Home » , » Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σ. Χριστοδούλου

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σ. Χριστοδούλου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 | 9:25 μ.μ.


Αλλο ένα δείγμα άκρατης κρατικής καταστολής, σε προκλητικό σημείο μάλιστα, που για μια ακόμα φορά το ίδιο το κράτος να κάνει κουρελόχαρτο τον επικαλούμενο δικό του "νομικό πολιτισμός", έχουμε με την περίπτωση του φυλακισμένου Σπύρου Χριστοδούλου.

Αναλυτική αναφορά για ότι έχει διαδραματιστεί στην περίπτωση του συγκεκριμένου κρατουμένου, θα παραθέσουμε κείμενο που υπογράφει η "Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Σπύρο Χριστοδούλου" και δημοσιεύεται στο indymedia.

Αυτό που θέλουμε να τονίσουμε τώρα είναι ότι ο φυλακισμένος αυτός βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 14/1/2019, στις φυλακές Λάρισας όπου βρίσκεται έγκλειστος. Αιτία είναι ότι οι "αρμόδιοι" του στερούν ένα δικαίωμα, το οποίο θα έπρεπε να είναι αυτονόητο, αφού το προβλέπει η δική του πολιτική νομοθεσία. Δηλαδή την συγχώνευση των δικαστικών ποινών που του έχουν επιβληθεί.

Το αποτέλεσμα της πολυήμερης απεργίας πείνας που κάνει ο Σ. Χριστοδούλου, είναι να έχει χάσει 17 κιλά (!!), με ορατό πλέον τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης της υγείας του.

Δράσεις αλληλεγγύης σ' αυτόν τον κρατούμενο πραγματοποιούνται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ προγραμματίζονται και άλλες.

  Για την απεργία πείνας του Σπύρου Χριστοδούλου

Στις 14 Ιανουαρίου ο αιχμάλωτος του κράτους Σπύρος Χριστοδούλου, που κρατείται στις φυλακές Λάρισας, ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα την συγχώνευση των ποινών του διεκδικώντας παράλληλα να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις του γνωστού διώκτη των αναρχικών, εισαγγελέα εφετών Π. Δράκου και του επίσης εισαγγελέα εφετών Αθηνών, Χαράλαμπου Τζώνη, που απέρριψαν και την τελευταία αίτηση συγχώνευσης που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η δικηγόρος του.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου κατηγορήθηκε, ότι το 2007 και ενώ βρισκόταν με άδεια εκτός φυλακής ,συμμετείχε σε ληστεία τράπεζας στο Ναύπλιο. Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε το 2016 σε κάθειρξη 10 ετών. Στα άρθρα 101 και 107 του Π.Κ. είναι ξεκάθαρο ότι οι ποινές συγχωνεύονται για αδικήματα που τελούνται όσο είναι κανείς υπό κράτηση. Αυτό θέλουν να αναιρέσουν ώστε να τον καταδικάσουν σε ατέλειωτα χρόνια φυλακής και σε φυσική εξόντωση γιατί αν συγχωνευτούν οι ποινές ως οφείλουν ο Σπύρος πρέπει να αποφυλακιστεί αφού έχουν λήξει τα 18μηνα προφυλάκισης που του είχαν επιβληθεί για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις.

Ο Σπύρος αντιστέκεται με την ίδια του την ζωή απέναντι στους διώκτες του συνεχίζοντας την απεργία πείνας και καταθέτοντας μέσω της Δικηγόρου τουεκ νέου αίτηση συγχώνευσης στην Εισαγγελία Αθηνών. Εξ’ άλλου αυτό που λέει ο ίδιος στη δήλωση του είναι πως «…ξεκίνησα την απεργία πείνας που είχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχρι τέλους ….Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα».

Ο Σπύρος Χριστοδούλου είναι κατηγορούμενος για συμμετοχή στην υπόθεση των ‘’ληστών του Διστόμου”.
Έχει στοχοποιηθεί από τις διωκτικές αρχές ως ύποπτος τρομοκρατίας, γεγονός που καθιστά τη δικαστική του καταδίκη ακόμα πιο επιτακτική, για τον κρατικό μηχανισμό, καθώς αναγνωρίζεται ως αντίπαλος του.

Σε παλιότερο κείμενο του προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή είχε δηλώσει «Όσον αφορά το δεσμό μου και τις κατηγορίες που μου αποδίδονται για τρομοκρατικές πράξεις έχω να πω τα εξής: πρώτον δεν τις αποδέχομαι, δεύτερον δεν απορρέει καμία ένδειξη ενοχής μου για αυτές, τρίτον αν όντως συμμετείχα σε μια ένοπλη δράση θα ήταν τιμή μου να την αποδεχθώ, τέταρτον όποιοι είναι μέλη οργανώσεων έχουν ιδανικά και μάχονται για ανιδιοτελείς σκοπούς, επιστρέφοντας ένα ελάχιστο από την κρατική βία. Αυτό που κάποιοι ονομάζουν ληστείες εγώ το ονομάζω απαλλοτρίωση…» και «Εγώ ως άτομο συνειδητοποιημένο δε θα κάνω καμία μαρτυρία, ώστε να διευκολύνω το έργο της αστυνομίας, και δεν θα δώσω γαλόνια σε κανέναν από τις διωκτικές αρχές».

Εμείς από την πλευρά μας στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τον αγωνιστή Σπ. Χριστοδούλου, που παραμένει αλύγιστος και ανυπότακτος απέναντι στους κρατικούς μηχανισμούς, που με τη στάση του αρνείται να υποκύψει και να συνηθίσει στη συνθήκη της ομηρίας του και που δε σταματά να αγωνίζεται διεκδικώντας την ελευθερία του .

«Στο τέλος εμείς θα κερδίσουμε, όλοι μαζί. Ονειρεύομαι ένα αύριο όμορφο, ένα αύριο που εμείς θα επιλέγουμε τους λυσσαλέους χειρισμούς μας και θα πολεμάμε τον εχθρό με όποιο μέσο διαθέτουμε και διαλέγουμε. Ζήτω η Αναρχία».-Σπ.Χριστοδούλου

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ,ΣΠΥΡΟ ΓΕΡΑ

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης Πέμπτη 14/02 Καμάρα 18:00

Ανοιχτή Συνέλευση Αλληλεγγύης στο Σπύρο Χριστοδούλου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger