Home » , » Τα θεόπνευστα κηρύγματα του αγίου Δημητριάδος, Ιγνατίου και τα "θαύματά" του

Τα θεόπνευστα κηρύγματα του αγίου Δημητριάδος, Ιγνατίου και τα "θαύματά" του

Από giorgis , Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 | 6:56 μ.μ.


Του Γ.Γ.

Δεν γνωρίζω αν γίνατε κοινωνοί του σπαραξικάρδιου κηρύγματος του αγίου Δημητριάδος, Ιγνατίου, με το οποίο ο σεπτός αυτός ιεράρχης υποδέχτηκε το κοινό ανακοινωθέν Εκκλησίας - Πολιτείας.
Εγώ πάντως ομολογώ ότι συγκινήθηκα όταν το διάβασα.

"Το κοινό ανακοινωθέν Πρωθυπουργού - Αρχιεπισκόπου συνιστά τη μεγαλύτερη και βιαιότερη αλλαγή εργασιακών σχέσεων στην ιστορία του ελληνικού κράτους", μας λέει το θεόπνευστο τροπάρι του σεβασμιότατου μητροπολίτου και συμπληρώνει στο δακρύβρεχτο μήνυμα που προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα: "Η πρόταση που περιγράφει το κοινό ανακοινωθέν θα οδηγήσει την Εκκλησία της Ελλάδος στον ολισθηρό δρόμο να αναζητά εναγωνίως και διαρκώς την αποκόμιση κερδών, είτε μέσω εταιρειών, είτε μέσω χορηγιών/επιχορηγήσεων από οποιονδήποτε που έχει τα χρήματα, ώστε να μισθοδοτεί τους κληρικούς Της και να καλύπτει τις υλικές ανάγκες Της".

Είναι δυνατόν να μην νιώσεις ρίγη συγκίνησης όταν ακούς ένα σκληρά εργαζόμενο, ο οποίος μάλιστα επιτελεί ένα ύψιστο λειτούργημα υπηρετώντας τον Θεό να αισθάνεται σε βάρος του τη  "βιαιότερη αλλαγή εργασιακών σχέσεων στην ιστορία του ελληνικού κράτους" και να μας εκφράζει την αγωνία του αν θα μπορέσει το μέλλον να μισθοδοτείτε;

Και εκεί ήμουν έτοιμος να αποδοκιμάσω το αντικληρικό μένος του συντρόφους mitsou175, του οποίου η κομματική μυωπία δεν του επιτρέπει να αντιληφθεί την δραματική οικονομική κατάσταση στην οποία θα βρεθεί ο ιερός κλήρος με τις προθέσεις που έχει η άθεη κυβέρνηση Τσίπρα, συνάντησα μια περασμένη ανάρτησή μας και προβληματίστηκα.

Αυτή αναφέρεται στις πνευματικές και κοινωνικές δραστηριότητες του αγίου Δημητριάδος, Ιγνατίου. 
Για να μην προσθέσω άλλη μια αμαρτία στα κρίματά μου την παραθέτω ασχολίαστη:

Απ' τα "αγιασμένα" στυλό στις "ευλογημένες" ιατρικές στολές

Αναγνώστης μας απ’ τον Βόλο μας στέλνει την φωτογραφία και την είδηση για μια εκδήλωση που οργάνωσε ο εκεί Δεσπότης Ιγνάτιος.

Συγκεκριμένα μας λέει ότι ο τοπικός «ποιμενάρχης» οργάνωσε εκδήλωση με καλεσμένους γιατρούς, νοσηλευτές/ιες, φοιτητές ιατρικής και μετά από το κήρυγμα του «ευλόγησε ιατρικές στολές ενώπιον τεμαχίου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, σε ειδική τελετή στο Παρεκκλήσιο του Πν. Κέντρου».

Ο επιστολογράφος μας ζητάει να του απαντήσουμε αν τελικά πούλησε τις «ευλογημένες στολές» και αν ναι με τι αντίτιμο.
Αν τα «ευλογημένα στυλό» κόστιζαν 10 ευρώ, όπως γράφτηκε, η «αγιασμένες στολές» θα κοστολογήθηκαν πολύ περισσότερο, σημειώνει ο αναγνώστης μας, τονίζοντας ότι ο συγκεκριμένος δεσπότης είναι γνωστός στην περιοχή του σαν «ευρωφονιάς».

Μας πιάνει αδιάβαστους και δεν ξέρουμε να του απαντήσουμε. Από μια ματιά στο αρχείο μας πάντως πληροφορηθήκαμε ότι ο «Αγιος Δημητριάδος» «προκαλεί με την πολυτέλεια» της διαβίωσης του, και δημιουργούνται ερωτηματικά αν με τα εισοδήματα που δηλώνει μπορεί να δικαιολογηθεί η τεράστια ακίνητη περιουσία που έχει αποκτήσει.
Σ’ αυτή εκτός των άλλων περιλαμβάνεται μια βίλα «αξίας  1 εκατ. ευρώ» και διαθέτει μαζί  με τον αδελφό του –επίσης παπά-  ακίνητα στον Πειραιά, Π. Φάληρο και αλλού «άνω των 2.500 τ.μ».

Πιθανόν να είναι κακόβουλο αυτό το δημοσίευμα για τον «άγιο» Ιγνάτιο. Ο ιεράρχης μπορεί να απόκτησε με σκληρή, επίμονη εργασία, την περιουσία του.

Αλλωστε είναι γνωστό πόσο κοπιαστικό είναι να διακονείς ποίμνιο και είναι λογικό η ανταμοιβή που εισπράττει ο Μητροπολίτης να του έδωσε την δυνατότητα να αποκτήσει αυτή την μεγάλη περιουσία.

Μπορεί εξάλλου να έχει ανιψιές/ια και να θέλει να τους εξασφαλίσει το μέλλον τους.

Ετσι δεν κάνουν οι καλοί Χριστιανοί; 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger