Home » , » Γαλλία: Τα θύματα του ταξικού πολέμου και η "ευγνωμοσύνη" του κράτους στις δυνάμεις καταστολής

Γαλλία: Τα θύματα του ταξικού πολέμου και η "ευγνωμοσύνη" του κράτους στις δυνάμεις καταστολής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2018 | 9:31 μ.μ.

Χτες γράφαμε για το πώς το Γαλλικό κράτος "αντάμειψε" τα ένστολα όργανα καταστολής του που εκτός των άλλων μακέλεψαν αρκετούς διαδηλωτές στις κινητοποιήσεις που πραγματοποίησαν τα "Κίτρινα Γιλέκα".
(Να σημειώσουμε ότι στην διάρκεια αυτών των διαδηλώσεων υπήρξαν 9 νεκροί, που έχασαν την ζωή τους σε μια σειρά περιστατικά, καθώς και εκατοντάδες τραυματίες -κάποιοι απ' αυτούς πολύ σοβαρά- οι οποίοι υπήρξαν θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας.

Τώρα πληροφορούμαστε ότι ο 26χρονος διαδηλωτής Antoine Boudinet ο οποίος τραυματίστηκε βαριά (ακρωτηριασμός χεριού) από χειροβομβίδα δυναμίτη GLI-F4, που έριξαν τα γαλλικά ΜΑΤ, κατέθεσε μήνυση όχι μόνο κατά του Γαλλικού κράτους άλλα και κατά του Γάλλου υπουργού των Εσωτερικών Christophe Castaner, τους οποίους θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνους για τον σοβαρότατο τραυματισμό του.

Η συνέντευξη που έδωσε σε ιστότοπο (μόνο από αυτόματη μετάφραση της google την διαβάσαμε), είναι πολύ χαρακτηριστική και μας δείχνει το πώς -με πολιτική εντολή φυσικά- αντιμετωπίστηκε ο εξεγερμένος Γαλλικός λαός από τις δυνάμεις καταστολής της χώρας του.

Το παρακάτω δημοσίευμα που εντοπίσαμε είναι πολύ χαρακτηριστικό: Οι δυνάμεις καταστολής διαδηλώσεων, δηλαδή οι μονάδες των γαλλικών ΜΑΤ (CRS) και οι διμοιρίες άμεσης επέμβασης της αστυνομίας (CSI), προέβησαν σε 1.193 βολές σφαιρών από καουτσούκ. Έκαναν χρήση 1.040 χειροβομβίδων αποφυγής περικύκλωσης. Χρησιμοποίησαν και έριξαν στους διαδηλωτές 339 χειροβομβίδες GLI - F4, οι οποίες περιέχουν 25 γραμμάρια TNT.
Στην πραγματικότητα, ο απολογισμός αυτού του συλλαλητηρίου είναι για τα γαλλικά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα πρωτοφανής
Για να υπάρχει κάποια σύγκριση με το παρελθόν, η γαλλική αστυνομία καθ' όλη τη διάρκεια του έτους 2017 έκανε χρήση συνολικά 796 χειροβομβίδων αποφυγής περικύκλωσης (κρότου λάμψης), αριθμός που ισοδυναμεί με το 1/3 της ποσότητας που χρησιμοποιήθηκε μόνον κατά τη διάρκεια του Σαββάτου 1ης Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η χειροβομβίδα τύπου GLI-F4 από την οποία έχασε το χέρι του ο νεαρός διαδηλωτής που αναφέραμε, ήταν το όπλο με το οποίο είχε δολοφονηθεί το 2014 στην Ταρν ο ακτιβιστης οικολόγος Ρεμί Φρες, ενώ είχε τραυματιστεί βαριά στα κάτω άκρα και άλλος ένας διαδηλωτής στη Λοραίνη το 2017.

 Σαν επίλογο παραθέτουμε ένα σημερινό τουιτάρισμα της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά και τα συμπεράσματα βγαίνουν μόνα τους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger