Home » , » Κούλης ο "γκόμενος"

Κούλης ο "γκόμενος"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 | 3:20 μ.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Ο Κούλης, όσο είναι στην αντιπολίτευση, μας διασκεδάζει, μπας και του δοθεί η ευκαιρία να μας βασανίσει, αν γίνει κυβέρνηση. Μάλλον όμως θα μείνει με την όρεξη, παρά τις προσπάθειες του Αλέξη να τον κάνει πρωθυπουργό.
Το βράδυ των εκλογών θα κλαίει παρέα με τους φίλους του, τους δημοσκόπους, αφού οι περισσότεροι δεν γουστάρουν κανίβαλους, αν και υπάρχουν κάποιοι που έχουν περίεργα γούστα.
Περί ορέξεως όμως κολοκυθόπιτα.

«Τι γκόμενος είσαι εσύ»; Είπε μια γυναίκα στον Κούλη. Τόση απελπισία πια; Εκτός, αν η κυρία είχε σοβαρά προβλήματα όρασης. Άλλο αυτό.
Αμέσως έγινε πάρτι στο ιντερνέτ. «Θα πάρει παντόφλα το βράδυ η Μαρέβα», και τέτοια.
Δεν θα φάει ξύλο ο Κυριάκος από τη γυναίκα του, μην ανησυχείτε. Από μας θα το βρει. Η Μαρέβα είχε διαβάσει από πριν το σενάριο, επομένως ήξερε ακριβώς τι θα ειπωθεί.

Βέβαια ο σκηνοθέτης το παράκανε. «Γκόμενος»; Ο Κούλης; Σοβαρά τώρα; Αλλά σε video κολακείας τι άλλο να πει; «Έντιμος»; «Καλός»; «Ικανός»; Εκεί ήταν που θα λέγαμε: Εδώ το παράκανε στο γλείψιμο.

Η αλήθεια είναι πως το βλέμμα του ζαλίζει. Αν κοιτάξεις τους προβολείς ευθεία, στραβώνεσαι. Και φυσικά υπάρχει το κόμπλεξ του αρχηγού.
Δεν έγιναν ακόμα εκλογές, γιατί δεν είναι sexy! Κούλη, είσαι πολύ sexy κι εσύ κι ο Αλέξης. Σας διαβεβαιώνω, πως οι περισσότεροι περιμένουμε πως και πως να σας πηδήξουμε. 

Προς το παρόν κάνουμε sex με τους λογαριασμούς. Εγώ πχ κάθε φορά που έρχεται η ΔΕΗ, αλείφω βαζελίνη το φάκελο. Μα κάθε φορά μεγαλύτερος; Που θα φτάσει; Αν τον κάνω ηλεκτρονικό, θα γλυτώσω τον πόνο; Μάλλον όχι. Το «τηλεφωνικό sex» είναι ακριβότερο. Οι εταιρίες μας ξεπάτωσαν. Ευτυχώς εγώ έχω κάρτα. Που έληξε εδώ και καιρό. Όσο για το ιντερνέτ να ευχαριστήσω το χορηγό, την γειτόνισσα μου, την Καλλιόπη, που μου έδωσε από το δικό της.

Που λέτε, ο Κούλης, θέλει να ακούει, πως πάει για πρωθυπουργός, πως είναι ωραίος, καθόσον μια ανασφάλεια την έχει. Δεν πάνε καλά τα πράγματα, δεν κόπηκαν συντάξεις προεκλογικά, δεν έγινε καμία άλλη καταστροφή πρόσφατα… τον έπιασε κατάθλιψη. Κι αφού ο τσοπάνης ήταν θλιμμένος, τα κομματόσκυλα είπαν να του φτιάξουν το κέφι. Αλλά γελάσαμε εμείς.

Μερικά ρητά τώρα που ταιριάζουν στην περίπτωση. Το πρώτο το είπε ο Μένανδρος αιώνες πριν το Χριστό. «Γυνή δε κολακεύει σε του λαβείν χάριν». Τι θέλει να πει ο ποιητής; Τι να θέλει μια γυναίκα από τον Κυριάκο; Ρουσφέτι. Κι επειδή την κόβω για βαμμένο «βαφτιστήρι», μέχρι και το μωρό θα το βολέψει στο δημόσιο. Αφού διώξει ο Κυριάκος τους διορισμένους από το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ.

«Μεγάλα βλάπτουσι τους αξυνέτους οι επαινέοντες». Ο Δημόκριτος το είπε πριν πολλά, πολλά χρόνια. Κι αυτό γιατί «Επαινούμενος, μη πάντα πίστευε». Αν έχεις μυαλό, δεν βγάζεις τέτοιες αηδίες στη φόρα. Κι αυτό γιατί γελάνε μαζί σου όλοι. Αλλά και γιατί δείχνει την ανεπάρκεια της πολιτικής τους.

Πάλι στις λεπτομέρειες θα κριθεί η δήθεν επιλογή. Ποιος είναι πιο όμορφος, πιο ψηλός, μουστακαλής, ποιος φορά γραβάτα. Για να μας πηδήξουν πάνε, όχι να μας κυβερνήσουν, γι αυτό δίνουν έμφαση σε τέτοια μικρά κι ανόητα θέματα.
Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμα κλείνω, όμως με ένα στίχο:

Για όλα φταίνε οι γκόμενοι, οι πρώην κι οι επόμενοι, και οι αστοί οι επώνυμοι και γενικώς…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger