Home » , » Μεταγραφές

Μεταγραφές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019 | 8:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Λένε πως οι βουλευτές που πήραν πρόσφατα μεταγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ "είναι και με το χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα". Ποιος είναι ο χωροφύλακας και ποιος ο αστυφύλακας;
Ποτέ δεν μπόρεσα να βρω ουσιαστικές διαφορές μεταξύ μπάτσων της επαρχίας και μπάτσων των πόλεων, για να καταλάβω, γιατί, όταν λέμε την παροιμία, εννοούμε κάποιους που θέλουν να τα έχουν καλά με αντίθετα μέρη.
Άλλωστε από 1984 το η Αστυνομία πόλεων και η Ελληνική Χωροφυλακή συγχωνεύτηκαν.

Όμως εδώ η φράση ταιριάζει γάντι. ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνεργαστεί αρμονικότατα μέχρι την αυτοκτονία του Πάνου εντελώς Καμένου. Ψήφισαν μαζί τα πάντα, δεν ξεχώριζες ποιος ήταν δεξιός, ποιος δεν ήταν αριστερός. Όλοι ήταν δεξιοί και μάλιστα πολύ δεξιοί.
Μέχρι την ημέρα που ο Πάνος (εντελώς) Καμένος είπε, "Είμαι ο Σούπερμαν! Κοιτάτε με πετάω"! Και βούτηξε στο γκρεμό. Καθώς έπεφτε φώναξε "Πέστε κι εσείς μάγκες!" Φυσικά οι υπόλοιποι υπουργοί και βουλευτές των ΑΝΕΛ δεν είχαν πάρει μεγάλη δόση ψεκασμού, έτσι δεν τον ακολούθησαν.
Ο Πάνος έφαγε τα μούτρα του καθώς η πτώση είχε πλάκα, αλλά η απότομη προσγείωση είχε περισσότερη. Για μας και για τον πρώην συνέταιρο του.

Ρωτάει η καημένη η Λιάνα "σε ποιο κόμμα είναι οι βουλευτές"; Μα έχει καμία σημασία;. Ξέρεις και ξέρουμε πως η πολιτική είναι ίδια. Εδώ που τα λέμε, δεν πήγαν μακριά, δεν έφυγαν καν από την κυβέρνηση. Τσίπρα στήριζαν, Τσίπρα στηρίζουν. Ο Πάνος άλλαξε γνώμη.
 Όπως είπαμε ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκαν στενά, γιατί να διακόψουν από ένα καπρίτσιο; Ο Πανούλης πίστεψε ότι αλλάζοντας την τελευταία στιγμή ίσως ξαναβγεί βουλευτής. Όλοι όμως γνωρίζουμε πως τέτοια περίπτωση δεν υπάρχει. Για ποιο λόγο λοιπόν να τον ακολουθήσουν οι άλλοι; Ακόμα κι αν η ΝΔ δέχονταν τον Πάνο, σε καμία περίπτωση - λόγω μοιράσματος της λείας - δεν θα τους δέχονταν πίσω όλους. Και μετά από μια εκλογική συντριβή δεν θα είχαν τίποτε να διαπραγματευτούν. Άρα το να παραμείνουν στην κυβέρνηση και μάλιστα να προσχωρήσουν στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μόνη επιλογή που είχαν.

"Είναι αυτό ηθικό"; Θα ρωτήσετε. Φυσικά όχι. Είναι όμως σύμφωνα με το συμφέρον τους. Ακριβώς γι αυτό το λόγο, επειδή τους ξέρουμε καλά, είχαμε προβλέψει σωστά πως "πρόθυμοι για να στηρίξουν τον Τσίπρα υπάρχουν και ας τον Πάνο να λέει κουταμάρες".
Τα δεκανίκια άλλωστε εκπλήρωσαν το σκοπό τους. Ο κόσμος παγιδεύτηκε και το Μνημόνιο συνεχίστηκε. Η ελπίδα δεν ήρθε. Έχασε το δρόμο καθώς είναι ζαλισμένη από τις πολλές σφαλιάρες της πρώτης φοράς δεξιάς αριστεράς.

Φυσικά ο περισσότερος κόσμος που ψήφισε κάποιο κόμμα δεν το έκανε για να του προκύψει κάποιο άλλο, όμως αυτά έχει η δημοπρασία. Τα πάντα πουλιούνται κι αγοράζονται, φτάνει να βρεις την κατάλληλη τιμή. Κι ο Αλέξης ξέρει από αγορές. Μπορώ να πω καλύτερα κι από τον Κούλη, που θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, αν δεν διέγραφε την Παπακώστα. Που κανείς γαλάζιος δεν κατάλαβε, γιατί το έκανε. Γιατί ήθελε να δείξει ποιος είναι τ' αφεντικό. Ήθελε το δικό του κόμμα.
Όμως όπως κι ο Πάνος θα καταλάβει σύντομα πως όλα αυτά τα γίδια, που θεωρεί δικά του, θα αλλάξουν αμέσως τσοπάνη, αν δεν μπορέσει να τα ταΐσει. Πως όλοι αυτοί ανεξάρτητα από κόμμα ή αρχηγό, κοιτάνε πρώτα και πάνω από όλα το προσωπικό τους συμφέρον.
 Όλα τα υπόλοιπα τα έχουν γραμμένα. Οι δηλώσεις κατά καιρούς για πατρίδα θρησκεία κοκ, είναι απλά αέρια πέψης από τη χώνεψη των θυμάτων τους...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger