Home » , , » Επικρατούσα θρησκεία τα κέρδη των τραπεζών

Επικρατούσα θρησκεία τα κέρδη των τραπεζών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 | 10:51 μ.μ.

Πηγή: "Πριν"

Τα συμφέροντα των τραπεζών πάνω από το βασικό δικαίωμα στην κατοικία βάζει η κυβέρνηση με τη ρύθμιση για τα "κόκκινα δάνεια". Την ίδια ώρα υποτάσσεται στην εκκλησία, ορίζοντας συνταγματικά "επικρατούσα θρησκεία" και δεχόμενη την αέναη μισθοδοσία των ιερέων από το δημόσιο.

Το αληθινό πρόσωπο της αστικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά στη συμφωνία με τους τραπεζίτες για τα "κόκκινα δάνεια".
Οπως το συνηθίζει η κυβέρνηση, υπάρχει πάντα ένα επικοινωνιακό "τυράκι" και αυτό είναι το ύψος της αντικειμενικής αξίας - έως 250.000 ευρώ- της κατοικίας. Ακολουθούν όμως οι "φάκες" -οι περιβόητοι "κόφτες" δανειοληπτών- που τελικά οδηγούν μεγάλο μέρος των υπερχρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών στα νύχια των τραπεζιτών.
Ως όριο ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος ορίζονται τα 23.000 ευρώ για ζευγάρι, ενώ το υπόλοιπο του δανείου δεν πρέπει να ξεπερνά τα 130.000 ευρώ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας τις απαιτήσεις των τραπεζών και της ΕΕ, αρνήθηκε την απόλυτη προστασία της εργατικής λαϊκής κατοικίας. Κι αυτό ενώ ο λαός έχει δώσει από το 2008 πάνω από 45 δισ. για την "σωτηρία" των τραπεζών που παραμένουν ιδιωτικές και μάλιστα ανήκουν σε πολυεθνικά frunds.

Αποκαλυπτική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στις σχέσεις με την εκκλησία. Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας 10.000 κληρικοί θα μισθοδοτούνται ακριβώς σαν δημόσιοι υπάλληλοι, συνεχίζοντας τη σημερινή απαράδεκτη κατάσταση και γελοιοποιώντας θέσεις περί "θρησκευτικής ουδετερότητας του κράτους" -που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ στη συνταγματική αναθεώρηση.
Ταυτόχρονα ο ΣΥΡΙΖΑ παραδέχεται συνταγματικά ... επικρατούσα θρησκεία! Συνολικά στο πεδίο της συνταγματικής αναθεώρησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συναντιόνται στην ανάγκη σταθεροποίησης των κυβερνήσεων -μη πρόκληση εκλογών λόγω προέδρου της δημοκρατίας- παρά την προεκλογική αντιπαράθεση.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger