Home » , » Συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τον εθνικισμό

Συγκέντρωση και πορεία του ΚΚΕ ενάντια στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, τα ΝΑΤΟικά σχέδια και τον εθνικισμό

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 | 10:32 μ.μ.

Πηγή: 902.gr

Το δικό τους «Όχι» στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό, αλλά και το δικό τους «Ναι» στη φιλία - αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης 24 Γενάρη, εργαζόμενοι, νέοι και συνταξιούχοι, στη συγκέντρωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ξεκίνησε πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία. Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε έξω από την πρεσβεία, οι διαδηλωτές έκαψαν σημαίες του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ.

Το σύνθημα που υψώθηκε το πρωί στον Βράχο της Ακρόπολης πήρε τη θέση του το απόγευμα στο πάρκο Ελευθερίας. Λίγα μέτρα μόνο μακριά από την πρεσβεία των ΗΠΑ, των ενορχηστρωτών μιας συμφωνίας που φέρει ξεκάθαρα τη σφραγίδα των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, οι διαδηλωτές βροντοφώναξαν: «Αυτή η συμφωνία δεν είναι των λαών, είναι εντολή των ιμπεριαλιστών».

Κατήγγειλαν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το ρόλο που έχει αναλάβει, κάλεσαν το λαό να δώσει απάντηση στην κυβέρνηση «του ΝΑΤΟ και της πλουτοκρατίας με αγώνα διαρκείας» να οργανώσει τον αγώνα του απέναντι στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και στο δηλητήριο του εθνικισμού. Αμέσως μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. «Η κυβέρνηση λέει: Το ΝΑΤΟ είναι παράγοντας ειρήνης και σταθερότητας», σχολίαζαν οι πικέτες που κρατούσαν οι νεολαίοι και πρόσθεταν: «Ο λαός ξέρει: ΝΑΤΟ σημαίνει προσφυγιά - πολέμοι».

Άλλες πικέτες υπενθύμισαν τον απολογισμό της ΝΑΤΟικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία, από την οποία φέτος συμπληρώνονται 20 χρόνια: 5.000 νεκροί, 12.500 τραυματίες εκ των οποίων 2.700 παιδιά, βομβαρδισμένα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, παιδικοί σταθμοί, σχολεία.
Περισσότερα στην ιστοσελίδα 902
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

25 Ιανουαρίου 2019 στις 1:00 π.μ.

Σημαντική και ουσιώδης η σημερινή ομιλία στη βουλή για την συμφωνία των Πρεσπών του Θ. Παφίλη. (στο πορταλ του 902)

25 Ιανουαρίου 2019 στις 8:38 μ.μ.

τον βομβαρδισμο της γιουγκοσλαβικης τηλεορασης μην ξεχνατε. εδω οι νατοικοι δεν αντεγραψαν τους ναζι, πρωτοτυπησαν. να τους το αναγνωριζουμε

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger