Home » , » Τσιπρέικες αθλιότητες

Τσιπρέικες αθλιότητες

Από giorgis , Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 | 2:56 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Είναι αθλιότητα το να επικαλείσαι ένα αγωνιστικό παρελθόν για να δικαιολογήσεις ένα ελεεινό παρών. Και αναφερόμαστε σε ένα σημείο απ' την σημερινή τοποθέτηση του Τσίπρα στην βουλή.
Αφήνουμε ασχολίαστο το κατάπτυστο τσουβάλιασμα που έκανε των ενεργειών της εγκληματικής ναζιστικής συμμορίας, με την αντιμετώπιση που είχε από φοιτητές η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε πριν να καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

Στεκόμαστε μόνο στο σημείο στο οποίο ο πρωθυπουργός στηλιτεύει τους "αυτόκλητους υπερασπιστές του φοιτητικού κινήματος", όπως λέει, οι οποίοι έφτασαν στο "επαίσχυντο σημείο να μην αφήσουν να καταθέσουν στεφάνι άνθρωποi που συμμετείχαν στα γεγονότα του Νοέμβρη 73, στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι συνελήφθησαν, ξυλοκοπήθηκαν, εξορίστηκαν".

Δεν θα χάσουμε τον χρόνο μας να κάνουμε ιστορικά μαθήματα στον Τσίπρα και να του αναφέρουμε αρκετά παραδείγματα ανθρώπων που είχαν να επιδείξουν μεγάλους λαϊκούς αγώνες και όμως κατάντησαν όργανα της μαύρης αντίδρασης.

Θα σταθούμε μόνο σ' αυτούς που έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το '73. Ναι. Είναι γεγονός ότι σ' αυτούς συγκαταλέγονται και σημερινά κυβερνητικά στελέχη. (Μάκης Μπαλαούρας, Ανδρέας Νεφελούδης, Νίκος Μανιός κ.α).

Αυτό όμως τι σημαίνει; Ο,τι αυτή η αγωνιστική δράση που έκαναν πριν κάποιες δεκαετίες, τους αφήνει στο "απυρόβλητο" για την σημερινή αντιλαϊκή στάση τους;
Με αυτή την "λογική" θα έπρεπε να "απαλλάξουμε" και τον Γιάννη Σμπώκο ο οποίος φοιτητής του ΕΜΠ τότε, συνελήφθη, φυλακίστηκε κλπ., για να καταλήξει στην πορεία διαχειριστής και αποδέκτης των  μιζών του Ακη Τσοχατζόπουλου.
Ανάλογη περιπέτεια με του Σμπώκου πέρασε και ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, (μέλος του Ρήγα Φεραίου τότε και στην Συντονιστική της κατάληψης), για να γίνει στην πορεία ένας ακροδεξιός, προσωπικός φίλος του Α, Σαμαρά και βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ.
Για να αναφερθούμε μόνο σε δυο καραμπινάτα παραδείγματα, γιατί αν πιάσουμε να μιλάμε για ορισμένους/ες απ' την "γενιά του Πολυτεχνείου" ....

Καλό είναι ο Α. Τσίπρας να θυμάται την λαϊκή ρήση που λέει: ¨Τα στερνά τιμούν τα πρώτα¨. ή για να το πούμε και πιο .. πεζοδρομιακά "φρέσκα κουλούρια λέει ο κουλουράς".
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Νοεμβρίου 2018 στις 3:32 μ.μ.

Πέστα Γιώργη. Άμα δεν έχει τσίπα ο άνθρωπος, πόσο χαμηλά πέφτει...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger