Home » , , , » Υποταγή στην αστική νομιμότητα ή όταν απαιτείτε λαϊκή αντιβία; - Σχολιάζοντας την σημερινή "επίσκεψη" του "Ρουβίκωνα" σε γιατρό - "φακελάκια"

Υποταγή στην αστική νομιμότητα ή όταν απαιτείτε λαϊκή αντιβία; - Σχολιάζοντας την σημερινή "επίσκεψη" του "Ρουβίκωνα" σε γιατρό - "φακελάκια"

Από giorgis , Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 | 7:31 μ.μ.

Του Γ. Γ. 

Διαβάζω τι γράφουν οι απεργοσπάστες δημοσιοκάφροι του Σκάι στην ιστοσελίδα τους σχολιάζοντας την «επίσκεψη» μελών του «Ρουβίκωνα» σε γιατρό που θησαυρίζει εκμεταλλευόμενος τον πόνο αρρώστων συνανθρώπων μας, και δεν μπορώ να τα αφήσω ασχολίαστα.

«Οι ρουβίκωνες εκτοξεύουν μαφιόζικου τύπου απειλές … οι αντιεξουσιαστές σε ρόλο Αστυνομίας, δικαστή και τρομοκράτη τραμπούκου, αναφέρουν ότι όσοι είναι "στη βάση της κοινωνικής πυραμίδας" θα ξεχωρίσουν μόνοι τους την "ήρα από το στάρι"»…

Ας τα πιάσουμε με την σειρά αποφεύγοντας να αναφερθούμε στον ρόλο του συγκροτήματος ΜΜΕ που ελέγχει ο Αλαφούζος, κάτι που είχαμε κάνει σε πρόσφατη ανάρτησή μας.
Αισθάνεται κανένας πολίτης από τα λαϊκά στρώματα ότι απειλείται από αυτή την αναρχική συλλογικότητα; Προφανώς και όχι. Άλλη είναι η βία που απειλεί όλη την ελληνική κοινωνία. Και αυτή είναι η βία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Μιας βίας που δεν έχει ενόχους, δεν δικάζεται από κανένα δικαστήριο και οι δράστες της είναι οι εγκληματίες του λευκού κολάρου και το υπηρετικό τους πολιτικό προσωπικό, που στηρίζουν το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα. 

Και στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι απάνθρωπη βία να σε εκβιάζουν ότι θα δεις τα ραδίκια ανάποδα αν δεν πληρώσεις για να έχεις την πιθανότητα να νοσηλευτείς; Ποιος λοιπόν εκτοξεύει «μαφιόζικου τύπου απειλές»; Ο γιατρός που απαιτεί «φακελάκι» από έναν μεροκαματιάρη για να τον χειρουργήσει, γιατί διαφορετικά μπορεί να πεθάνει, ή τα μέλη του ¨Ρουβίκωνα" που προειδοποιούν τον «επιστήμονα» ότι αυτή η τακτική του μπορεί να του επιφέρει δυσάρεστες συνέπειες; Αρα, λοιπόν ποιος είναι ο «τρομοκράτης τραμπούκος»;

«Οι αντιεξουσιαστές σε ρόλο Αστυνομίας, δικαστή», μας γράφει το αστοιχείωτο δημοσιοκαφρικό παπαγαλάκι του Αλαφούζου. Αποδίδει στον «Ρουβίκωνα», ο γελοίος καλαμαράς, ότι αντικαθιστά μηχανισμούς του αστικού κράτους.
Ο πανάσχετος δεν γνωρίζει ούτε τα βασικά. Στον καπιταλισμό το κράτος λειτουργεί ως εργαλείο βίας στα χέρια της άρχουσας τάξης που ανάμεσα στα άλλα χρησιμοποιεί τους μηχανισμούς καταστολής και το νομικό του οπλοστάσιο για να επιβάλλει την ταξική του πολιτική. Ας πάει να πληροφορηθεί ποια είναι η θεώρηση των αναρχικών για τους αστικούς θεσμούς. Ο παραλληλισμός που προσπαθεί να κάνει μεταξύ της αναρχικής συλλογικότητας και των κρατικών μηχανισμών μόνο φαιδρότητα προκαλεί.

Από κει και πέρα αν εννοεί ότι αυτά που έπρεπε να κάνει η αστυνομία και η αστική δικαιοσύνη αναλαμβάνει να τα πραγματοποιήσει ο «Ρουβίκωνας», πάλι φάουλ είναι. Το ποιος είναι ο ρόλος των κατασταλτικών μηχανισμών και της αστικής δικαστικής λειτουργίας, το γνωρίζουμε πολύ καλά.

Η σημερινή παρέμβαση του «Ρουβίκωνα» δεν ήταν παρά μια μορφή λαϊκής αντιβίας, που έχει λαϊκή αποδοχή, ενώ καθήκον κάθε επαναστατικής συλλογικότητας είναι να διαπαιδαγωγεί τα μέλη της σε συγκρουσιακή κατεύθυνση να μην διστάζει να ρθει σε αντιπαράθεση με την «σαπίλα» προσώπων και αστικών μηχανισμών. 

Η προσωπική που άποψη είναι ότι δεν πρέπει οι επαναστάτες, οι κομμουνιστές, να έχουν σαν ευαγγέλιο την παραλυτική αστική νομιμότητα.

Είτε μας αρέσει είτε όχι σήμερα υπάρχουν πολλά νέα παιδιά που με ανιδιοτέλεια και προσωπικούς κινδύνους ανεβάζουν τον πήχη των μορφών πάλης –άσχετα αν αυτό μας εκφράζει ή όχι-  ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευση και της καταπίεσης, και όσους επωφελούνται απ’ αυτό.  Ρισκάρουν  να αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις με ότι αυτό σημαίνει.

Και κλείνοντας να κάνω μια ρητορική ερώτηση: Αν αύριο μια συλλογικότητα προχωρήσει σε ένα «ντου» κάνοντας «καλοκαιρινή» την επιχείρηση του εργοδότη ο οποίος μαζί με μπράβους του απείλησε την σωματική ακεραιότητα του ντελιβερά που «τόλμησε» να διεκδικήσει τα εργασιακά του δικαιώματα, θα βρεθούν κάποιοι να ισχυριστούν ότι «αντικαθιστά την αστυνομία και την δικαιοσύνη»; 


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

25 Οκτωβρίου 2017 στις 7:52 μ.μ.

Ο Καπιταλισμός είναι έτσι όπως ακριβώς τον περιγράφεις και ακόμα χειρότερος. Η Απάντηση σε αυτό δεν είναι αυτή. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ Αναξάρτητα ακόμα και καλών προθέσεων είναι βούτυρο στο ψωμί της Αστικής τάξης για την κατασυκοφάντηση του Εργατικού λαικού κινήματος. Η Λύση βρίσκεται στην ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ της Εργατικής τάξης στο ΠΑΜΕ που σε Συμμαχία με Αυτοαπασχολούμενους και φτωχούς αγρότες θα διεκδικεί στο σήμερα προσωρινά μέτρα ανακούφισης απο την Αστική τάξη και ταυτόχρονα οι κομμουνιστές θα βάζουμε για ζύμωση την προταση εξουσίας που αποτελεί και την μοναδική λύση. Εξοδος απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής. Αυτό είναι το καθήκον των Κομμουνιστών και αυτό κάνουμε καθημερινά μέσα απο τις δράσεις του ΠΑΜΕ και της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ. Η Ταξική ενότητα είναι πάνω απο όλα.

Ανώνυμος
25 Οκτωβρίου 2017 στις 11:43 μ.μ.

Συμφωνώ με τον αρθρογράφο. Δεν αισθάνεται κανένας πολίτης από τα λαϊκά στρώματα ότι απειλείται από αυτή την αναρχική συλλογικότητα.
Ο Γιάννης Λοβέρδος όμως γιατί ενοχλείται και γράφει στο τουίτερ;
Εσύ τζαμαρία, ούτε βήμα πίσω. Κράτα γερά τα μπόσικα.

26 Οκτωβρίου 2017 στις 12:45 π.μ.

Ασφαλώς ούτε βήμα πίσω. Η Καπιταλισμό θα έχεις και θα χάνει ο λαός τα σπίτια του η Σοσιαλισμό με Κοινωνικοποιημένα τα μέσα παραγωγής και θα λυθούν τα προβλήματα του λαού. Κάτι άλλο δεν υπήρξε ποτέ....

26 Οκτωβρίου 2017 στις 12:22 μ.μ.

πολύ ωραία όλλα αυτά..

26 Οκτωβρίου 2017 στις 12:46 μ.μ.

Εσυ Τζαμάρια νά μάς υπενθυμίζεις καθε τόσο οτι «πετάτε τήν μπάλλα στήν εξέδρα».. μέ τήν πολιτική σας πρόταση πού παραπέμπει τήν λυση όλων τών καθημερινών προβλημάτων στό απροσδιόριστο μέλλον μέ τήν «έλευση» τής Λαϊκής εξουσίας «χωρίς νά σπάσει ούτε Τζάμι» Μέχρι τότε καί εσείς «ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΤΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ»… Αυτή αποτελεί κατ’εσας τήν μοναδική λυση, γιά τά οξυμένα λαϊκά προβλήματα τού ΣΗΜΕΡΑ...«τό ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΝ δια πάσαν νόσον και δια πάσαν μαλακίαν - Ματθ Δ'23». Ούτε κουβέντα γιά τήν θεσμοποιήμένη Κρατική Βία καί ποιά είναι η δική σας αντι-πρόταση γιά νά απαντηθεί αυτή από τόν λαο καί τό οργανωμένο Λαϊκό Κινημα πού τήν δοκιμάζει καθε τόσο στό πετσί του [Ο Γκαντισμός σέ όλο του το μεγαλείο]… Γιά νά μήν μιλήσουμε για τήν καθημερινή Οικονομική καί Πολιτική Βία πού υφίστανται καί τήν πληρωνει μέ τά Μνημόνια καί τόν Οικονομικό στραγγαλισμό τής Νομισματικής Κυκλοφορίας από ΟΝΕ & Ε.Ε.καί πού γιά εσάς θά λυθεί καί αυτή τότε …Νά προπαγάνδίζουμε μόνο γιά τά αγαθά πού θά απολαύσουν στήν αλλη ζωή....Καί γιά νά πατάμε στήν πραγματικότητα καί όχι στον βολονταρισμό μας,τό ΠΑΜΕ είναι ένα μέρος του κινήματος σημαντικό βεβαίως αλλά όχι τό εργατικό λαϊκό κίνημα στό συνολό του...

26 Οκτωβρίου 2017 στις 6:07 μ.μ.

Ξεκινάμε απο το τέλος. Το ΠΑΜΕ είναι ΤΑΞΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και αποτελεί τμήμα της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ με Αυτοαπασχολούμενους και Φτωχούς αγρότες. Μέσα στον καθημερινό αγώνα για να αποσπάσουμε προσωρινά μέτρα ανακούφισης απο την Αστική τάξη γίνεται και η διαπάλη των απόψεων και οι Κομμουνιστές προβάλουμε την δική μας για Ζύμωση. Και η ζωή τα ξεκαθαρίζει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές την επιδιώκουμε. Ταυτόχρονα το ΚΚΕ συμμετέχει στο ΑΣΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ απο θέσεις Εργατικής Λαικής Αντιπολίτευσης όσο οι Καπιταλιστές έχουν τα μέσα παραγωγής στα χέρια τους για την καλύτερη προβολή των θέσεων και τα οικονομικά. Στην άλλη ζωή θα γίνει ο Καπιταλισμός Ανθρώπινος η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ είναι για το σήμερα φτάνει να το αποφασίσει ο λαός. Στεγνό νερό δεν υπάρχει. Στο ΠΑΜΕ συμμετέχει όποιος θέλει ανεξάρτητα τι είναι μόνο σε ΤΑΞΙΚΗ ΒΑΣΗ. Οπως καταλαβαίνεις είναι το Εργατικό Λαικό κίνημα στο σύνολο του. Επιστροφή στον ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και αλλαγή Ιμπεριαλιστικού οργανισμού με ΡΩΣΣΙΑ ΚΙΝΑ ΙΡΑΝ κ.α επιδιώκουν Εθνικιστές Φασίστες Φαρμακοβιομήχανοι Ξενοδόχοι Εφοπλιστές. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ λοιπόν ανεξάρτητα προθέσεων βοηθάς τον Καπιταλισμό όσο βρίσκεσαι εκτός ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ που μπορείς να είσαι και με αυτές τις απόψεις που λες. Η Ιδεολογική Αντιπαράθεση και ζύμωση θα μας τα ξεκαθαρίσει όλα. ΟΙ Κομμουνιστές το επιδιώκουμε. ΕΣΥ....

26 Οκτωβρίου 2017 στις 7:38 μ.μ.


Καλλιθεάτης 26 Οκτωβρίου 2017 - 12:46 μ.μ.

https://youtu.be/dzls3_lQsrk

27 Οκτωβρίου 2017 στις 2:48 μ.μ.

μια επισκεψη του ρουβικωνα ισοδυναμει με δεκα πορειες αριστερων - κομμουνιστικων κομματων

27 Οκτωβρίου 2017 στις 4:27 μ.μ.

Αυτές οι ...επισκέψεις.... είναι βούτηρο στο ψωμί της Αστικής τάξης ιδιαίτερα χρήσιμες. Ο Πραγματικός αγώνας γίνεται μέσα στους χώρους δουλειάς φατσα με φάτσα με τον Καπιταλιστή εκεί που τους πονάει. Εκεί καταλαβαίνει ο καθένας ποιό είναι το Ταξικό του συμφέρον και τι πρέπει να έχει στόχο. Σε αυτή την γραμμή δίνουνε όλες τους τις δυνάμεις οι Κομμουνιστές μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ μαζί με οποιοδήποτε Εργάτη Αυτοαπασχολούμενο φτωχό αγρότη. Τα υπόλοιπα είναι μικροαστικές αντιλήψεις που βολεύουν μια χαρά τους Καπιταλιστές και την Αριστερή Κυβέρνηση.

27 Οκτωβρίου 2017 στις 4:34 μ.μ.

Ατυχία μεγάλη. Αν το ήξερε ο ΛΕΝΙΝ και οι Μπολσεβίκοι το 1917 δεν θα κάνανε Επανάσταση για να φέρουν Σοσιαλισμό. Θα το κάνανε όπως ο ...ρουβίκωνας.... και θα συνεχίζανε να εχουνε Καπιταλισμό για πάντα. ...Ατιμοι Μπολσεβίκοι.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2017 στις 4:45 π.μ.

Γιατί το ΚΚΕ δεν αφήνει τον Ρουβίκωνα να κάνει την δράση του όπως θέλει; Γιατί ενοχλούνται οι διάφοροι τζαμαρίες και ποστάρουν αυτά που ποστάρουν; Σε λίγο θα πάνε να τους συλλάβουν τους Ρουβίκωνες. Λίγο θέλουν και θα τρέξουν.

28 Οκτωβρίου 2017 στις 4:02 μ.μ.

Γιατι ο Κουτσουμπας ειναι αναρχομηδενιστης

28 Οκτωβρίου 2017 στις 4:48 μ.μ.

Η Μάχη με το Αστικό κράτος υπάρχει κάθε μέρα μέσα στα εργασιακά κάτεργα για να πληρωθούν εργαζόμενοι και πολλά άλλα. Εκει είναι η δράση φατσα με φάτσα και οχι η δράση παρακρατικών μηχανισμών βούτηρο στο Ψωμί των Καπιταλιστών.

Ανώνυμος
28 Οκτωβρίου 2017 στις 11:28 μ.μ.

Εσένα ρε Τζαμαρία γιατί σε πιάνει τρέλα όταν κάνει κάτι ο Ρουβίκωνας; Γιατί δεν το περνάς στο ντούκου;
Ξέρω, δεν μπορείς να τα βλέπεις αυτά, τάξη και ηθική είναι το παν για σένα. Δεν μπορούν 5 κωλόπαιδα να ενοχλούν την εξουσία. Την όποια εξουσία. Νομίζεις ότι θα είσαι εσύ εξουσία σε κάποιο καιρό και δίνεις το μήνυμα. "Τέτοια δεν περνάνε" τους λες. Θα σας λιώσω κάτω. Οπως δεν περνάνε και απόψεις ότι θα ανέχεται το ΚΚΕ να αυτοπροσδιορίζονται τα άτομα ως προς την ταυτότητα φύλου. Tους το αρνήθηκε το δικαίωμα. Και επειδή λες ότι η δράση είναι φάτσα με φάτσα, πήγες ποτέ να ακυρώσεις κανένα πλειστηριασμό στην πράξη και με τσαμπουκά διώχνοντας τους κόρακες συμβολαιογράφους; Α, κατάλαβα, τι να το έχει το σπίτι ο σημερινός του κάτοχος, τι να το έχει η τράπεζα, αφού έχουμε καπιταλισμό το ίδιο είναι. Αυτά για τώρα.

29 Οκτωβρίου 2017 στις 1:32 π.μ.

Καθημερινά έχει δράσεις το ΠΑΜΕ και η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για όλα τα ζητήματα και για τους Πλειτηριασμούς. Οχι όμως Καπιταλιστών..... Φάτσα με Φάτσα μέσα στα Εργασιακά κάτεργα. Εκεί δίνεται η Μάχη. Τα υπόλοιπα τα χρειάζεται ο Καπιταλισμός.

29 Οκτωβρίου 2017 στις 1:35 π.μ.

Ασφαλώς και είμαστε ενάντια σε κάθε αντιεπιστημονική άποψη στην υοθεσία παιδιών στα Ναρκωτικά και στην Επικοινωνιακή σκόνη της ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ του τΣΥΡΙΖΑ που σφάζει καθημερινά τον λαό.

30 Οκτωβρίου 2017 στις 8:02 π.μ.

"Tρομοκρατία" σε...ΜΚΟ έκδοση!
Με κρατική ραδιοφωνική εκπομπή και ....εκπροσώπους τύπου! Τόσο ...."αντιεξουσία"!
Η "17Ν" και οι "ΣΠΦ" κλπ. πιο light!
Το είδαμε κι αυτό!
Αρχίζει και γίνεται ανιαρό.... Κάτι σε πιο σοφιστικέ δεν υπάρχει;
Σαράντα-τόσα χρόνια πασοκοκρατία, πλαντάξαμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger