Home » , » Σκηνικό πολέμου στους δρόμους του Παρισιού (Βίντεο με απ' ευθείας μετάδοση)

Σκηνικό πολέμου στους δρόμους του Παρισιού (Βίντεο με απ' ευθείας μετάδοση)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018 | 11:32 μ.μ.

Οπως μας γράφει η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά στο twitter -κάτι που διαπιστώνουμε από την ζωντανή μετάδοση που κάνει το τηλεοπτικό κανάλι RUTPLY- σκηνικό πολέμου επικρατεί σε κεντρικούς δρόμους του Παρισιού και ειδικά στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων κοντά στην αψίδα του Θριάμβου.

Χιλιάδες διαδηλωτές τα «κίτρινα γιλέκα» που διαμαρτύρονται για την άνοδο των τιμών των καυσίμων και τις οικονομικές πολιτικές του Εμανουέλ Μακρόν, εδώ και ώρες βρίσκονται σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Οπως μας πληροφορεί η ίδια δημοσιογράφος την ίδια ώρα οι διαδηλωτές και γενικότερα ο κόσμος γίνεται επιθετικός όχι μόνο απέναντι στους πολιτικούς και τους αστυνομικούς αλλά και δημοσιογράφους. Η εφημερίδα Midi Libre κατέθεσε μήνυση για την επίθεση νωρίτερα σε δυο δημοσιογράφους της.


Την ίδια στιγμή Κυβέρνηση και ΜΜΕ προσπαθούν να αποδομήσουν το κίνημα των κίτρινων γιλέκων λέγοντας ότι από πίσω είναι η ακροδεξιά, η ομάδα black bloc και ταραξίες, μας ενημερώνει η ίδια δημοσιογράφος. Η κατάσταση όχι απλώς δεν εκτονώνεται  αλλά παίρνει συνεχώς πιο έντονες διαστάσεις με τους διαδηλωτές να προγραμματίζουν και νέα κινητοποίηση το επόμενο Σάββατο 1η Δεκέμβρη.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

25 Νοεμβρίου 2018 στις 1:03 π.μ.

Μακρόν: Το αγαπημένο παιδί της πλουτοκρατίας. Εδώ, αντίστοιχα δήθεν κεντρώα κόμματα δεν είχαν καμία τύχη, στη Γαλλία όμως χάρη στους φασίστες με πατέντα οι Γερμανοί τραπεζίτες απέκτησαν ένα νέο «άλογο». Μάλλον γαϊδούρι όμως αποδείχτηκε για τους Γάλλους ψηφοφόρους.
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας σωστά επισήμανε πως η πολιτική του νεοφιλελέ Γάλλου βρικόλακα κάθε άλλο παρά οικολογική είναι. Επίσης ότι χαράτσωσε κυρίως τους φτωχούς και τους μικρομεσαίους. Πράγματι, η πολιτική του είναι καθαρά νεοφιλελεύθερη και φασιστική.
Ο ίδιος ο Γάλλος Πρόεδρος προσπαθεί να ενισχύσει τους φασίστες της Λεπέν χαρίζοντας τις μεγάλες κινητοποιήσεις στην ακροδεξιά. Μια ακροδεξιά με την οποία, όσον αφορά την καταστολή, την υπηρεσία στο μεγάλο κεφάλαιο, την εκμετάλλευση των εργαζομένων και την αντιμετώπιση των μεταναστών, ιδιαίτερα των μουσουλμάνων, δεν έχει καμία απολύτως διαφορά.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να καταστείλει άγρια τις κινητοποιήσεις. Οι συλλήψεις είναι εκατοντάδες, οι διαδηλωτές έχουν πάνω από 100 τραυματίες, ενώ έχουν θρηνήσει ήδη νεκρό τις προηγούμενες μέρες, όταν οδηγός παρέσυρε με το αμάξι του διαδηλώτρια. Αύρες, ΜΑΤ και μπόλικα χημικά δείχνουν, πως αλλάζουν τα πρόσωπα αλλά όχι και η φασιστική νοοτροπία, ούτε καν οι τακτικές των δυνάμεων καταστολής.
Τα μέτρα, που πήρε η μαριονέτα της Γερμανίας, είναι καθαρά εισπρακτικά. Αυτό το ξέρουν όλοι, γι αυτό είναι τόσο πολύ εξοργισμένοι. Το κίνημα των διαμαρτυρόμενων δεν είναι απολιτικό όπως λένε τα ΜΜΕ κυρίως στην ΕΕ. Ούτε φυσικά είναι η ακροδεξιά πίσω του. Ούτε όμως οι εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές, που βγήκαν στο δρόμο και συγκρούστηκαν με τους μπάτσους, δεν έχουν ιδεολογία. Έχουν. Όμως μέσα στις διαδηλώσεις θα δούμε πολλούς. Μπορεί όντως κάπου να υπάρχουν φασίστες που προσπαθούν να καπελώσουν. Το είδαμε στην Ελλάδα, γιατί όχι και στη Γαλλία. Υπάρχουν όμως κι Αναρχικοί, Αριστεροί, Κομμουνιστές, ακόμα και πρώην ψηφοφόροι του Μακρόν, οι οποίοι εξανίστανται για το άδικο χαράτσι. Όχι μόνο για το συγκεκριμένο φόρο αλλά για όλη την νεοφιλελεύθερη πολιτική λεηλασίας, που καταδικάζει τους φτωχούς σε μεγαλύτερη εξαθλίωση, ενώ πλήττει και τους μικρομεσαίους. Επίσης καταδικάζεται η άκρως προκλητική και έντονα αλαζονική συμπεριφορά ενός μαλάκα. Δεν είναι ένα και δυο αυτά, που έκανε ο υποτακτικός του Κεφαλαίου, από τότε που πήρε την εξουσία. Αρκετές κινήσεις μάλιστα έβλαψαν το Περιβάλλον, για το οποίο μπήκε (δήθεν) το χαράτσι.
Δυστυχώς οι Κομμουνιστές στη Γαλλία δεν είναι πια τόσο ισχυροί. Το γιατί το γνωρίζουμε. Η συμμετοχή σε αστικές κυβερνήσεις στο παρελθόν έπληξε το Κόμμα. Χρειάζεται όμως άμεση ανασυγκρότηση καθώς από τη μια η μόνη λύση είναι η Κοινωνία Σεβασμού, Ισότητας και Αλληλεγγύης μιας Λαϊκής Δημοκρατίας, από την άλλη η σύγκρουση με τους επίσημους φασίστες πλησιάζει, καθώς το Κεφάλαιο τους ετοιμάζει για την μετά Μακρόν εποχή. Ο Μακρόν είναι τελειωμένος. Όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι, θα κάνει όσο μεγαλύτερη ζημιά προλάβει, για να έρθει το επόμενο τσιράκι των αφεντικών. Ίσως όμως οι Γάλλοι ανατρέψουν τα σχέδια των εκμεταλλευτών…

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger