Home » , , , » Στο μίξερ: Ρουβίκωνας, Πολάκης, "φακελάκηδες¨γιατροί, πολιτικό σύστημα

Στο μίξερ: Ρουβίκωνας, Πολάκης, "φακελάκηδες¨γιατροί, πολιτικό σύστημα

Από giorgis , Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019 | 8:22 π.μ.


Του Γιώργη Γιαννακέλλη

Αν χαρακτηρίσεις απίστευτο θράσος να τολμάει ο γιατρός ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι, -προϊόν εκβιασμού- από καρκινοπαθή, για να τον χειρουργήσει, να προχωρήσει σε μήνυση εναντίον του "Ρουβίκωνα" για την "επίσκεψη" που δέχτηκε από μέλη του, σκέπτεσαι πώς πρέπει να χαρακτηρίσεις την εξωφρενική δημόσια τοποθέτηση συναδέλφων του, που παρουσιάστηκαν αυτόκλητοι μάρτυρες υπεράσπισής του!

Πριν γίνουμε πιο συγκεκριμένοι γι' αυτή την περίπτωση, να υπογραμμίσουμε κάτι. Και σ' αυτή την ιστορία το "ψάρι βρομάει απ' το κεφάλι" που λέει και η λαϊκή ρήση.

Αν το πολιτικό σύστημα ήθελε να περιορίσει δραστικά την γάγγραινα που λέγεται "φακελάκι", θα μπορούσε να κάνει το πολύ απλό.
Να νομοθετήσει έτσι ώστε όποιος γιατρός συλληφθεί να απαιτεί φακελάκι, να κατηγορείται για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Κι αυτό, γιατί όπως και να το κάνουμε, ακόμα και στην απλή λογική δεν στέκει φτωχές γυναίκες να διώκονται για κακούργημα και να φυλακίζονται γιατί πλαστογράφησαν ένα απολυτήριο δημοτικού, για να βρουν ένα πενιχρό μεροκάματο. 


Και να συμβαίνει αυτό την ίδια ώρα που μεγαλογιατροί που απειλούν με θάνατο μικροσυνταξιούχους αν δεν μπορέσουν να τους δώσουν το παχυλό φακελάκι, για να τους χειρουργήσουν, αν συλληφθούν και καταδικαστούν "καθαρίζουν" με μια πλημελληματική ποινή! (Συνήθως ένα χρηματικό πρόστιμο της πλάκας και στην χειρότερη περίπτωση γι αυτούς, κάποιους μήνες κάθειρξης με αναστολή)

Αυτό δηλαδή που δεν θα δεχόταν, ούτε ο θεός ούτε ο διάολος, -αν υπήρχαν- το έχει θεσμοθετήσει το αστικό κράτος.
Κι έτσι παρακολουθούμε μια μεσήλικη γυναίκα της τάξης μας να την στέλνουν οι δικαστές 10 χρόνια φυλακή, γιατί πάλευε με κάθε τρόπο να ταΐσει τα παιδιά της και ένα μεγαλογιατρό στο Κολωνάκι που εκβίαζε να πάρει φακελάκι, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή φτωχού αρρώστου, να σουλατσάρει ελεύθερος έχοντας σε βάρος του μια ψιλοπαράβαση.
(Ασε που είχαμε και περίπτωση γιατρού που τον έπιασαν στα πράσα να απαιτεί και να παίρνει φακελάκι και αντί το κράτος να τον τιμωρήσει ... του έδωσε προαγωγή).

Αλήθεια, θα υπήρχε πολίτης που θα αντιδρούσε αν υπήρχε νόμος που θα πρόβλεπε, εκτός των άλλων, ότι όποιος γιατρός πιαστεί να παίρνει φακελάκι, με συνοπτικές διαδικασίες να χάνει το και πτυχίο του;

Πρόταση προς τον μάγκα Πολάκη. Σε προκαλούμε κ. υφυπουργέ: Φέρε μια τέτοια πρόταση νόμου στην βουλή, -σε συνεννόηση προφανώς με τον υπουργό δικαιοσύνης- η οποία να λέει ότι η δωροληψία γιατρού από πλημμέλημα γίνεται κακούργημα και όποιος φακελάκιας γιατρός συλληφθεί χάνει αμέσως την επαγγελματική του άδεια, και εμείς θα ανακαλέσουμε όσα επικριτικά έχουμε γράψει για σένα και δεσμευόμαστε ότι θα σε στηρίζουμε με κάθε τρόπο.
(Σιγουράκι παίζουμε ... αλλά λέμε τώρα. Και μιας και το σκεφτήκαμε αναρτήσαμε την πρόκληση αυτή στην προσωπική παρουσία του Πολάκη στο facebook. Ενδιαφέρον θα έχει αν μας απαντήσει).

Πάμε τώρα από εκεί που ξεκινήσαμε. Η ειδησεογραφία μας λέει ότι ο μεγαλο"γιατρός" Γιώργος Θεωδορόπουλος που πρόσφατα δέχτηκε την όχι και τόσο κόσμια, είναι αλήθεια, παρουσία του "Ρουβίκωνα" στο γραφείο του στο Κολωνάκι, κατέθεσε μήνυση για τα αδικήματα της πρόκλησης σωματικών βλαβών και της απειλής. εναντίον των μελών της αναρχικής συλλογικότητας και έτσι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Η πρώτη παρατήρησή μας είναι ότι δεν είμαστε καθόλου σίγουροι ότι ο Θεωδορόπουλος θα επιμείνει σ' αυτή του την απόφαση. Κάτι παρόμοιους λεονταρισμούς έλεγε και ένας άλλος φακελάκιας γιατρός, που είχε δεχθεί την "επίσκεψη" του "Ρουβίκωνα" ο Χρήστος Χαρίτου, διευθυντής καρδιοχειρουργικής στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, αλλά σοφά σκεπτόμενος στην συνέχεια δεν κατέθεσε μήνυση.
Ούτε και ο επόμενος "φακελάκιας", ονόματι Ν. Πετρίδης, ένας από τους διευθυντές της Ωτορινολαρυγγολογικής Κλινικής του «Μεταξά», "γνωστός από συγκεκριμένες περιπτώσεις χρηματισμού" σύμφωνα με το κείμενο του "Ρουβίκωνα", που δέχτηκε επίθεση από την αναρχική ομάδα τόλμησε να προχωρήσει σε μήνυση.

Ας κάνουμε μια υπόθεση εργασίας και να υποθέσουμε ότι ο "φακελάκιας" μεγαλογιατρός Γ. Θεωδορόπουλος καταθέτει μήνυση.
Εναντίον τίνος θα στρέφεται η δικογραφία που θα σχηματιστεί; Οι κατηγορίες απαιτούνται να έχουν αποδέκτες συγκεκριμένα πρόσωπα. Πού θα βρεθούν αυτά; 
Οσοι "επισκέφτηκαν" τον γιατρό φορούσαν κράνη. Δακτυλικά αποτυπώματα δεν υπάρχουν. Στο υλικό που συνέλεξαν οι μπάτσοι από κάμερες της περιοχής δεν εμφανίζονται πρόσωπα. 
(Το ομολογούν οι ίδιοι οι μπάτσοι. Αυτό που λένε τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους ότι διακρίνονται σωματότυποι και ευελπιστούν οι αστυνομικοί ότι θα προσδιορίσουν πρόσωπα είναι αστείο).
Οπότε με ποια στοιχεία θα υπάρξουν προσωποποιημένες κατηγορίες;

Αλλά κι αν ακόμα υπάρξει περίπτωση -δίνουμε ελάχιστες πιθανότητες- να οδηγηθούν κάποια μέλη του "Ρουβίκωνα" κατηγορούμενα για την επίθεση στον Θεωδορόπουλο, δεν σκέπτεται ο "φακελάκιας" ότι στην δίκη υπάρχει περίπτωση από κατήγορος να βρεθεί κατηγορούμενος;
Αν ας πούμε βρεθούν άλλοι 2-3 ασθενείς του οι οποίοι θα παρουσιαστούν σαν μάρτυρες υπεράσπισης των μελών της αναρχικής ομάδας και αναφέρουν ότι ο μεγαλογιατρός εκβίαζε κι αυτούς για να πάρει φακελάκι ποια θα είναι η θέση του;
Γι' αυτό ισχυριζόμαστε, ότι διαθέτοντας στοιχειώδη λογική τελικά ο "φακελάκιας", θα αποσύρει την μήνυση που σύμφωνα με τα ΜΜΕ φέρεται να έχει καταθέσει.

Η άλλη εξ' ίσου προκλητική και συνάμα αηδιαστική πλευρά της υπόθεσης, είναι η ανακοίνωση που έδωσαν στην δημοσιότητα οι Πανεπιστημιακοί γιατροί.

Σε ένα κείμενο μνημείο συντεχνιακής αλληλεγγύης, όχι μόνο παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο στην όλη υπόθεση αλλά μας προκαλούν απίστευτα και με τα γραφόμενα τους. Να αποδεχθούμε ότι μιλούν "για τεκμήριο αθωότητας" σε ένα συνάδελφο τους, ο οποίος όχι απλά κατηγορείτε για "τριπλό εκβιασμό ασθενούς με τη μορφή αθέμιτης αμοιβής (φακελάκι)". αλλά συνελήφθη και επ' αυτοφώρω να λαμβάνει το ποσό, που απαιτούσε, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.  
Αυτοί όμως κάνουν και κάτι άλλο. Προχωρούν και σε κάτι πραγματικά αδιανόητο. 
Βγάζουν "δικαστική ετυμηγορία" και αθωώνουν τον φακελάκια γιατρό απ' τις κατηγορίες που τον βαρύνουν!

Θα τα πούμε αναλυτικά παρακάτω αφού προηγουμένως παραθέσουμε όλη την ανακοίνωση των Πανεπιστημιακών γιατρών..

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (Δ.Ε.Π.)

Η Ακαδημαϊκή Ιατρική Κοινότητα παρακολουθεί αναστατωμένη και άκρως προβληματισμένη την επίθεση που δέχθηκε συνάδελφος από γνωστή αναρχική ομάδα.
Οποιαδήποτε μορφή αυτοδικίας είναι αποδοκιμαστέα από όλη την Πανεπιστημιακή Κοινότητα.

Η περίπτωση για την οποία φέρεται να κατηγορείται ο συνάδελφος καλύπτεται από το τεκμήριο της αθωότητας και τελεί υπό διερεύνηση ενώπιον των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας.

Άλλωστε οι πραγματικές διαστάσεις του ζητήματος αυτού μπορεί να αποδειχθούν εντελώς διαφορετικές από τον τρόπο που παρουσιάζονται στη δημοσιότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνάδελφος έχει να επιδείξει μια λαμπρή και ανεπίληπτη Ακαδημαϊκή και Ιατρική σταδιοδρομία.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Γεράσιμος Σιάσος Αν. Καθηγητής

Προσέξτε τώρα. Οι γιατροί -πανεπιστημιακοί μάλιστα, τρομάρα τους- "αναστατώθηκαν" και "προβληματίστηκαν", λένε, για την επίθεση που δέχτηκε ο συνάδελφος τους.

Δηλαδή, κύριοι "επιστήμονες", το ότι σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του συναδέλφους σας, στην οποία υπάρχει κατάθεση ασθενούς ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο συνάδελφος σας τον εκβίαζε, για να του δώσει φακελάκι ώστε να τον χειρουργήσει, δεν σας "αναστάτωσε";

Το ότι ο συνάδελφός σας συνελήφθη να παίρνει προσημειωμένα χρήματα, προϊόν εκβιασμού, δεν σας "προβλημάτισε"; 
Η ενέργεια του "Ρουβίκωνα" σας δημιούργησε όλα αυτά που περιγράφεται; 

Περίεργες ευαισθησίες έχετε.

Και καλά με το "τεκμήριο αθωότητας", Τα είπαμε παραπάνω. Με ποια όμως κριτήρια εσείς βγάζετε αθωωτική απόφαση και παρουσιάζεται σαν αυτόκλητοι υπερασπιστές του μεγαλογιατρού Θεωδορόπουλου -αλήθεια αφού τον θεωρείτε τόσο άξιο συνάδελφο σας γιατί δεν τον κατονομάζεται;

Και το λέμε αυτό γιατί, όπως ισχυρίζεστε, είναι κάποιος που έχει "να επιδείξει μια λαμπρή και ανεπίληπτη Ακαδημαϊκή και Ιατρική σταδιοδρομία".
Αρα, δεν μπορεί να είναι στυγνός εκβιαστής, να εμπορεύεται τον ανθρώπινο πόνο και να απαιτεί χρήματα από έναν φτωχό άρρωστο για να τον χειρουργήσει για να μην πεθάνει. 
Αυτό δεν λέει η απλή λογική; 
Τουλάχιστον αυτό λέει η λογική που διαθέτουμε εμείς απ' τα προλεταριακά στρώματα.
Η δική σας η "επιστημονική" λέει κάτι άλλο; Αν ναι ενημερώστε μας.

Δηλαδή με δυο λόγια μας λέτε ότι παρανόησαν οι πάντες. Και ο φτωχός ασθενής που κατάγγειλε τον εκβιαστή φακελάκια γιατρό και οι αστυνομικοί που έστισαν ολόκληρη επιχείρηση για να τον συλλάβουν την ώρα που έπαιρνε τα προσημειωμένα χρήματα που απαιτούσε εκβιαστικά.
Κι αυτό γιατί δεν είναι δυνατόν ένας τέτοιος επιστήμονας με "λαμπρή και ανεπίληπτη Ακαδημαϊκή και Ιατρική σταδιοδρομία" να εκμεταλλεύεται τις επιστημονικές του γνώσεις και να θησαυρίζει σε βάρος των φτωχών ανθρώπων.  
Ετσι δεν είναι;
Τότε τι χρειάζεται το "τεκμήριο αθωότητας" που αναφέρατε παραπάνω; Αφού εσείς με την ανακοίνωσή σας τον έχετε απαλλάξει ήδη από τις κατηγορίες που τον βαρύνουν.

Πέρα απ' την πλάκα τώρα. Εχω αγανακτήσει μ' αυτή την ανακοίνωση των επιστημόνων. Θεωρώ ΞΕΦΤΙΛΑ αυτόν που την υπογράφει και ξεφτιλισμένους όσους συναδέλφους του την ασπάζονται.

Υ.Γ: Υπογράφω την ανάρτηση με το όνομα μου γιατί σαν κομμουνιστής παίρνω πάντα την ευθύνη των λόγων και των έργων μου. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger