Home » , , » Η "τάξη" που οραματίζονται οι νοσταλγοί της δικτατορίας.

Η "τάξη" που οραματίζονται οι νοσταλγοί της δικτατορίας.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 21 Απριλίου 2019 | 11:47 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Τι άφησαν πίσω οι χουνταίοι; Αποκαΐδια! Ερείπια. Παντού χαλασμός, μια χώρα εντελώς κατεστραμμένη. Τα βασανιστήρια δεν περιορίστηκαν στους ανθρώπους. Οι δικτάτορες τσάκισαν την Ελλάδα, σχεδόν τη σκότωσαν.

Η οικονομία το 1974 είχε τα μαύρα της τα χάλια. Ήταν φυσικό, αφού οι κλέφτες και απατεώνες πραξικοπηματίες όπως κι οι "ημέτεροι", - φίλοι συγγενείς - ξεσάλωναν για 7 χρόνια, δεν άφησαν τίποτε όρθιο, τίποτα που να μην του βάλουν χέρι.
Με τους εργαζόμενους υπό συνεχή τρομοκρατία, λογοκρισία, με κάθε είδους τυραννία και διώξεις, τα αρπακτικά του φασισμού ολοκλήρωναν το πλιάτσικο των SS. Ποιος να τολμήσει να τους πει κλέφτες; Θα τον σκότωναν στο ξύλο! Είναι γνωστά τα σκάνδαλα τους, δεν είναι ένα και δυο. Σ' εκείνα που διέπρεψαν οι πραξικοπηματίες ήταν οι κιτς φιέστες, η τζάμπα μαγκιά στους εργαζόμενους, οι διώξεις - βασανισμοί, η παρακολούθηση των πολιτών, οι μίζες και η γελοιότητα.

Εκείνο όμως που χτύπησαν περισσότερο ήταν οι ένοπλες δυνάμεις. Θα περίμενε κάποιος τουλάχιστον ως στρατιωτικοί, να μην διαλύσουν τελείως το στρατό. Κι όμως! Ο σύνδεσμος λεηλασίας και βλακείας, διάβρωσε τόσο το στράτευμα, ώστε να το καταστήσει σχεδόν ανίκανο!
Στην Κύπρο πχ. Το πρώτο που έκαναν ήταν να αποδυναμώσουν το νησί. 8.500 καλά εξοπλισμένοι άντρες της μεραρχίας με 2 ίλες αρμάτων που είχαν μεταφερθεί εκεί, έφυγαν μετά από εντολή των ΗΠΑ.

Το πρώτο κύμα απόβασης των Τούρκων ήταν 3.500 άνδρες και μια ίλη αρμάτων...
Έκαναν επίσης το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου δίνοντας αφορμή στην Τουρκία να επέμβει. Πρέπει δε να πούμε, πως έκαναν και αυτοί, όπως κι οι Τούρκοι εισβολείς, εγκλήματα πολέμου: καταστροφές, βιασμούς, δολοφονίες αμάχων κλπ. Όχι μόνο δεν έκαναν τίποτε να ενισχύσουν το νησί, αλλά αντίθετα προκάλεσαν διάλυση στις υποδομές της Εθνικής Φρουράς εμποδίζοντας έτσι την επιστράτευση. Η δε διάταξη των δυνάμεων ήταν για να πετύχει το πραξικόπημα τους, όχι να αποκρούσουν την απόβαση. Οι ίδιοι οι Τούρκοι δεν πίστευαν ότι θα τους διευκόλυναν τόσο οι βλάκες συνταγματάρχες.

Στο Αιγαίο δεν υπήρχε σε κανένα νησί η στοιχειώδης έστω υποδομή απόκρουσης μιας απόβασης ή μιας ρίψης αλεξιπτωτιστών. Για αντιαεροπορική άμυνα ούτε λόγος! Δεν υπήρχε σχεδόν τίποτε! Γιατί; Διότι οι καλύτερες και περισσότερες δυνάμεις ήταν προσανατολισμένες στο Βορρά! Εχθρός ήταν οι Βούλγαροι κομμουνιστές, οι Αλβανοί κι Γιουγκοσλάβοι! Πολλές επίσης μονάδες ήταν στις πόλεις, αφού περιπολούσαν μπήπως ακούσει κάποιος Θεοδωράκη! Το δε Ναυτικό είχε τα πλοία δεμένα. Όπως και πολλούς αξιωματικούς, που ήταν φυλακή μετά από το κίνημα του Κοκού. Όσο για τα πανάκριβα τότε F4 εκτός από το ότι ήταν ελάχιστα, δεν είχαν ακόμα ενταχθεί στις μοίρες, ενώ είχαν αρκετά προβλήματα, τα οποία δεν έπρεπε να υπάρχουν! Οι Αμερικάνοι μας έδωσαν τα χειρότερα, οι δε Έλληνες σκέφτονταν τις μίζες, έτσι τα παρέβαλαν με τις βλάβες τους, ενώ είπαν κι "ευχαριστώ" από πάνω! Μπάχαλο!

Μπάχαλο, που φάνηκε καθαρά, όταν έγινε η επιστράτευση. Πολλοί λένε πως έγινε η επιστράτευση, για να μη βγει κόσμος στο δρόμο, να τους αρχίσει στις φάπες. Δεν υπήρχε περίπτωση να δώσουν όπλα στο λαό, γιατί αυτά θα κατέληγαν σε χουντικούς πισινούς. Το κλίμα ήταν βαρύ, οι δε δικτάτορες... χεσμένοι! "Έχει φτάσει στο σκατό στην κάλτσα", έλεγε ειρωνικά γι αυτούς ο κόσμος. Εκλιπαρούσαν οι "γενναίοι κομμουνιστοφάγοι" τις ΗΠΑ να μεσολαβήσουν για ανακωχή! Σκέπτονταν πως θα γλυτώσουν το άθλιο τομάρι τους! Είναι επίσης γνωστά πως οι επίστρατοι αντί για όπλα και πυρομαχικά πήραν πέτρες, ενώ έψαχναν να βρούνε τροφή και νερό μονάχοι τους! Καμία οργάνωση ή συνεννόηση! Χάος!

Η "τάξη" που οραματίζονται οι νοσταλγοί της δικτατορίας. Οι αλιτήριοι που νομίζουν πως ξεχάσαμε. Οι πατριώτες της μίζας. Οι στρατηγοί του καναπέ. Τα καθάρματα και οι ρουφιάνοι που θέλουν να ακρωτηριάσουν ξανά τη χώρα...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger