Home » , » Όσο φανερώνεται η γνώση τόσο εξαφανίζεται η θρησκεία

Όσο φανερώνεται η γνώση τόσο εξαφανίζεται η θρησκεία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 | 10:19 π.μ.

Γράφει ο mitsos 175

Ο Βισνού είναι, σύμφωνα με τις Βέδες (ιεροί ύμνοι), μία από τις σημαντικότερες μορφές θεότητας του Ινδουισμού. Λατρεύεται κυρίως ως προστάτης, συντηρητής του κόσμου και της ηθικής.
Ο Μπράχμα (δημιουργός), ο Βισνού και ο Σίβα (καταστροφέας), αντιπροσωπεύουν τις τρεις κύριες μορφές της θεότητας στον Ινδουισμό, αποτελώντας το Τριμούρτι (θεϊκή Τριάδα). Είναι παντογνώστης και παντοδύναμος.

αρχαία Ινδία είχε, μεταξύ άλλων, εφεύρει την έρευνα στα βλαστικά κύτταρα, την εξωσωματική γονιμοποίηση, τις πλαστικές, ενώ ο θεός Βισνού κυνηγούσε τους εχθρούς του με πραγματικούς κατευθυνόμενους πυραύλους. Όσο για τις ανακαλύψεις του Νεύτωνα και του Αϊνστάιν, δεν ήσαν κάτι το πρωτότυπο και αξιόλογο για την επιστήμη! Οι υπόλοιποι λαοί πήραν τα πάντα από τους Ινδούς ενώ ο Δαρβίνος έκανε λάθος! 
Με τέτοιες δηλώσεις και ανακοινώσεις που έκαναν ορισμένοι ομιλητές σε σημαντικό επιστημονικό συνέδριο στην Ινδία, το οποίο παρακολούθησαν νομπελίστες επιστήμονες και ο πρωθυπουργός της χώρας, δεν ήταν καθόλου παράξενο που ξεσηκώθηκε σάλος. Οι οργανωτές του Ινδικού Επιστημονικού Συνεδρίου εξέφρασαν «σοβαρή ανησυχία» για όσα απολύτως ανορθόδοξα ακούστηκαν από το βήμα της εκδήλωσης".  (Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Που να ακούσουν και το Λιακόπουλο. Μάλλον συνέβησαν τα εξής:
Κάποιοι ινδουιστές μπέρδεψαν τα συνέδρια κι αντί για θρησκευτικό βρέθηκαν στο επιστημονικό.
Μπορεί να πειραματίστηκαν σε κάνα φάρμακο και να τους πείραξε.
Οι επιστήμονες θέλησαν να κάνουν πλάκα.
Ή το πιο πιθανό: Υπάρχει πρόβλημα και λέγεται εθνικισμός. Οι χαζομάρες και οι φαντασίες υιοθετούνται για να χαϊδεύουν τα αυτιά των αφελών. Ο κάθε ένας πιστεύει πως ανήκει στον "περιούσιο λαό", είναι "ανώτερος" και άλλα κουραφέξαλα.
"Το είπε πριν χιλιάδες χρόνια κάποιος άρα έτσι θα είναι"! Μήπως όμως είναι "έτσι", μόνο και μόνο γιατί αρέσει σε ορισμένους;

Προφανώς όσοι άκουσαν τις σαχλαμάρες άρχισαν να γελάνε.
Όμως σας θυμίζω πέρα από το ότι τον 21ο αιώνα υπάρχουν κάποιοι ενήλικες που πιστεύουν σε παραμύθια, πως λίγους αιώνες πριν δεν τολμούσε κανείς να πει πως η Γη κινείται. Πως οι αρρώστιες οφείλονται σε ιούς ή βακτήρια και όχι σε αμαρτίες.
Πως μόλις λίγες δεκαετίες πριν "επιστήμονες" στη Ναζιστική Γερμανία προσπαθούσαν να εξηγήσουν την δήθεν "φυλετική ανωτερότητα των Γερμανών". Είδαμε που κατέληξε.

Τα παραμύθια είναι για να κοιμίζουν. Ο κοιμισμένος δεν μπορεί να καταλάβει, ούτε να αντιδράσει. Για να μην μας πιάσουν στο ύπνο, οφείλουμε να γνωρίζουμε. Να μάθουμε να ξεχωρίζουμε την αλήθεια από το ψέμα.

Σήμερα φαίνεται πόσο κακό κάνει η θρησκεία. Η εμμονή σε αντιεπιστημονικές θεωρίες. Η προσπάθεια να συμφωνήσει η επιστημονική αλήθεια με τα δόγματα. Η πλήρης διαστρέβλωση δηλαδή της πραγματικότητας. Μιας πραγματικότητας και μιας λογικής που έρχονται σε αντίθεση με κάθε θρησκευτική διδασκαλία.

Ότι όμως και να πουν οι φανατικοί, η Γη γυρίζει, η αλήθεια θα φανερωθεί. Όσο φανερώνεται η γνώση τόσο εξαφανίζεται η θρησκεία.

Κάποτε θα μάθουμε τόσα, ώστε να πάψουμε να φοβόμαστε και να έχουμε ανάγκη τους θεούς, γιατί θα τους ξεπεράσουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger