Home » , » Ε, όχι και η ΚΟΕ να ειρωνεύεται την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Ε, όχι και η ΚΟΕ να ειρωνεύεται την ΑΝΤΑΡΣΥΑ!

Από giorgis , Κυριακή 21 Απριλίου 2019 | 8:46 μ.μ.


Του Γ.Γ

Κοίτα να δεις θράσος! Να έχει δηλαδή την αίσθηση η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας, ότι παίρνει στο "δούλεμα" την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. (Αναφερόμαστε στο κείμενο που συνοδεύει την αρχική φωτογραφία που αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα της εφημερίδας της).

Μιλάμε για μια οργάνωση που στήριξε για χρόνια τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της υπήρξαν βουλευτές του σημερινού κυβερνητικού κόμματος και ο οπορτουνισμός και καιροσκοπισμός είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της.

Επί εποχής Συνασπισμού όταν υπήρξε αντιπαράθεση Αλαβάνου - Τσίπρα ποντάρησαν σε "κουτσό άλογο" και όταν το πολιτικό εγχείρημα του Αλαβάνου απέτυχε παταγωδώς επέστρεψαν στο κόμμα του Τσίπρα.
Ο Ρούντι Ρινάλντι, μάλιστα, επικεφαλής της ΚΟΕ, είχε αναλάβει και το πόστο του κεντρικού συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στελέχη αυτής της οργάνωσης είχαν κεντρικές κομματικές καθοδηγητικές θέσεις μέχρι την Π.Γ και την Κ.Ε.
Είχαν εξελιχθεί με δυο λόγια σε "τσιπρικότεροι του Τσίπρα". Εγκατέλειψαν το κυβερνητικό κόμμα το 2015 όταν ο Τσίπρας τα έδωσε όλα στην Τρόικα, υπογράφοντας το 3ο Μνημόνιο.

Ουσιαστικά η ΚΟΕ έχει εξαφανιστεί από την πολιτική ζωή της χώρας και η μόνη παρουσία της είναι μέσα από την βδομαδιάτικη εφημερίδα "Δρόμος της Αριστεράς".
Απ' αυτή την σκοπιά θεωρούμε προκλητικό να ειρωνεύεται και να μιλάει σκωπτικά για μια οργάνωση σαν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που όσες ιδεολογικές διαφωνίες να έχεις μαζί της, δεν μπορεί να παραγνωρίσεις ότι κατά βάσει αποτελείται από τίμιους αγωνιστές. 

Μπορεί π.χ εμείς να την καταλαβαίνουμε πώς γίνεται αυτό το μετωπικό σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να περιλαμβάνει στους κόλπους του, μια οργάνωση όπως το ΣΕΚ, να διαφωνούμε κάθετα σε μια σειρά από τις πολιτικές της θέσεις, αλλά να βλέπουμε την ΚΟΕ, με το παρελθόν που έχει, να μιλάει απαξιωτικά γι' αυτή την συλλογικότητα,  είναι κάτι που δεν μπορεί να αφήσουμε ασχολίαστο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger