Home » , » Γιατί εισάγουμε το Αγιο φως; Έχει το copyright ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων;

Γιατί εισάγουμε το Αγιο φως; Έχει το copyright ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Απριλίου 2019 | 6:49 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Εξήγησε μου κάτι παπά. Ο Θεός λες είναι Πανταχού Παρών και Παντοδύναμος. Αφού είναι παντού, θα είναι και στην Ελλάδα επομένως θα μπορεί να κάνει θαύματα κι εδώ. 
Αυτό το Άγιο Φως πρέπει να το παίρνουμε συνέχεια από το Ισραήλ;
Αντί να το εισάγουμε, δεν ζητάμε τον Άγιο Αναπτήρα να το ανάβουμε εδώ; Το λέω γιατί τα καύσιμα έχουν φτάσει στο Θεό. 

Άλλωστε σκέψου τα πλεονεκτήματα. Δεν θα στοιχίσει μόνο λιγότερο, θα το έχουμε ότι ώρα θελήσουμε. Θα είναι 100% Ελληνικό Άγιο Φως. Δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε έναν Άγιο Αναπτήρα, τώρα που παραδεχτήκατε επιτέλους, πως δεν ανάβει μόνο του στα Ιεροσόλυμα, αλλά το ανάβετε εσείς;
Έχει το copyright ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων;
Αυτά είναι καλή μου θεούσα. Και μετά σου λέει "ελεύθερο εμπόριο" και σαχλαμάρες. Μια σωστή δουλειά, άνετη και κερδοφόρα κι είναι κλειστό επάγγελμα. 

Να είσαι το Άγιο Φως! Υπάρχει καλύτερο επάγγελμα; Όμορφο ζεστό Περιβάλλον, κύρος, ταξίδια, και λεφτά. Πολλά λεφτά του ποιμνίου, που θα δώσει ευχαρίστως το μαλλί του, που θα κάτσει να το αρμέγουν, για να έχει μια εναλλακτική πρόταση φωτισμού σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Το Φως το Άγιο του Παραδείσου, μας κάνει την (τσιμπημένη) τιμή ακόμα μια χρονιά να έρθει στη χώρα μας. Θα ρωτήσετε "τι χρειαζόμαστε τέτοια εισαγόμενα προϊόντα"; 
Πολλά εισαγόμενα δε χρειαζόμαστε. F-35 πχ, αλλά θα τα πάρουμε. Κοίταξε όμως: Είναι εγγυημένο το Άγιο Φως. Φωτίζει. Το βράδυ, αν δεν πλήρωσες το ρεύμα, δεν βλέπεις, μπορεί να σκοντάψεις. Είμαστε τώρα να τρέχουμε σε Νοσοκομεία; Γι αυτό το Κράτος Προνοεί. 
Περισσότεροι παπάδες παρά γιατροί, δίνεται έμφαση στην πρόληψη! 

Πάντως θα μπορούσαμε να το έχουμε εμείς. Δεν είναι και τόσο θαύμα, μπορούμε να το ανάψουμε όλοι, αν έχουμε αναπτήρα ή σπίρτα. Οπότε θεούσα μου, μην ανησυχείς, αν φυσάει αέρας. Γιατί αυτή την απορία είχα από παιδί. Αφού είναι θαυματουργό, πως σβήνει, και κυρίως γιατί δεν ανάβει μόνο του ξανά;
Μήπως μας δίνουν απομίμηση; Κι είχα ένα άγχος μη σβήσει! Θα ήμουν σαν το Γαϊτάνο μετά, με μια σβηστή λαμπάδα στο χέρι. Αν έσβηνε, έψαχνα τον πλησιέστερο να το ανάψω. Ενώ, αν είχα έναν Άγιο Αναπτήρα κανένα άγχος. Πήγαινα τρέχοντας στο σπίτι και άναβα με άνεση τη λαμπάδα εκεί.

Βέβαια έχει άλλη χάρη να το παίρνεις από την Εκκλησία και να πας γρήγορα να φας τη μαγειρίτσα. Κάτι σαν παιχνίδι. Ακριβό, αλλά έχει την πλάκα του. Κι. Έσβησε η λαμπάδα μου; Βλέπω την όμορφη συμμαθήτρια μου, την πλησιάζω της λέω "Χριστός Ανέστη" και... είναι ωραία η ατμόσφαιρα αυτή με τα κεριά, ρομαντική, κατά κάποιο τρόπο.

Που λες θεούσα μου, δεν έχω αντίρρηση να παίρνεις το Άγιο Φως το Πάσχα. Μ' αρέσει κιόλας. Αλλά παζαρεύω λίγο την τιμή. Δεν είμαι τσίπης, άφραγκος είμαι. Εδώ καιγόμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια και τους λογαριασμούς. Μπορούμε να δίνουμε τόσα χιλιάρικα έτσι;
Να διασκεδάζω μ' αρέσει, και θέλω κι άλλοι να χαίρονται και να διασκεδάζουν. Αλλά όχι και να μας εκμεταλλεύονται, όχι και μας στοιχίζει ο κούκος αηδόνι.
Απλή φωτίτσα είναι, μη μας καίτε τη γούνα κάθε χρόνο.

Μια ιδέα! Κάντε το δικό σας Άγιο Φως. Ηλεκτρικό! Προοδεύσετε! Δώστε λαμπάδες με φωτάκι και μπαταρίες. Και πιο ασφαλές και φωτίζει περισσότερο. Μπορείς να το δώσεις άφοβα στο μπόμπιρα, δεν θα σου κάψει το σακάκι. Κάντε προσφορές.
"Με τέσσερις λαμπάδες ένα cd μ' ευχές δώρο".
Αυτό είναι εμπόριο; Γιατί αυτό που γίνεται τώρα, δεν είναι; 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

27 Απριλίου 2019 στις 7:42 μ.μ.

Ευτυχως που εχουμε ντοπιο σανο και δεν χρειαζεται να κανουμε εισαγωγη απο το εξωτερικο. Κατι ειναι και αυτο.!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger