Home » , » Το καθεστώς Μακρόν μακελεύει τους Γάλλους διαδηλωτές - Συγκλονιστικό βίντεο

Το καθεστώς Μακρόν μακελεύει τους Γάλλους διαδηλωτές - Συγκλονιστικό βίντεο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 | 5:53 μ.μ.

Είναι συγκλονιστικές οι εικόνες που μας έρχονται από την Γαλλία όπου για 13ο συνεχόμενο Σαββατοκύριακο τα Κίτρινα Γιλέκα κατεβαίνουν στους δρόμους των μεγάλων πόλεων και διαδηλώνουν, ενώ οι δυνάμεις καταστολής κυριολεκτικά μακελεύουν τους διαδηλωτές.

Στην σύνθεση από βίντεο που παραθέτουμε -τα αλιεύσαμε από το twitter- ανάμεσα στα άλλα παρακολουθούμε άλλον έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή.
Το συγκεκριμένο περιστατικό συνέβη γύρω στις 13:10 τοπική ώρα κοντά στο κτίριο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες να αναφέρουν ότι δακρυγόνο έσκασε στο χέρι διαδηλωτή με αποτέλεσμα αυτός να κινδυνεύει με ακρωτηριασμό. (Ο χρήστης του διαδικτύου που ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο αναφέρει, ότι παρέλειψε τις πολύ σκληρές εικόνες ενεργώντας με σεβασμό στο θύμα των Γαλλικών κατασταλτικών δυνάμεων).

Πέρα όμως από τις σημερινές συμπλοκές που έγιναν, στο παρακάτω βίντεο προσθέσαμε και εικόνες από επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών που προηγήθηκαν.

Κλείνουμε με μια επισήμανση που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη. Την στιγμή που ο καθεστώς Μακρόν υποστηρίζει με κάθε τρόπο τους αντικυβερνητικούς διαδηλωτές της Βενεζουέλας που προσπαθούν να ανατρέψουν τον εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας τους, το ίδιο χρονικό διάστημα μακελεύει τους Γάλλους διαδηλωτές που κατεβαίνουν στους δρόμους σαν εκδήλωση διαμαρτυρίας για την αντιλαϊκή πολιτική της Γαλλικής κυβέρνησης.

12 νεκροί. 3.200 τραυματίες. Εκατοντάδες νοσηλεύονται, με 6 να βρίσκονται σε κώμα. Και περίπου 300 ακρωτηριασμένοι από τα νέα όπλα της αστυνομίας που χτυπούν το πλήθος σε ευθεία βολή (flash-ball). Οι συλληφθέντες έχουν φτάσει στους 8.300. Από αυτούς έχουν ήδη καταδικαστεί οι 1.100 και περιμένουν στη σειρά οι υπόλοιποι. Και ήδη οι 400 πρώτοι έχουν οδηγηθεί στη φυλακή. Και όλα αυτά όχι στη Βενεζουέλα, αλλά στην καρδιά της Ε.Ε., στη Γαλλία, που έχει εθνικό έμβλημα το «Ελευθερία-Ισότητα-Αδελφοσύνη» που είναι γραμμένο σε κάθε δημόσιο κτίριο. Και όλα αυτά με δημοκρατικούς νόμους. Απόσπασμα από άρθρο του Περικλή Κοροβέση

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger