Home » , , » H εθνικοφροσύνη, απαραίτητο "προσόν" κάθε πραξικοπηματία.

H εθνικοφροσύνη, απαραίτητο "προσόν" κάθε πραξικοπηματία.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Απριλίου 2019 | 7:23 μ.μ.


Γράφει ο mitsos175

 Είναι γνωστά τα εγκλήματα (λογοκρισία, τρομοκρατία, βασανισμοί, εξορίες, φόνοι, κάθε λογής διώξεις) των χουντικών καθαρμάτων. Είναι επίσης γνωστό το πόσο γελοίοι ήταν. Θυμόμαστε, πως η δικτατορία ήταν ένα μείγμα βλακείας και τρόμου.

Οι χαρακτηρισμός των δικτατορίσκων - που κατά τη γνώμη μου ταιριάζει περισσότερο - είναι ηλίθιοι εγκληματίες. Ξέρουμε επίσης τι απέγιναν οι υποστηρικτές τους, σε ποιους αστικούς υπονόμους κρύφτηκαν μετά.
Δεν ξεχνάμε ούτε τα άπειρα σκάνδαλα που έκαναν οι απατεώνες της Επταετίας, ούτε το πως κατάντησαν τη χώρα. Δεν θα πω για τα δήθεν δημοψηφίσματα για τις κιτς εκδηλώσεις κοκ.
Ποιους αλήθεια φοβόμασταν; Ποιοι μας παίδευαν 7 χρόνια; Ποιοι κατέστρεψαν Ελλάδα και Κύπρο;

Ας δούμε δυο μόνο (λόγω χώρου) χαρακτηριστικά παραδείγματα.

Ο Παττακός ήταν ένας βλάκας και μισός. Ήταν ένας ταξίαρχος των τεθωρακισμένων και ήταν τόσο στόκος, που μόνο πραξικοπηματίας μπορούσε να γίνει. Οι άλλοι, Παπαδόπουλος, Μακαρέζος, Ιωαννίδης, Λαδάς κλπ, τον ήθελαν για τα τεθωρακισμένα που διοικούσε.
Δυο άλλα γνωρίσματα του, ήταν ο αντικομουνισμός και ο σαδισμός. Αυτά πάνε μαζί. Τον αναφέρω πρώτο γιατί ήταν ο πιο χαρακτηριστικός τύπος δικτάτορα και ο πιο κυνικός. Για τον ίδιο οι Έλληνες γίναμε "τεμπέληδες" (λόγω των κυβερνήσεων), ενώ για τα θύματα του επαναλάμβανε συνεχώς πως "καλά τους έκανε"!
Δυο ακόμα παρατηρήσεις: Τα παράσημα που είχε πριν τη χούντα, γιατί κυνήγαγε κομμουνιστές και η εθνικοφροσύνη του, απαραίτητο "προσόν" κάθε πραξικοπηματία. 

Ο Παπαδόπουλος ήταν η βιτρίνα, ο κατ' όνομα αρχηγός. Βέβαια αρχηγός ήταν η CIA και ο Γιώργος εκτελεστής (στην κυριολεξία). Κοινό σημείο με το προηγούμενο κάθαρμα η αντικομουνιστική του δράση.
Μάλιστα πίσω από κάθε βρομοδουλειά, σχέδιο Περικλής, υπόθεση ΙΔΕΑ, σαμποτάζ Έβρου κ.α., έβλεπες τη βρωμερή του φάτσα. Παρασημοφορημένος και αυτός! Κρατείστε το.
Βλέπετε πόσο γαλαντόμοι είναι οι αστοί πολιτικοί στους επίδοξους δικτάτορες! Καθόλου τυχαίο, οι αστοί πάντα χρειάζονται τέρατα, αν και κάποιες φορές γίνονται ανεξέλεγκτα.
Θαυμαστής του προδότη Τσολάκογλου, κρυφός συνεργάτης των Γερμανών κατακτητών, ο Παπαδόπουλος επέλεξε μαζί με τους άλλους την 21η Απριλίου να καταλύσουν τη Δημοκρατία. 

Κι εδώ θα λύσουμε το μυστήριο: Γιατί η συγκεκριμένη ημερομηνία; Στις 20/4/1941, Κυριακή του Πάσχα, ο Τσολάκογλου είχε προδώσει ύπουλα τον Ελληνικό Στρατό στους Γερμανούς. Υπόγραψε παράδοση, παρά τις διαταγές που είχε και φυσικά ενάντια στη θέληση των στρατιωτών, οι οποίοι κάθε άλλο παρά νικημένοι αισθάνονταν, αφού είχαν νικήσει τους Ιταλούς φασίστες, ενώ αντιστέκονταν με επιτυχία στα οχυρά στους Γερμανούς Ναζί.
Την επομένη, 21/4/1941, Βούλγαροι καταλαμβάνουν εδάφη της Μακεδονίας και τη Θράκη. Αυτό να μην ξεχνάνε οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής, που νοσταλγούν τη χούντα, που θαυμάζουν το κτήνος, το Χίτλερ, και που δήθεν είναι στα κάγκελα για τη Μακεδονία!

Τους Γερμανούς εκπροσωπεί ο Josef "Sepp" Dietrich πρώην σοφέρ του Αδόλφου Χίτλερ, ο οποίος προήχθη ταχύτατα. Ο τύπος είναι επίσης εγκληματίας (πως αλλιώς θα εξελίσσονταν σε ναζιστικό καθεστώς;) και πεθαίνει κατά διαολεμένη σύμπτωση στις 21/4/1966!
Θα λέγαμε πως ο Παπαδόπουλος κάνει ένα Μνημόσυνο σ' ένα παλιό φίλο ακριβώς ένα χρόνο μετά! Ο Παπαδόπουλος ήταν θαυμαστής του Χίτλερ και ομοϊδεάτης, όπως όλα τα υπόλοιπα χουντικά αποβράσματα. 

Κάποιοι ιστορικοί είπαν πως αυτό είναι σύμπτωση. Εγώ πιστεύω πως έχει απόλυτη σχέση. Η χούντα έδινε σημασία στις ημερομηνίες. Αδύνατο να μη γνώριζαν τι έγινε εκείνη την ημέρα, πόσο μάλιστα όταν πολλοί από δαύτους τα είχαν ζήσει.
Οι χουντικοί ήταν τα καθάρματα, προδότες, που συνεργάζονταν παλιότερα με το στρατό Κατοχής. 
Συνέχισαν δε την καταστροφή της Ελλάδας
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger