Home » , » Μπατσάδικη "συναδελφική αλληλεγγύη"

Μπατσάδικη "συναδελφική αλληλεγγύη"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018 | 10:05 μ.μ.


Μόνο για έλλειψη "συναδελφικής αλληλεγγύης" δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς τους μπάτσους, κάτι που εκδηλώθηκε με έντονο τρόπο και στην περίπτωση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου η οποία έγινε και με εμπλοκή και συνεργεία αστυνομικών οργάνων.

Αρχικά το είδαμε αυτό όταν αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής διοχέτευαν στα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια του ότι ο Ζακ έχασε την ζωή του από "κάποιο οίδημα ή άλλο πρόβλημα υγείας".
Οταν ήρθαν στην δημοσιότητα βίντεο καθώς και οι ιατροδικαστικές εκθέσεις και το "πόρισμα" τους κατέρρευσε παταγωδώς, μην έχοντας άλλοι δυνατότητα, -πέρα από το να καταθέσουν σαν μάρτυρες υπεράσπισης στην σχετική δίκη- , οι μπάτσοι συμβάλλουν στην νομική υπεράσπιση των εγκληματιών συναδέλφων τους. (Οι λόγοι είναι προφανείς)

Πρέπει να θυμίσουμε ότι η δικηγόρος της οικογένειας του δολοφονημένου Ζακ Κωστόπουλου, Αννυ Παπαρρούσου, έχει καταγγείλει δημόσια ότι «Η αστυνομία συνειδητά δε συνεργάστηκε, δεν έδωσε πληροφορίες και στοιχεία για την υπόθεση και το γιατί το καταλαβαίνει κανείς και από τις δημόσιες δηλώσεις των εκπροσώπων των αστυνομικών. Πρέπει να καταγγελθεί και ότι η αστυνομία δε συνδράμει και τώρα με οποιονδήποτε τρόπο ώστε να συμπληρωθεί η ελλιπέστατη δικογραφία». 

Απ' την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, δικαιολόγησε απόλυτα τους εγκληματίες συναδέλφους του δηλώνοντας: «Τα αστυνομικά εγχειρίδια δεν λένε τίποτα περισσότερο ή τίποτα λιγότερα από αυτό που κάνουν οι συνάδελφοί μου». 
Στην ίδια κατεύθυνση ήταν και οι τοποθετήσεις του γενικού γραμματέας ειδικών φρουρών, Στράτου Μαυροειδάκου: «Οι αστυνομικοί δεν έχουν υπερέβη κανένα όριο! ... Οι αστυνομικοί έκαναν άριστα τη δουλειά τους ... Δεν κάνουμε συλλήψεις με... τριαντάφυλλα».

Να σημειώσουμε επίσης, ότι η δικηγόρος της οικογένειας του 33χρονου δολοφονημένου, έχει καταθέσει μηνύσεις σε βάρος των μπάτσων που εμπλέκονται στην δολοφονία αφού «η συμπεριφορά των αστυνομικών, πέραν της προφανούς αντίθεσης σε κάθε έννοια έννομης τάξης και πολιτισμού, συνιστά κακούργημα, είναι βασανισμός και τιμωρείται σαν κακούργημα σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα».

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις το σωματείο των Ειδικών Φρουρών επέλεξε δυο "μπουμπούκια" να αποτελέσουν "εφεξής τους νομικούς παραστάτες των συναδέλφων" τους.
Και ποιοι είναι αυτοί οι "έγκριτοι νομικοί"; Ο ένας είναι ο Πέτρος Μαντούβαλος. Πρόκειται για έναν δικηγόρο ο οποίος έχει κατηγορηθεί για ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σχετικά με εμπλοκή του στο λεγόμενο «παραδικαστικό κύκλωμα».έχοντας καταδικαστεί και μάλιστα αμετάκλητα. 
Πρόσφατα μάλιστα το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δικηγόρων του επέβαλε προσωρινή παύση έξι μηνών, από την άσκηση του επαγγέλματος του γιατί εξαπάτησε πελάτισσα του και καρπώθηκε 55.000 ευρώ.
Οσο για το ποιόν του άλλου δικηγόρου, νομικού συμπαραστάτη των μπάτσων, Αθανασίου Πλεύρη, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Υ.Γ. Δεν έχουμε αυταπάτες ότι θα έχει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα η ποινική δίωξη των μπάτσων για την συμμετοχή τους στην δολοφονία του Ζακ. Αλλωστε είναι γνωστές οι «σχέσεις στοργής» που υπάρχουν μεταξύ κατασταλτικών μηχανισμών και δικαστικής εξουσίας κάτι που επιβεβαιώθηκε και πρόσφατα με την "βούλα" του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger