Home » , , » Εκβιαστικά και με απειλές, εργοδότες παίρνουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων που αναγκάζονται να καταβάλλουν στους εργαζόμενους τους! Συγκεκριμένες καταγγελίες

Εκβιαστικά και με απειλές, εργοδότες παίρνουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων που αναγκάζονται να καταβάλλουν στους εργαζόμενους τους! Συγκεκριμένες καταγγελίες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 | 5:25 μ.μ.

Πτυχές του εργασιακού μεσαίωνα που επικρατεί στην -κατά Τσίπρα- "μεταμνημονιακή" εποχή έρχονται συνεχώς στην δημοσιότητα.
Δεν αρκούν τα εξευτελιστικά μεροκάματα και μισθοί που υπάρχουν -με κυβερνητική "ευλογία" φυσικά- σε όσους "τυχερούς" εξακολουθούν σήμερα να εργάζονται. Για κάποιους εργοδότες δεν τους φτάνει που καταστρατηγούν τα ωράρια των εργαζομένων τους, την εντατικοποίηση της δουλειά που τους επιβάλλουν, έχοντας τους, αρκετές φορές ανασφάλιστους και σε άθλιες εργασιακές συνθήκες.

Ακόμα και τα "ψίχουλα" που αναγκάζονται να τους δώσουν -για να είναι τυπικά νόμιμοι- τους τα παίρνουν εκβιαστικά πίσω.
Πολύ χαρακτηριστικό το δημοσίευμα που έχει η εφημερίδα "Νέα Κρήτη". Με τίτλο: "Απίστευτο! Εργοδότης πήγε στο σπίτι εργαζόμενης και πήρε πίσω το «δώρο»" και υπότιτλο "«Σημεία και τέρατα» με το δώρο των Χριστουγέννων - Εργοδότες κατέβαλαν το δώρο Χριστουγέννων και το ζήτησαν πίσω!", μας αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά που κατάγγειλαν το Εργατικό Κέντρο Χανίων.και το Σωματείο Επισιτισμού.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Γιάννης Μανωλικάκης, δηλώνει ότι εδώ έχουμε φαινόμενα που παραπέμπουν σε εργασιακό μεσαίωνα και περιπτώσεις που αποτελούν την πιο τρανταχτή καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων.
"Και όμως συμβαίνουν χωρίς ποτέ να παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης", συμπληρώνει ο ίδιος υπογραμμίζοντας ότι "υπό το φόβο της απόλυσης και της ανεργίας,  οι εργαζόμενοι που υποκύπτουν στις επιταγές των εργοδοτών τους σπάνια προβαίνουν σε επίσημη καταγγελία".

Παρόμοιες καταγγελίες κάνει και ο πρόεδρος του Σωματείου Επισιτισμού Χανίων κ. Ιωσήφ Αποστολάκης. «Γνωρίσαμε περιπτώσεις συναδέλφων που πήγανε στο ΑΤΜ μαζί με κάποιους απ’ τους εργοδότες. Γνωρίσαμε ακόμη και περίπτωση αλλοδαπής που χτύπησε την πόρτα του σπιτιού της ο εργοδότης και της είπε φέρε μου τα χρήματα του δώρου πίσω», δηλώνει και αναφέρει συγκεκριμένη περίπτωση κατά την οποία, ο εργοδότης ζητάει όχι από έναν εργαζόμενο, αλλά από το σύνολο του προσωπικού, να του επιστρέψουν το ποσό που κατέθεσε στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, για το δώρο των Χριστουγέννων. Έτσι ο ίδιος φαινόταν νόμιμος και ταυτόχρονα κερδισμένος αφού επί της ουσίας δεν έδωσε ούτε ευρώ ως δώρο στους εργαζόμενους του.

Οι συνδικαλιστές ζητούν απ' τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά αλλά αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι ότι αυτό μπροστά στον κίνδυνο της απόλυσης και της ανεργίας δεν είναι καθόλου εύκολο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger