Home » , » Απόστολος Παύλος: Η γενεσιουργός αιτία του μισογυνισμού της νέας θρησκείας

Απόστολος Παύλος: Η γενεσιουργός αιτία του μισογυνισμού της νέας θρησκείας

Από giorgis , Σάββατο 27 Απριλίου 2019 | 8:15 μ.μ.

Λόγος και αντίλογος περί του προσώπου το οποίο υπήρξε η πηγή έμπνευσης των ευαγγελίων και γενεσιουργός αιτία του μισογυνισμού της νέας θρησκείας

Του Στέλιου Κανάκη, Εκπαιδευτικού - συγγραφέα - "Αιρετικά"

Ο Σαούλ ή Σαύλος ή Παύλος παρουσιάζεται να επιτυγχάνει το ακατόρθωτο. Βεβαίως, με σχετική βοήθεια από τα «ιερά» κείμενα των Εβραίων - που πλάθονται, παραχαράσσονται, πλαστογραφούνται και διαμορφώνονται συνεχώς έως τον 4ο αιώνα.
Επίσης με την ανοχή ή και την κάλυψη από τους προστάτες του Ρωμαίους και απ’ όλους όσοι, από τους κρατούντες της εποχής, αντιλήφθηκαν την αξία ενός δόγματος που πειθανάγκαζε τις μάζες και αντάλλασσε την παρούσα δουλεία με την υπερβατική αναγνώριση στη μέλλουσα ζωή.

Οποιος κι αν ήταν ο χριστιανισμός στα πρώτα του βήματα, στο όνομα ενός Παύλου, που τον παρουσιάζουν ως υπεύθυνο για την εξάπλωσή του, τον προσαρμόζουν να υποτάσσει τις μάζες στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τον μολύνουν ανεπανόρθωτα.
Ανεξάρτητα από το αν υπήρξε κάποιος Ιησούς, ο μυθιστορηματικός Παύλος υποτίθεται πως κατορθώνει να διαδώσει μια διδασκαλία που μισεί τη ζωή, περιφρονεί τον κόσμο, μολύνει τη σχέση με τον εαυτό μας.
Η απέχθεια της νευρωτικής και σεξουαλικά ανίκανης καρικατούρας -του Παύλου- για το σώμα, τη σάρκα, το σεξ, τις επιθυμίες, όπως και ο απόλυτος μισογυνισμός του, διαμόρφωσαν τον κόσμο σε κατακόμβη δακρύων και αιώνιας τιμωρίας.

Ο «απόστολος των εθνών» παρουσιάζεται να διαθέτει τη χαρακτηριστική ευχέρεια επαγγελματία οπορτουνιστή· ανάλογα με το ακροατήριό του προσαρμόζει το ακόμη εύπλαστο δόγμα, προσέχοντας πάντα να μη δυσαρεστήσει τους Ρωμαίους προστάτες του και κρατούντες της εποχής. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger