Home » , , » Δυο μικρά προσφυγάκια πνίγηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου. Πώς αισθάνονται οι "νοικοκυραίοι" του νησιού με την χθεσινή απόφασή τους;

Δυο μικρά προσφυγάκια πνίγηκαν στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου. Πώς αισθάνονται οι "νοικοκυραίοι" του νησιού με την χθεσινή απόφασή τους;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 7 Μαρτίου 2019 | 12:53 μ.μ.

Μια λέμβος που μετέφερε 12 πρόσφυγες, ανατράπηκε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Σάμου με αποτέλεσμα οι επιβαίνοντες της να βρεθούν στην θάλασσα. Δυστυχώς και αυτό το ναυάγιο είχε νεκρούς.
"Μπαμπάς με δύο δίδυμα αγοράκια ηλικίας περίπου 4,5 χρόνων είναι τα θύματα του ναυαγίου που έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου", μας πληροφορεί η ειδησεογραφία.

Δυο μικρά παιδάκια πνίγηκαν. Και έτσι δεν θα γίνουν 16 τα παιδάκια προσφυγόπουλα που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν μαθήματα σε σχολείο της Σάμου.
Πολύ θα θέλαμε να ξέραμε πώς θα αισθάνονται σήμερα κάποιοι "νοικοκυραίοι" στο Βαθύ της Σάμου, απ' αυτούς του Συλλόγου Γονέων Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου που χτες προέτρεψαν τα παιδιά τους να κάνουν αποχή από τα μαθήματα του σχολείου αντιδρώντας στην ένταξη 14 προσφυγόπουλων, στην εκπαίδευση.

***
Οι μετανάστες δεν πνίγηκαν αλλά τους έπνιξαν.
Και υπάρχουν ένοχοι και εγκληματίες.
Είναι η πλανητική οικονομική ολιγαρχία που οδηγεί να πεθαίνει ένα παιδί κάθε 3 δευτερόλεπτα.
Είναι οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις που δημιουργούν εκατόμβες νεκρών, ατέλειωτα καραβάνια εξαθλιωμένων ανθρώπων που παίρνουν τα μάτια τους για να αναζητήσουν καλύτερη τύχη.

Είναι ο καπιταλισμός και ο ιμπεριαλισμός που δημιουργεί εκατοντάδες νεκρούς στα ναρκοπέδια και στα παγωμένα νερά του Εβρου και του Αιγαίου.

Από περασμένη ανάρτησή μας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger