Home » , » Αποτίμηση ενός εμπάργκο

Αποτίμηση ενός εμπάργκο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019 | 8:42 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Οι λόγοι της άρσεως του εμπάργκο στην ΕΡΤ από τη ΝΔ είναι προφανείς. Φυσικά δεν είναι καθόλου "κίνηση καλής θέλησης" όπως είπαν τα κομματόσκυλα του Κούλη.
Η ενέργεια αυτή ήταν από την αρχή μεγάλο λάθος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έγινε μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει τους φασίστες της γαλάζιας στάνης, που ακόμα ονειρεύονται κλείσιμο της ΕΡΤ και απηνείς διώξεις των διορισμένων από το ΠΑΣΟΚ ή το ΣΥΡΙΖΑ εργαζομένων. Ήταν φυσικά και μια χάρη προς τα ιδιωτικά κανάλια που έχουν καταντήσει τοπικές της ΝΔ.

Το εμπάργκο έβλαψε περισσότερο τη ΝΔ παρά την ΕΡΤ.
Ένας λόγος να δεις τη Δημόσια Τηλεόραση ήταν για να αποφύγεις τους γαλάζιους κανιβάλους, που προκαλούσαν τη νοημοσύνη μας με τις κουμάνταρες που εξαπέλυαν. Πολύ απλά ο κόσμος που βλέπει ΕΡΤ σκοτίστηκε για το αν θα δει τις στερημένες από την εξουσία φάτσες των νεοδημοκρατών.

Η ΝΔ έχει σχεδόν το σύνολο των ιδιωτικών καναλιών για να κάνει την προπαγάνδα της. Με το εμπάργκο της όμως χάρισε στο ΣΥΡΙΖΑ την ΕΡΤ ώστε να κάνει ανενόχλητος τη δική του προπαγάνδα. Μάλιστα κάποιοι καλεσμένοι στις εκπομπές της έφερναν σε πολύ δύσκολη θέση τη ΝΔ, όταν μάλιστα - λόγω του ανόητου εμπάργκο - δεν μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα. Τώρα που πλησιάζουν λοιπόν οι εκλογές η ΝΔ διεκδικεί το δικό της μετρικό από τον τηλεοπτικό χρόνο.
Είναι μια παραδοχή ήττας. Μάλιστα μιας συντριπτικής ήττας, αφού όπως παραδέχεται η ίδια η ΝΔ, δεν άλλαξε τίποτε στην ΕΡΤ.

Όμως υπήρχε και ένας άλλος λόγος. Όπως είπαμε έρχονται εκλογές και μόνο με τα ακροδεξιά σταγονίδια δεν γεμίζει η κατσαρόλα της εξουσίας. Τα κουκιά είναι μοιρασμένα και παρά τις μαϊμού δημοσκοπήσεις και το άχτι του κόσμου για το ΣΥΡΙΖΑ, ο Μητσοτάκης γνωρίζει καλά πως όσο επιμένει να θυμίζει το αυταρχικό (πραγματικό) πρόσωπο της δεξιάς, δεν πρόκειται να κερδίσει.

Το εμπάργκο παρέπεμπε συνειρμικά στο "μαύρο", τη φασιστική κίνηση της τότε κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ, γιατί δεν έγλειφε αρκετά το Σαμαρά! Κίνηση που ήταν η αρχή του τέλους και της κυβέρνησης και του ιδίου του Σαμαρά. Χωρίς τις μεγάλες κινητοποιήσεις η ΔΗΜΑΡ δεν θα έφευγε, πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ψηφίζονταν ο υποψήφιος της ΝΔ και ο ερχομός του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα καθυστερούσε.

Ο Κούλης πάλι κάνοντας εμπάργκο στη Δημόσια Τηλεόραση εξυπηρετούσε καθαρά τα συμφέροντα ιδιωτικών καναλιών πιο συγκεκριμένα του Skai. Από τις πιο έξυπνες κινήσεις του Αλέξη ήταν το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον ιδιωτικό σταθμό, όχι μόνο γιατί εξυπηρετούσε το ανέκδοτο περί "αριστερού που τα βάζει με τα μεγάλα συμφέροντα" αλλά γιατί είχε ως αποτέλεσμα τη σπασμωδική κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ξεκαθαρίζουμε πως όλα τα κανάλια της τηλεόρασης - δυστυχώς και η ΕΡΤ - εξυπηρετούν την ίδια ακριβώς πολιτική με τη μόνη διαφορά στα πρόσωπα - κόμματα που υποστηρίζουν. Αν προσέξετε όμως σε όλα τα δελτία υπάρχει συμφωνία σε μια σειρά θεμάτων όπως στο μεταναστευτικό, τα "εθνικά" παραμύθια, την εφαρμογή του μνημονίου, τη λατρεία του Ευρώ, τις επιταγές ΝΑΤΟ ΕΕ και βέβαια τη συμπεριφορά απέναντι σε όσους διεκδικούν και διαμαρτύρονται. Γι αυτό και εγώ ενημερώνομαι από το internet διασταυρώνοντας πάντα ότι ακούω...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger