Home » , , » Κ. Χαρδαβέλλας: Πάει πολύ ένα πειθήνιο όργανο της δικτατορίας των συνταγματαρχών να μας κάνει μαθήματα "πατριωτισμού"

Κ. Χαρδαβέλλας: Πάει πολύ ένα πειθήνιο όργανο της δικτατορίας των συνταγματαρχών να μας κάνει μαθήματα "πατριωτισμού"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 | 5:37 μ.μ.


Ανάμεσα σ' αυτούς που κατελήφθησαν από "ιερή αγανάκτηση" ισχυριζόμενοι ότι η κυβέρνηση "ξεπουλάει" το όνομα της "Μακεδονίας" και καλούν σε συμμετοχή στο αυριανό εθνικιστικό συλλαλητήριο είναι και ο δημοσιογράφος και πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ. Κώστας Χαρδαβέλλας.

Αρχικά να κάνουμε μια παρατήρηση που έχει την σημασία της. Ολοι αυτοί οι τόσο "ευαίσθητοι" για τα "ιστορικά δίκαια" της Ελλάδας και τα συναφή, δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν ή να γράψουν που αυτό τον καιρό η κυβέρνηση μεταβιβάζει στο Υπερταμείο εκατοντάδες πολιτιστικά μνημεία, με άγνωστη εν τέλει έκβαση! 
Οπως καταγγέλλει μάλιστα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων "Η απαράδεκτη αυτή ενέργεια, αν και συντελείται σε καιρό ειρήνης, μπορεί να παραλληλιστεί μόνο με τους βανδαλισμούς μνημείων και τη λεηλασία αρχαιοτήτων στα πέτρινα χρόνια της κατοχής ή τις αρπαγές αρχαιοτήτων κατά τον 19ο αιώνα". 
Προφανώς για τους παραπάνω οι αρχαιολογικοί χώροι και τα μνημεία δεν αποτελούν "πολιτιστική κληρονομιά" και μπορεί να ξεπουληθούν.

Ας προσπεράσουμε όμως αυτό το θέμα και να δούμε ποιος είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας που μας κάνει μαθήματα πατριωτισμού.

Πιθανόν κάποιοι/ες να τον θυμάστε στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης να δουλεύει στην κρατική τηλεόραση και στα "ΝΕΑ", όπου το 1979 σημείωσε την μεγαλύτερη «δημοσιογραφική επιτυχία» του, που θα τον συνοδεύει σε όλη του την καριέρα.
Ηταν τότε που ανακάλυψε τις «θαυματουργές ιδιότητες» του «νερού του Καματερού». (Για τους νεότερους αναγνώστες μας που δικαιολογημένα δεν γνωρίζουν για τι μιλάμε, να τους πούμε ότι ένας τσαρλατάνος τότε ισχυριζόταν ότι είχε βρει κάποιο νερό που γιάτρευε μέχρι τον καρκίνο).


Αργότερα τον είδαμε στο Alter με ειδικότητα "ουφολόγου", να μας κάνει παράλληλα σεμινάρια "αποκρυφισμού", "φαντασματολογίας" και δεν συμμαζεύεται.

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας όμως είναι παλιά καραβάνα στο δημοσιογραφικό κουρμπέτι.
Και μιας και τώρα μας παραδίδει ιστορικά μαθήματα, προσδοκώντας επίσης να γίνει εθνοπατέρας με το κόμμα της Φ. Γεννηματά, να του θυμίσουμε μια σελίδα από το παρελθόν του, που σίγουρα ο ίδιος θέλει να διαγράψει.

Ο τύπος αυτός, απ’ τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, τότε που κάλυπτε σαν απεσταλμένος του «Εθνους», τα γεγονότα του Μάη του 68 στην Γαλλία, είχε δώσει δείγματα γραφής.
(Πληροφοριακά να πούμε ότι τότε είχε εδραιωθεί η δικτατορία των Απριλιανών στην Ελλάδα).

Τα ρεπορτάζ, λοιπόν, που έστελνε από την Γαλλία, ο Κ. Χαρδαβέλλας, είχαν τόσο μίσος ενάντια στους εξεγερμένους Γάλλους που μπροστά τους τα δημοσιεύματα της κραγμένης φασιστοφυλλάδας της εποχής «Ελεύθερος Κόσμος» ήταν "υπόδειγμα δημοσιογραφίας".

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα γραφόμενα του στο φύλλο της εφημερίδας που παραθέτουμε την φωτογραφία: 
«Οι αναρχικοί εκίνησαν όλη αυτή τη συμφορά, που ξαφνικά και στην ώρα της μεγάλης της ανόδου έπληξε τη Γαλλία. 
Εξακριβωμένο επίσης είναι ότι Τροτσκυσταί και Μαοϊσταί συνειργάσθησαν σ' αυτή την αναταραχή ... 

Ο γαλλικός Λαός επέρασε κατά τα τελευταία χρόνια μια περίοδο εξαιρετικής ευημερίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αι λαϊκαί μάζαι είναι ικανοποιημέναι. 
Είναι ανθρώπινο να ζητή κανείς ολοέν και πιο πολλά. Αυτή την ανθρώπινη τάση οι Αριστεροί γνωρίζουν να την εκμεταλλεύωνται αριστοτεχνικά. Μεταξύ των αναρχικών το σύνθημα του Μάο "πρωτού οικοδομήσετε, γκρεμίστε" έχει πιάσει σε ένα, αν και περιωρισμένον, αριθμό νέων.

Αυτά, φυσικά, είναι παράλογα, τουλάχιστον για τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι η Ανθρωπότης αποτελείται από λογικά όντα. Ομως εδώ είναι που υπεισέρχεται η γνώμη του Ελβετού ψυχολόγου Μπέλερ, για τον κρυμμένο στα κατάβαθα της ανθρώπινης ψυχής παραλογισμό, με τον οποίον, άλλωστε, και εξηγείται το φαινόμενο της χιτλερικής εποχής». 

(Κρατήσαμε την ορθογραφία της εποχής).

Ε. δεν πάει πολύ ένα πειθήνιο όργανο της δικτατορίας των συνταγματαρχών να μας κάνει μαθήματα "πατριωτισμού";
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger