Home » , » Και πάλι για τις ανιστόρητες απόψεις του ΚΚΕ περί Μακεδονικού λαού και Μακεδονικής γλώσσας

Και πάλι για τις ανιστόρητες απόψεις του ΚΚΕ περί Μακεδονικού λαού και Μακεδονικής γλώσσας

Από giorgis , Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 | 2:26 π.μ.

Του Γ. Γ.

 Και επειδή ακριβώς η Συμφωνία είναι ΝΑΤΟική, γι’ αυτό το λόγο παραμένουν στο κείμενό της τα σπέρματα του αλυτρωτισμού με τα περί "μακεδονικού λαού", "Μακεδόνα πολίτη" και "μακεδονικής γλώσσας", που αφήνουν ανοιχτό το παράθυρο για αναζωπύρωση των εθνικισμών, την έγερση αλυτρωτικών διεκδικήσεων εκατέρωθεν, με την καθοδήγηση πάντα και όποτε το κρίνουν απαραίτητο οι ενορχηστρωτές τού "διαίρει και βασίλευε".

Δημήτης Κουτσούμπας

Τι σχέση έχει το ότι η συμφωνία όντως είναι Νατοϊκή, με το δικαίωμα ενός λαού να αυτοπροσδιοριστεί ως προς την εθνική του ταυτότητα και πώς αυτό δημιουργεί "σπέρματα αλυτρωτισμού", προσωπικά μου είναι δύσκολο να το αντιληφθώ. 

Από κει και πέρα έχω τοποθετηθεί για τις ανιστόρητες απόψεις που εκφράζει το ΚΚΕ σχετικά με το Μακεδονικό, οπότε θα αποφύγω να τοποθετηθώ για την χθεσινή ομιλία του γενικού γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ. Θα επαναλάβω μόνο αυτό που είχα γράψει: θα τρίζουν και τα κόκαλα των Σλαβομακεδών ανταρτών του ΔΣΕ, αν ακούν αυτά που λέει σήμερα ο Δ. Κουτσούμπας.

Αν υπάρχει Μακεδονικός λαός κ. Κουτσούμπα μας το λέει ένα δημοσίευμα του "Ριζοσπάστη" - 25/11/1932- που μιλάει για μακεδονικό λαό που "διατηρεί την οικονομική και εθνική του οντότητα, τον ιδιαίτερο πολιτισμό του"
Το ίδιο επαναλαμβάνει και απόφαση της 5ης Ολομέλειας της ΚΕ του ΚΚΕ τον Γενάρη του 1949: "Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό".
Κάτι ανάλογο είπε, όπως θα δούμε παρακάτω, και ο Χαρίλαος Φλωράκης το 1960 και μάλιστα μπροστά σε έκτακτο στρατοδικείο στο οποίο δικαζόταν!

Οσο για το άλλο που ισχυρίζεται σήμερα το ΚΚΕ, περί ανυπαρξία μακεδονικής γλώσσας είναι ακόμα πιο προκλητικό. (Αλήθεια, σε ποια γλώσσα είναι γραμμένα τα βιβλία που θα δούμε στην συνέχεια;).
Θα συνιστούσαμε στον κ. Κουτσούμπα και σε όσους ισχυρίζονται τα ίδια μ' αυτόν να διαβάσουν το βιβλίο του Τάσου Κωστόπουλου "Απαγορευμένη γλώσσα". Ισως τότε πληροφορηθούν ότι: "Περίπου ένας στους τρεις κατοίκους της ελληνικής Μακεδονίας είχε το 1912 ως μητρική του γλώσσα τα σλαβομακεδονικά. Το 1965, υπηρεσιακές εκθέσεις εκτιμούσαν σε 130-150.000 τους σλαβόφωνους κατοίκους τριών μονάχα νομών (Φλώρινας, Καστοριάς και Πέλλας). Στις αρχές του 21ου αιώνα, τα «ντόπικα» εξακολουθούν να μιλιούνται σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Ελλάδας. Η εξάλειψη αυτής της σλαβογλωσσίας θεωρήθηκε ευθύς εξαρχής - και παρέμεινε ως τις μέρες μας - ο μείζων «εθνικός στόχος» στην περιοχή. Για την επίτευξή του στρατεύτηκε όλος ο κρατικός μηχανισμός, από την κορυφή της διοικητικής ιεραρχίας μέχρι τον απλό χωροφύλακα ή δάσκαλο".

Και κάτι άλλο. Την σλαβομακεδονική γλώσσα δεν μπόρεσε να την εξαλείψει η δικτατορία του Μεταξά κατά την οποία  «...Χωροφύλακες που παραμόνευαν κάτω από τα παράθυρα των σπιτιών για να εντοπίσουν – και να τιμωρήσουν - κρούσματα ενδοοικογενειακής σλαβοφωνίας...», αλλά ούτε και η Απριλιανή δικτατορία η οποία χρησιμοποίησε "ειδικά προγράμματα για την εξάλειψη της σλαβοφωνίας και μυστικά κονδύλια που χορηγούνταν σε πρόσωπα, φορείς (αθλητικούς, πολιτιστικούς, προσκόπους κλπ) για το σκοπό αυτό", σύμφωνα με το βιβλίο που αναφέραμε. Τώρα αν τα καταφέρει το ΚΚΕ ...😋

Ολοκληρώνοντας θα παραθέσουμε κάποιες αναρτήσεις που έκανε στο facebbok ο χρήστης/ια MIRKA Ginova καθώς και μια εύστοχη τοποθέτηση της Ολγας Κοσμοπούλου.




***
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 4 σχόλια

25 Ιανουαρίου 2019 στις 9:21 π.μ.

Αν στην ΠΓΔΜ θέλουν να αυτοαποκαλούντε Μακεδωνικό έθνος τότε στην Μακεδονία πως πρέπει να αυτοαποκαλούνται δηλαδή;Καλώς ο αυτοπροδιορισμός αλλά να στηρίζετε πάνω σε ιστορικές βάσεις και να μην γίνετε εις βάρος άλλου λαού.Όταν διεκδικείς την αποκλειστικότητα της Μακεδονικής ταυτότητας αποκλείοντας το δικαιώμα και άλλων σε αυτή τότε είναι καθαρός εθνικισμός.Είτε απο την πλευρά της ΠΓΔΜ είτε της Ελλάδας.Τώρα οι αναφορές σε Σλαβομακεδόνες και Σλαβομακεδονική γλώσσα όπως παρουσιάζετε σε κείμενα και του ΚΚΕ αλλά και άλλων είναι ορθότατη και διαφέρει παρασάγγας απο την χρήση των όρων σκέτο Μακεδονικό έθνος ή Μακεδονική γλώσσα χωρίς κάποιο προδιορισμό μαζί ειδικά σήμερα.Αυτή η ΝΑΤΟική σύμφωνία θρέφει τον εξίσου αντιδραστικό και επικίνδυνο Σλαβομακεδόνικο εθνικισμό όπως έχει εμφανιστεί ιστορικά στην περιοχή και τον έχουν διατυπώσει πολλοι εκπρόσωποι του κατα καιρούς.

25 Ιανουαρίου 2019 στις 12:36 μ.μ.

την άποψη μου απλά ναι εκφράσω θέλω για την λεγόμενη μακεδονική γλώσσα δεν είμαι ιδικός στο θέμα απλά προκύπτουν κάποια ερωτήματα.....
στην περίοδο τις οθωμανικής αυτοκρατορίας αναπτύχθηκαν διάφορα ιδιώματα πιστεύω διαφορετικά ελαφρός στα βοριά σκοπιά διαφορετικά ελαφρός στα νότια σκοπιά σχεδόν παρόμοια στην πολύ βοριά Μακεδονία την ελληνική ελαφρός διαφορετικά στην Κοζάνη και όσο πιο νοτιά διαφορετικά ανάλογα με τις επιρροές το ερώτημα είναι μπορούμε να μιλάμε για μια μακεδονική γλώσσα που να είναι ι ταυτότητα ενός λάου εφόσον εκείνη την περίοδο ι μετακινήσεις πληθυσμών γινόταν εντός τις οθωμανικής αυτοκρατορίας;;;;;;
το DNA μας σαφώς και είναι αδερφικό.....

25 Ιανουαρίου 2019 στις 5:30 μ.μ.

το DNA που αναφέρω κρατάει πολύ από την αρχαία Μακεδονία (που ήταν Ελλάδα και έδωσε υπόσταση σε αυτό που σήμερα ονομάζετε Ελλάδα καταργώντας τις πόλης -κράτη) μπήκε στην πορεία και λίγο σλαβικό λίγο και εγώ δεν ξερό τι;;;; κατά καιρούς ανάλογα με τις συνθήκες και τις επιρροές τα γλωσσικά ιδιώματα άλλαζαν η και τα δανειζόταν κάπου μα τι νόημα έχει αυτό πια;;;;;

25 Ιανουαρίου 2019 στις 8:30 μ.μ.

η υπερβαση του πολιτικου κοστους ειναι πραξη επαναστατικη

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger