Home » » Εκκλησία - Κράτος: Και έσονται δυο εις ταμείο ένα.

Εκκλησία - Κράτος: Και έσονται δυο εις ταμείο ένα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018 | 6:38 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Καλέ ποιος χωρισμός; Σαν όλα τα ζευγάρια προσπαθούν ν’ ανανεώσουν τη σχέση τους. Περισσότερο sex κάνουν τώρα παρά πριν.
Άκου τι λένε οι κουτσομπόληδες. Χωρίζει τάχα το Κράτος από την Εκκλησία!
Πότε βγήκε το ΚΚΕ και δεν το πήρα χαμπάρι;

Γίνεται χωρισμός με ΣΥΡΙΖΑ; Ακόμα μια φανταστική ιστορία, ένα hoax.
Όχι μόνο δεν χωρίζουν, αλλά συμφώνησαν να ενωθούν ακόμα περισσότερο. Και έσονται δυο εις ταμείο ένα. «Το Ελληνικό Δημόσιο και η Εκκλησία της Ελλάδος αποφασίζουν τη δημιουργία Ταμείου Αξιοποίησης Εκκλησιαστικής Περιουσίας». Κανονικά και μόνον αυτό θα ξεσήκωνε το παπαδαριό και τις θεούσες. Θα κηρύττονταν «ιερός πόλεμος».
Εδώ, το 1987, για πολύ λιγότερα είχε βγει η Καλλιόπη η θεούσα στο δρόμο με τη ντουντούκα στο ένα χέρι και το σταυρό στο άλλο, κι έκανε… τη Λουκά! 

Αλλά τώρα συμφωνεί και η ΝΔ! Γιατί; Πρώτα από όλα διατάζουν οι θεοί. Οι θεοί της τοκογλυφίας, του πλιάτσικου, του νεοφιλελευθερισμού.
Οι δανειστές θέλουν να ελέγχουν τα πάντα. Ο λόγος είναι προσταγή ακόμα και για τους παπάδες. Εξάλλου οι κληρικοί φρόντισαν για τον εαυτό τους, όπως οι μπάτσοι και οι δικαστές.

Κατ αρχήν η Εκκλησία θα παραχωρεί περιουσία εθελοντικά. Όχι όπως εμείς, που θέλουμε - δεν θέλουμε, μας τα αρπάζουν. Έπειτα οι παπάδες θα συνεχίσουν να πληρώνονται.
Δεν θα είναι όμως δημόσιοι υπάλληλοι! Δηλαδή ο Τσίπας μείωσε με μια κίνηση τον αριθμό των υπαλλήλων κατά 10.000! Αλλά ο μισθός – μισθός!!! Κανονικά και με το νέο νόμο.
Μόνο ο Αλέξης μπορούσε να κάνει τέτοια διαπραγμάτευση. Αφού έβγαλα εγώ έρπη, μόλις το διάβασα.

Τότε τι είδους χωρισμός είναι τούτο; Για τα μάτια του κόσμου. Ο ένας να το παίξει αριστερός, ο άλλος χριστιανός.
«Να! Δεν υπάρχουν πια παπάδες στο δημόσιο. Κανονίσαμε και τα της περιουσίας»! Λένε οι μαϊμού αριστεροί, στους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους. Εκλογές έρχονται, άρα τα θαύματα θα είναι καθημερινά. Οι δε μάγοι του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να τους ψηφίσουν, κάνουν «παπάδες». Οι οπαδοί θα βλέπουν τις επιτυχίες της κυβέρνησης, τρώγοντας... κουτόχορτο. 

Όσο για τους αθεόφοβους δήθεν εκπρόσωπους του Θεού θα μας το παίζουν τώρα… φιλάνθρωποι! «Δώσαμε περιουσία, μας έδιωξαν κι από το δημόσιο». Κλαίω, σπαράζω μέσα μου. Εσείς και οι οσιομάρτυρες. «Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου». Μπα! Άστο καλύτερα, θα τους τα ψάλλω λιγάκι.
Ρε υποκριτές, την περιουσία πως την αποκτήσατε; Μεροδούλι - μεροφάι; Από τα βακούφια, τα σουλτανικά φιρμάνια, τις δωρεές των αφελών και με διάφορους άλλους τρόπους καθόλου χριστιανικούς.

Και τι κάνετε μ’ αυτή τη συμφωνία; Κρατάτε όσα ήδη έχετε, χωρίς να δίνετε τ’ αγγέλου σας νερό! Μάλιστα μας δουλεύετε από πάνω ότι τάχα δεν έχετε! Κι οι άλλοι, οι πολιτικοί απατεώνες, σας κάνουν πλάτες!
Και το ιερατείο στηρίζει κάθε εκμεταλλευτή! 
Α ρε, να μην υπάρχει ο Θεός, να τους τσουρουφλίσει στην Κόλαση!
Υπάρχει όμως λαός. Που θα πάει κάποτε θα ξυπνήσει και θα τους αρχίσει όλους στο κυνήγι… 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger