να κατέβουν ξανά στις εκλογές, ακόμα και αν αποτύχουν, τότε γιατί διώχνουμε τους απλούς υπαλλήλους, όταν δεν κάνουν την δουλειά τους; Κοντολογίς, αφού έριξαν 10 χρόνια στην καθαρίστρια για ένα πλαστό χαρτί, για τα Μνημόνια δεν πρέπει να στηθούν κρεμάλες; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger