Home » , » Γαλλία: Οπου δεν φτάνει το γκλοπ του μπάτσου ...

Γαλλία: Οπου δεν φτάνει το γκλοπ του μπάτσου ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 | 12:28 π.μ.

Σε όλα τα καπιταλιστικά κράτη, η αποστολή των μονάδων καταστολής καθώς και των καθεστωτικών ΜΜΕ έχουν τον ίδιο ρόλο.
Οι ένστολοι πραιτοριανοί να αναλαμβάνουν την υπεράσπιση του συστήματος και οι λεγόμενοι "λειτουργοί της ενημέρωσης" να δίνουν άλλοθι σε κάθε μπατσάδικη ενέργεια, να αποκρύπτουν γεγονότα και να παραπληροφορούν το αναγνωστικό και τηλεοπτικό τους κοινό.

Απ' αυτό τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει και η Γαλλία που αυτό τον καιρό, λόγο των κινητοποιήσεων των "Κίτρινων Γιλέκων", αποτελεί αντικείμενο της διεθνούς ειδησεογραφίας.
Και αυτή την κατάσταση μας την επιβεβαιώνει έρευνα που πραγματοποίησε η Διεθνής Αμνηστία και δημοσιεύει στην ιστοσελίδα της.

Εκεί λοιπόν διαβάζουμε για την «την υπερβολική χρήση βίας από την αστυνομία» κατά τη διάρκεια των πρόσφατων διαδηλώσεων σε πόλεις της Γαλλίας. Αφού ενημερωνόμαστε ότι θύματα της μπατσάδικης κτηνωδίας -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- ανέρχονται στους 1.407 διαδηλωτές, με τους 46 απ' αυτούς να έχουν τραυματιστεί πολύ σοβαρά, πληροφορούμαστε για την ασυδοσία που απολαμβάνουν και σ' αυτό το κράτος τα αστυνομικά όργανα, τα οποία δεν αντιμετωπίζουν καμιά διοικητική ή ποινική κύρωση.

Η ίδια έρευνα μας γνωστοποιεί "την έλλειψη ενδιαφέροντος των μέσων μαζικής ενημέρωσης έναντι της βίας σε διαδήλωση ... όταν αυτή διαπράττεται από την αστυνομία".

Οπου δεν φτάνει δηλαδή το γκλοπ του μπάτσου, αναλαμβάνει το μαρκούτσι και η πένα του δημοσιοκάφρου να καταστείλει αντιδράσεις.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger