Home » » Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς!

Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά για μαζικούς, μόνιμους διορισμούς!

Από Δημήτρης Δαμασκηνός , Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 | 1:12 μ.μ.

Μια ιδιαίτερα μαζική και δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν για μια ακόμη φορά οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά, που αντιτίθενται στην ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο έχει ενταχθεί και το σύστημα διορισμών για την επόμενη τριετία.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Πέμπτης, 17 Ιανουαρίου 2019, με αφορμή την 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ (την οποία κάλυπτε και η ΑΔΕΔΥ), συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς δεκάδες αναπληρωτές και μόνιμοι Χανιώτες εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί σχημάτισαν με χαρτιά που είχαν ονόματα πόλεων, το χάρτη της Ελλάδας, αναπαριστώντας έτσι την "Οδύσσεια" των αναπληρωτών που κάθε χρόνο αναγκάζονται για να εργαστούν να μετακινούνται απο τη μια άκρη της Ελλάδας στην άλλη καλύπτοντας (με ελαστικές σχέσεις εργασίας και μισθούς πείνας) τα πολλά κένα σε προσωπικό που υπάρχουν πλέον στα δημόσια σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κατά τη διάρκεια της οποίας ακούστηκαν συνθήματα όπως: «Κάντε ωρομίσθιο τον Υπουργό Παιδείας και στείλτε τον να εργαστεί στους Φούρνους Ικαρίας», «Σήμερα το μάθημα αρχίζει από Α-αγώνας, απεργία, αξιοπρέπεια», «Η ιστορία γράφεται με ανυπακοή-εμπρός για απεργία διαρκή», «Σχολεία, δήμοι, νοσοκομεία-όλοι μαζί στην απεργία», «Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι συντεχνία-παλεύουν για δημόσια και δωρεάν παιδεία» κ.α.

Η πορεία κατέληξε στα γραφεία της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όπου οι εκπαιδευτικοί της Δ.Ε. ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 στις 19:00 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων (Αγορά), για να αποφασίσουν τις μαζικές κινητοποιήσεις που πρέπει να σχεδιαστούν το επόμενο διάστημα για την ακύρωση του νομοσχεδίου αυτού στην πράξη μετά την ψήφισή του χθες το βράδυ απο την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Συνέχεια ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger