Home » , » Ολόκληρο το βιβλίο: "Η δίκη της Χρυσής Αυγής. Τι έχει αποδειχθεί στο Δικαστήριο"

Ολόκληρο το βιβλίο: "Η δίκη της Χρυσής Αυγής. Τι έχει αποδειχθεί στο Δικαστήριο"

Από giorgis , Σάββατο 30 Μαρτίου 2019 | 6:04 μ.μ.

Του Γ.Γ.

Το είχαμε υποσχεθεί στους αναγνώστες/ιες του ιστότοπου μας και το υλοποιήσαμε. Να παραθέσουμε δηλαδή -σε μορφή κειμένου για να είναι εύκολα αξιοποιήσιμα αποσπάσματά του- το βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα σαν ένθετο στην"Εφημερίδα των Συντακτών"- με τίτλο "Η δίκη της Χρυσής Αυγής. Τι έχει αποδειχθεί στο Δικαστήριο. Τα σχόλια της Πολιτικής Αγωγής".

Συμπληρώνονται σχεδόν τέσσερα χρόνια από την έναρξη της δίκης της εγκληματικής συμμορίας του ναζιστικού μορφώματος. Δυστυχώς η δημοσιοποίηση των όσων διαδραματιζόταν στην ακροαματική διαδικασία της δίκης ήταν ελάχιστη και εντελώς αποσπασματική.

Νομίζουμε ότι το βιβλίο που παραθέτουμε έρχεται να αναπληρώσει σε μεγάλο βαθμό αυτό το κενό.
Σ' αυτό διαβάζουμε τους σχολιασμούς των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής, σε διάφορες φάσεις της δίκης όπως αυτές περιλαμβάνονται στα πρακτικά του δικαστηρίου.

Εδώ να θυμίσουμε ότι πριν ξεκινήσει η δίκη η ηγεσία της Χρυσής Αυγής περηφανευόταν ότι θα τη μετατρέψει σε καταδίκη των κατηγόρων της, ενώ καλούσε κανάλια και ραδιόφωνα να καλύψουν τις συνεδριάσεις του δικαστηρίου. Το πόσο υποκριτική ήταν η στάση της φάνηκε όταν ξεκίνησε η δίκη. Ο Μιχαλολιάκος και οι στενοί συνεργάτες του έγιναν άφαντοι από το δικαστήριο, ενώ άφησαν εντολή στους συνηγόρους τους να αντισταθούν σε κάθε απόπειρα δημοσιοποίησης της ακροαματικής διαδικασίας.

Οπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης/ια του βιβλίου η στάση της ηγεσίας της Χ.Α είναι ευεξήγητη. Τα όσα έχουν ήδη αποκαλυφθεί και τεκμηριωθεί στη μεγάλη αυτή δίκη είναι συντριπτικά σε βάρος των Ταγμάτων Εφόδου αλλά κυρίως σε βάρος της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Μπορούμε να εκτιμήσουμε με βεβαιότητα ότι οι κατηγορούμενοι ναζιστές θα καταδικαστούν από την αστική δικαιοσύνη. Το ζητούμενο για μας είναι όμως το ναζιστικό εγκληματικό μόρφωμα να καταδικαστεί στην συνείδηση του Ελληνικού λαού.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗ  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger