Home » , » Ο μύθος της Ανάστασης

Ο μύθος της Ανάστασης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Απριλίου 2019 | 7:43 π.μ.

(Από το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου «Μυθοπλαστία όλες οι θρησκείες της Οικουμένης»)

Τα περί ανάστασης του Χριστού αποτελούν μυθική παράδοση και όχι ιστορικό γεγονός. Σ’ αυτή τη συμβολική θεολογική διακήρυξη, που εντάσσεται στον χώρο των φανταστικών «θαυμάτων» και του πρωτογονισμού των ανθρώπων θεμελιώθηκε ο χριστιανισμός, όπως όλες οι θρησκείες με αίτια την απουσία γνώσεων και επιστημονικών ερευνών.
Ο Χριστός διέδιδε, πολλά χρόνια πριν από τον διωγμό, ότι θα αναστηθεί μετά τη σταύρωσή του και θα ανέλθει στον ουρανό! Έλεγε στους μαθητές του: Θα τον φονεύσουν και την τρίτη ημέρα θα αναστηθεί.

Κατά την είσοδο του στην Ιερουσαλήμ, ομιλώντας στους μαθητές, αναφερόταν σε βασανισμούς και ανάσταση.
Και σε άλλο ευαγγέλιο αναφέρονται προβλέψεις του Χριστού για σύλληψη, θανάτωση και ανάσταση.
Φανταστικές περιγραφές συνοδεύουν τον θάνατο του Ιησού στον στον σταυρό.
Στην Καινή Διαθήκη αναφέρεται ότι η στέγη του ναού της Ίερουσαλήμ σχίσθηκε από την κορυφή ως τα θεμέλια, έγινε σεισμός στη Γη και οι πέτρες διαλύθηκαν. Τα μνήματα άνοιξαν και πολλά σώματα «αγίων» βγήκαν από τους τάφους και εμφανίστηκαν στην πόλη!

Κατά τον ευαγγελιστή Ιωάννη οι Ιουδαίοι αξίωσαν τη θανάτωση του Ιησού επειδή αποκαλούσε πατέρα τον θεό -τον Γιαχβέ των Εβραίων- εξίσωνε τον εαυτό του με τον «Κύριον»!
Και απαντά ο Ιησούς: «Αν πιστεύετε στον Μωυσή θα πιστεύετε και σε μένα. Επειδή για μένα αυτός έγραψε».

Στην Καινή Διαθήκη καταγράφεται ότι το πτώμα τού Ιησού οδηγήθηκε σε ειδικό τάφο, από όπου εξαφανίστηκε μαζί με τους άλλους δύο εσταυρωμένους. Οι Ιουδαίοι γνωρίζοντας τα περί αναστάσεως τοποθέτησαν φρουρούς στον ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger