Home » » "Πτωμαλαίοι Μακεδόνες"

"Πτωμαλαίοι Μακεδόνες"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 | 9:44 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

"Η Δυναστεία των Πτολεμαίων ήταν μια βασιλική οικογένεια της Ελληνιστικής Περιόδου, που κυβέρνησε την Αίγυπτο για περίπου τρεις αιώνες, από το 305 μέχρι το 30 π.Χ. Ο Πτολεμαίος, στρατηγός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διορίστηκε ανώτατος κυβερνήτης της Αιγύπτου μετά το θάνατο του Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. στη Βαβυλώνα και το διαμελισμό του απέραντου κράτους του.

Στα 305 π.Χ., ανακήρυξε τον εαυτό του Βασιλιά Πτολεμαίο Α΄ και αργότερα έμεινε γνωστός ως «Σωτήρας». Οι Αιγύπτιοι σύντομα αναγνώρισαν τους Πτολεμαίους ως διαδόχους των Φαραώ της ανεξάρτητης Αιγύπτου. Η καταγωγή της δυναστείας ήταν ελληνική, γι’ αυτό και τα περισσότερα μέλη της δεν είχαν επαφή με την αιγυπτιακή γλώσσα... διατήρησαν τις παλιές θρησκευτικές και κοινωνικές δομές, τα έθιμα και το τυπικό, τους θεούς και τις δοξασίες, ακόμη και τη συνήθεια να κηδεύονται μουμιοποιημένοι ... υιοθέτησαν τις τοπικές τεχνοτροπίες στην τέχνη και την αρχιτεκτονική. Σε αυτούς οφείλουμε τη διατήρηση ως τις μέρες μας διάσημων αρχαίων μνημείων της Αιγύπτου, που είτε φτιάχτηκαν στις μέρες τους, είτε επισκευάστηκαν και συντηρήθηκαν (Βιβλιοθήκη - Φάρος της Αλεξάνδρειας)"

Αν και είχε κάποιους αξιόλογους βασιλιάδες (Βερενίκη Γ'), η δυναστεία με τους πολέμους που έκανε, τόσο στο εσωτερικό όσο και με τα γειτονικά κράτη, κυρίως με τους Σελευκίδες, αποδυνάμωσε τον σιτοβολώνα του κόσμου, την πλούσια Αίγυπτο. Στο τέλος υποτάχθηκαν και τυπικά στους Ρωμαίους μετά την αυτοκτονία της Κλεοπάτρας.

Οι "Πτωμαλαίοι Μακεδόνες" ή κάπως έτσι, είναι μια ολιγομελής ακροδεξιά παρέα από μπάτσους κι άλλους ακτιβιστές της δεξιάς, που σκοπό έχουν να γιουχάρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και να στρώσουν το δρόμο του Κούλη προς την εξουσία. Είναι η συνεργασία ΝΔ - Χρυσής Αυγής.
Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τους Πτολεμαίους, αλλά κλέβουν το όνομα για να κάνουν εντύπωση. Φάγανε μερικές φάπες, από μπάτσους συναδέλφους τους, όταν πήγαν να επιτεθούν στην Όλγα Γεροβασίλη και κλαίγονται γι αυτό. Τραγικό! Έτσι κάνανε ρε, οι Πτολεμαίοι; Κάποιοι από αυτούς έτσι και χειρότερα.

Πάντως μισούνε τους Αιγύπτιους, όπως και κάθε Αφρικανό. Τουλάχιστο οι original Πτολεμαίοι σέβονταν την Αίγυπτο. Δεν ήταν τόσο ρατσιστές. Όπως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά, έτσι και η Ελληνική σημαία ως μπέρτα, δεν κάνει τον πατριώτη. Ούτε το όνομα "Πτολεμαίος" σε κάνει Φαραώ. Μάλλον γραφικό.

Οι τύποι είναι "οι μένουμε σκλάβοι στους Ρωμαίους", όπα μπερδεύτηκα, "στην Ευρώπη", η μειοψηφία του "ΝΑΙ στα μνημόνια, τη λεηλασία, την υποτέλεια". Δεν έχουν καμία σχέση με Έλληνες και Μακεδόνες. Είναι μεταμφιεσμένοι απόγονοι συνεργατών των κατακτητών, που κατέστρεψαν τη Μακεδονία και την Ελλάδα, οι νοσταλγοί της χούντας, που ρήμαξε την Κύπρο.

Είναι η ΟΝΝΕΔ, αν και κάπως μεγαλούτσικοι. Όπως η ΟΝΝΕΔ χρησιμοποιούσε τα φανταχτερά ονόματα "Rangers και κένταυροι" αντί του τραμπούκοι και χαχόλοι, έτσι και οι σύγχρονοι ακροδεξιοί κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους. Ντρέπονται να πουν τι ψηφίζουν πραγματικά.

Το ΣΥΡΙΖΑ μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για τη μνημονιακή πολιτική του ξεπουλήματος, του πλιάτσικου των εισοδημάτων εργαζόμενων και των συνταξιούχων καθώς και πολλά άλλα. Όταν όμως κάποιοι τον κατηγορούν υποκριτικά κυρίως για τη συμφωνία των Πρεσπών, σημαίνει πως ακολουθούν την ίδια πολιτική της εκμετάλλευσης. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger