Home » , » Νεοναζί χριστιανοταλιμπάν

Νεοναζί χριστιανοταλιμπάν

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 14 Μαρτίου 2019 | 8:25 μ.μ.

Το παρακάτω βίντεο μας έστειλε ο Χρήστος Αβραμίδης και η λεζάντα που το συνοδεύει αναφέρει: "Η απογευματινή παράσταση των  «Πυρκαγιών» είχε απόψε μια δυσάρεστη έκπληξη. Η παράσταση αναγκαστικά διακόπηκε για διεκόπη για λίγα λεπτά και συνεχίστηκε μετά την αποχώρηση των μελών του «Ιερού Λόχου»".

Την σχέση που έχουν τα ούγκανα με κάθε μορφή Τέχνης την γνωρίζουμε. Κι αν κάποιος/α την αγνοεί μπορεί να εμπλουτίσει τις σχετικές γνώσεις του ρωτώντας τον βουλευτής της ναζιστικής οργάνωσης Γιώργος Γερμενής, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο «Καιάδας», και εκτός των άλλων παριστάνει και τον μουσικό, συμμετέχοντας στο συγκρότημα Naer Mataron.

Αλλά να επανέλθουμε στην νεοναζιστική – φασιστική οργάνωση «Ιερός Λόχος» μέλη της οποίας χτες προσπάθησαν να διακόψουν την παράσταση «Πυρκαγιές» του Ουασντί Μουαουάντ στο Βασιλικό Θέατρο της Θεσσαλονίκης.

Πέρα απ' την παρουσία μελών του "Ιερού Λόχου", που ντυμένοι σαν καρνάβαλοι, έκαναν την παρουσία τους στα πρόσφατα εθνικιστικά συλλαλητήρια,  θυμόμαστε άλλη μια "παρέμβαση" της νεοναζιστικής αυτής οργάνωσης.
Ηταν τότε που προσπάθησαν να εμποδίσουν την παρέλαση ομοφυλόφιλης περηφάνιας στη Θεσσαλονίκη.
Τότε μάλιστα τους ειρωνευόταν με ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο facebook ο Νίκος Σαραντάκος γράφοντας:

Έχει γούστο το γεγονός ότι η ομάδα των ακροδεξιών που προσπάθησαν να εμποδίσουν την παρέλαση ομοφυλόφιλης περηφάνιας στη Θεσσαλονίκη αυτοονομαζοταν "Ιερός Λόχος".

Και έχει γούστο διότι σύμφωνα με τις περισσότερες πηγές ο θηβαϊκός Ιερός Λόχος, που επέτρεψε στη Θήβα να ηγεμονεύσει για μικρό διάστημα στην Ελλάδα, κατανικώντας τους Σπαρτιάτες, απαρτιζόταν από 150 ζευγάρια, από εραστές και ερωμένους.

Λέει ο Πλούταρχος,: τὸ δ’ ἐξ ἐρωτικῆς φιλίας συνηρμοσμένον στῖφος ἀδιάλυτον εἶναι καὶ ἄῤῥηκτον, ὅταν οἱ μὲν ἀγαπῶντες τοὺς ἐρωμένους, οἱ δ’ αἰσχυνόμενοι τοὺς ἐρῶντας, ἐμμένωσι τοῖς δεινοῖς ὑπὲρ ἀλλήλων...."

Ο μεν αγαπάει τον γκόμενό του και τον υπερασπίζεται, ο δε ντρέπεται να φανεί δειλός στα μάτια του γκόμενού του, κι έτσι ο λόχος που απαρτίζεται από ερωτικά ζευγάρια είναι αδύνατο να διαλυθεί και να διασπαστεί. 

Αφού, λοιπόν, δεν γνωρίζουν τι υποδηλώνει ο τίτλος που επέλεξαν για την νεοναζιστική τους γκρούπα, θα μπορούν να καταλάβουν το παραμικρό από τέχνη; 


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger