Home » , » Μαζικό και δυναμικό το αντιφασιστικό μαθητικό συλλαλητήριο - Φιάσκο η εθνικιστική συγκέντρωση του Λευκού Πύργου

Μαζικό και δυναμικό το αντιφασιστικό μαθητικό συλλαλητήριο - Φιάσκο η εθνικιστική συγκέντρωση του Λευκού Πύργου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 | 4:55 μ.μ.

Μαζικό και δυναμικό ήταν το σημερινό  αντιφασιστικό μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε στα Προπύλαια, κάτι που διαπιστώνουμε και από τις φωτογραφίες που ανάρτησε στο facebbok o Μάριος Λώλος.

Την ίδια στιγμή αποκαλυπτικές είναι οι καταγγελίες που κάνουν στο "Ποντίκι" μαθητές για τον τρόπο που η ναζιστική συμμορία του Μιχαλολιάκου προσπάθησε να επιβάλλει σχολικές καταλήψεις σε περίπτωση που οι μαθητές δεν λάμβαναν σχετική απόφαση.

Με την φράση «Θα σας κλείσουμε το σχολείο θέλετε δε θέλετε, θα φέρουμε 50 εξωσχολικούς», απειλούσαν οι χρυσαυγίτες τους μαθητές, ενώ σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες τέτοια περιστατικά έγιναν σε όλη την χώρα και στην Αττική όπου μαθητές αρνήθηκαν να προχωρήσουν σε εθνικιστικές καταλήψεις.

«Στέλνουμε το μήνυμα ότι δε θα αφήσουμε δέκα φουσκωτοί να τραμπουκίζουν μαθητές, καθώς και ότι δε τρομοκρατούμαστε από τις απειλές Χρυσαυγιτών», διαβάζουμε σε δήλωση μαθητή και αυτή η διαπίστωση φαίνεται ότι είναι αποδεκτή απ' την συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών αν κρίνουμε από την παταγώδη αποτυχία που είχε η χρυσαυγίτικη προσπάθεια στην Θεσσαλονίκη να οργανώσει εθνικιστικό μαθητικό συλλαλητήριο.

Μας ενημερώνει ο εκπαιδευτικός Ηλίας Σμήλιος από παρουσία του στο facebook.

300-400 άτομα (παιδιά και ενήλικες) στην εθνικιστική συγκέντρωση του Λευκού Πύργου που κατευθύνθηκε προς Δημαρχείο Θεσ/νίκης και στη συνέχεια το κύριο μέρος διαλύθηκε ενώ μια ομάδα κατευθύνθηκε προς ΥΜΑΘ.
Και για όσους ακόμα ζουν με παραμύθια περί "αγνών πατριωτικών αισθημάτων", πάρτε και το φυλλάδιο που μοιραζόταν στη συγκέντρωση.


***
Οι μαθητές τονίζουν ότι θα συνεχίσουν τον αντιφασιστικό αγώνα στα σχολεία, με επόμενο σταθμό τα συλλαλητήρια για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία το του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, καθώς και τις κινητοποιήσεις ενάντια στις προωθούμενες αλλαγές του Υπ. Παιδείας στη δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger