Home » , , » Κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών κάποιος που θα κλέψει μια κότα για να φάει, "επιχειρηματική δραστηριότητα" των τραπεζιτών να παίρνουν σπίτια και περιουσίες λαϊκών ανθρώπων.

Κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών κάποιος που θα κλέψει μια κότα για να φάει, "επιχειρηματική δραστηριότητα" των τραπεζιτών να παίρνουν σπίτια και περιουσίες λαϊκών ανθρώπων.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019 | 9:20 μ.μ.

«Οι δύο ταγοί της δικαιοσύνης μετά από τρεισήμισι ώρες σύσκεψη, εξέδωσαν αυτή την απόφαση δίνοντας ένα μήνυμα, ότι η ασφάλεια των πολιτών πρέπει να είναι η άμεση προτεραιότητα των πολιτικών».

Αλέξης Κούγιας

Τα παραπάνω δήλωσε ο συνήγορος του δολοφόνου, σχολιάζοντας την ομόφωνη απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως να αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο φονιάς του ρατσιστικού εγκλήματος στην Κόρινθο.της Κορίνθου.

Δεν θα σχολιάσουμε την απόφαση της αστικής δικαιοσύνης να μην προφυλακίσει ένα στυγνό φονιά. (Ας ελπίσουμε ότι αυτή η προκλητική απόφαση δεν θα επιφέρει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις από την πλευρά των συγγενών του δολοφονημένου Ρομά).

Μια επισήμανση μόνο στα λεγόμενα του Κούγια. Εχει δίκιο στην τοποθέτησή του ο δικηγόρος. Για το αστικό κράτος η "ασφάλεια των πολιτών" κινδυνεύει από κάποιον μικροπαραβάτη που πιθανόν θα προσπαθήσει να κλέψει μια κότα για να φάει. Ο "νοικοκύρης" βλέποντας ότι κινδυνεύει η "περιουσία" του μπορεί να σκοτώσει τον επίδοξο κλέφτη και να έχει δεδομένο ότι η "δικαιοσύνη" θα του δείξει "κατανόηση αν συλληφθεί μην μπορώντας να συγκαλύψει το έγκλημά του. (Οπως ακριβώς προσπάθησε να κάνει ο φονιάς της Κορίνθου, μεταφέροντας το πτώμα του δολοφονημένου για να το κρύψει σε λατομείο της περιοχής).

Και φυσικά δεν κινδυνεύει η "ασφάλεια" εκατοντάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών που κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και να μείνουν άστεγοι έχοντας πέσει στα νύχια των τοκογλύφων -τραπεζιτών.
Μας λέει η σημερινή ειδησεογραφία: "Περιορίζεται περαιτέρω η δυνατότητα όσων έχουν «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση την πρώτη κατοικία τους για να ενταχθούν στο διάδοχο σχήμα του νόμου Κατσέλη" με την ΕΚΠΟΙΖΩ (Ένωση Καταναλωτών “Η Ποιότητα της Ζωής”) να τονίζει .«Η τροπολογία της κυβέρνησης σχετικά με την “προστασία” της κύριας κατοικίας δεν είναι μόνο κατώτερη των προσδοκιών, αλλά συνιστά πρόκληση και εμπαιγμό εις βάρος των δανειοληπτών».

Αυτή είναι η "λογική" του αστικού κράτους. "Κίνδυνος για την ασφάλεια των πολιτών" κάποιος που θα κλέψει κάτι για να φάει, "επιχειρηματική δραστηριότητα", των τραπεζιτών -ανταμείβονται γ' αυτή και με 800.000 ευρώ όπως ισχυρίστηκε ότι έλαβε μπόνους για τις υπηρεσίες του το στέλεχος της  ΤτΕ, Γιώργος Πάσχας- να παίρνουν τα σπίτια και τις περιουσίες του κόσμου. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger