Home » , , » Πάλι έγιναν ρόμπα τα ΜΜΕ λειτουργώντας σαν γραφεία τύπου της ασφάλειας, ανακυκλώνοντας ψεύτικες ειδήσεις για τον "Ρουβίκωνα"

Πάλι έγιναν ρόμπα τα ΜΜΕ λειτουργώντας σαν γραφεία τύπου της ασφάλειας, ανακυκλώνοντας ψεύτικες ειδήσεις για τον "Ρουβίκωνα"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019 | 4:52 μ.μ.

Για άλλη μια φορά έγιναν "ρόμπα" όλες οι μεγάλες ειδησεογραφικές σελίδες. Γιατί μπορεί οι δημοσιοκάφροι τους να παρουσιάζουν εγκεφαλικά κατασκευάσματα σαν "ειδήσεις", ή να διοχετεύουν "πληροφορίες" επικαλούμενοι "έγκυρες πηγές" για να εξυπηρετήσουν κάποιες σκοπιμότητες, χωρίς κανένας να μπορεί να διαψεύσει τα γραφόμενα τους, όταν όμως λειτουργούν σαν γραφείο τύπου της ασφάλειας διατρέχουν τον κίνδυνο να εξευτελιστούν.

Και δεν διδάσκονται ούτε από το "φτύσιμο" που έχουν φάει στο παρελθόν όταν αποδείχνεται η αναξιοπιστία τους.
Και στην προκειμένη περίπτωση αναφερόμαστε στο ότι κάνουν τις φαντασιώσεις τους γεγονότα (θυμάστε τα πολεμοφόδια που ήρθαν απ' την Γαλλία με αποδέκτη τον Ρουβίκωνα;), ή
"σερβίρουν" στο αναγνωστικό τους κοινό όποια "είδηση" τους δίνουν οι ασφαλίτες και αφορά την αναρχική αυτή ομάδα, χωρίς να κάνουν την παραμικρή προσπάθεια να την διασταυρώσουν.
Και η πλάκα είναι ότι δεν διαθέτουν την στοιχειώδη αντίληψη πριν παραθέσουν την "είδηση" να αναφέρουν "όπως διαρρέουν πηγές της αστυνομίας" ή κάτι παρόμοιο τέλος πάντων. Να έχουν ένα άλλοθι στην τελική, όταν η "είδηση" που παρουσιάζουν αποδειχθεί μούφα.

Και το θέμα είναι ότι δεν "διδάσκονται" από το παρελθόν, όταν αποκαλύφθηκαν οι "πέτσινες" "ειδήσεις" που τους έδιναν οι ασφαλίτες και αυτά τα ΜΜΕ τις παρουσίαζαν σαν προϊόν ρεπορτάζ. (Εδώ μια χαρακτηριστική περίπτωση).

Ετσι και σήμερα. Το γύρο του διαδικτύου κάνει η πανομοιότυπη "είδηση" που έχει τίτλο: "Ταυτοποιήθηκε μέλος του Ρουβίκωνα για την επίθεση στην πρεσβεία του Ισραήλ το 2017".  Φυσικά τίποτα τέτοιο δεν έχει συμβεί, κάτι που έδωσε τα περιθώρια στο μέλος του "Ρουβίκωνα", Γιώργο Καλαϊτζίδη, να πάρει στο δούλεμα αυτούς τους "λειτουργούς της ενημέρωσης" και να γράψει στην παρουσία του στο facebooc:

Παραμύθια της Χαλιμάς. Είναι φυσικό και επόμενο όταν ο Ρουβίκωνας κάνει σερί δράσεων σε σημεία πολύ καλά φυλασσόμενα χωρίς να γίνονται συλλήψεις, να επιστρατεύονται δήθεν "ταυτοποιήσεις". Ειδικά τώρα που η κυβέρνηση δέχεται επικοινωνιακό πόλεμο για το ζήτημα της "ανομίας" από την αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θεωρεί ότι η κατάσταση της χώρας σε ζητήματα δημόσιας τάξης είναι παρόμοια με την Ονδούρα. Αν διαβάσει αυτό το μήνυμα ο "28χρονος" ας έρθει να μας βρει για να βοηθήσουμε.Γιατί δικός μας δεν είναι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger