Home » , » Συγκρούσεις στο Παρίσι αστυνομίας - διαδηλωτών (Βίντεο)

Συγκρούσεις στο Παρίσι αστυνομίας - διαδηλωτών (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2019 | 7:13 μ.μ.

Για 12η φορά σήμερα οι δρόμοι των Γαλλικών πόλεων πλημμύρισαν από τους διαδηλωτές των Κίτρινων Γιλέκων, χωρίς ούτε αυτή την φορά να απουσιάζουν οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων καταστολής και των συγκεντρωμένων.

Η Γαλλική κυβέρνηση προσπαθώντας να υποβαθμίσει την μαζικότητα των κινητοποιήσεων ανακοίνωσε πως σε ολόκληρη τη Γαλλία διαδήλωσαν μόλις 17.400 Κίτρινα Γιλέκα.

 Ο ανεξάρτητος οργανισμός καταμέτρησης διαδηλωτών "Οccurence", όμως, κατέγραψε μόνο στο Παρίσι 13.800 διαδηλωτές, στην πόλη Valence περισσότερους από 6000 ενώ μαζικότατες ήταν και οι διαδηλώσεις στις πόλεις Τουλούζη, Ρουέν, Νίκαια, Τουρ και Μπορντό.

 Η πληροφόρηση που έχουμε από την παρουσία της δημοσιογράφου Μαρίας Δεναξά στο twitter -από κει αλιεύσαμε και το βιντεάκι που παραθέτουμε- μας λέει ότι σημειώθηκαν στιγμές μεγάλης έντασης στην πλατεία Δημοκρατίας στη γαλλική πρωτεύουσα με την αστυνομία κάνει να χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού για να διαλύσει το πλήθος και να Κίτρινα Γιλέκα να πετούν διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις και να τις υποχρεώνουν σε οπισθοχώρηση.

 Οι σημερινές διαδηλώσεις οργανώθηκαν με κεντρικό σύνθημα «Για να τελειώνουμε με την υπερβολική βία που επιβάλλει η κυβέρνηση για να σπάσει την αμφισβήτηση» εν'ω οι διαδηλωτές κλήθηκαν να παρουσιαστούν στα συλλαλητήρια με «επιδέσμους στο μάτι, νάρθηκες, να βάλουν κόκκινο στα κίτρινα γιλέκα εν είδει αίματος».

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger