Home » , » Δημήτρης Κουφοντίνας: Μέχρι το τέλος - Οι δικαστές λειτούργησαν σαν πρωτοδίκες του εμφυλίου! - Ο λόγος τώρα στον κόσμο του αγώνα για να μην επιτρέψει να εκτελεστεί μια θανατική καταδίκη ενός αγωνιστή.

Δημήτρης Κουφοντίνας: Μέχρι το τέλος - Οι δικαστές λειτούργησαν σαν πρωτοδίκες του εμφυλίου! - Ο λόγος τώρα στον κόσμο του αγώνα για να μην επιτρέψει να εκτελεστεί μια θανατική καταδίκη ενός αγωνιστή.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 | 6:47 μ.μ.

Παγωμάρα επικράτησε αρχικά,σε αρκετό κόσμο, για να την διαδεχθεί η οργή, όταν έγινε γνωστό ότι οι δικαστές Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου υπέγραψαν την θανατική καταδίκη του Δημήτρη Κουφοντίνα αφού απέρριψαν το αίτημα του απεργού πείνας για άδεια απ' τις φυλακές.

Και ο λόγος που επικαλέστηκαν είναι ξεκάθαρος. ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ.
 'Η διαφορετικά όμως το αναφέρουν στο σκεπτικό -που σημειωτέον ήταν ομόφωνο-  ο απεργός πείνας έχει δείξει «παντελής και απολύτως συνειδητή έλλειψη οποιασδήποτε μεταμέλειας» και συνεπώς «δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής».

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία: ταυτόχρονα, από τους δικαστές συνεντιμήθηκε και το γεγονός ότι ο Δ. Κουφοντίνας «καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως «αίμα».

Μάλιστα, σε αυτό το πλαίσιο εντάσσουν και την τελευταία ανάρτηση ηγετικού στελέχους του Ρουβίκωνα , ενόψει της δικής του κρίσης για την υπόθεση.

Και το σκεπτικό των δικαστών υπογραμμίζει: Ενόψει και των ανωτέρω δηλώσεων παρέπεται ότι ο ως άνω κατάδικος δεν είναι πρόθυμος να αλλάξει στάση ζωής, αλλά εμμένει στην άποψή του περί ένοπλης ανατροπής του «κρατικού μονοπωλίου της βίας» και άρα καθιστά εναργές ότι ευκαιρίας δοθείσης, δεν αποκλείεται να τελέσει και νέες αξιόποινες πράξεις ιδιαίτερης απαξίας.
Περαιτέρω, καλεί σε συμπαράσταση και αλληλεγγύη προς υποστήριξη του αγώνα του για τη λήψη άδειας εξόδου από το σωφρονιστικό κατάστημα και ομάδες εκτός της φυλακής, αμφισβητήσιμης νομιμότητας, αναφερόμενος και πάλι στο κόκκινο νήμα της ζωής, που από το μέσο άνθρωπο δύναται να ερμηνευθεί και ως «αίμα».


Ο λόγος τώρα στον κόσμο του αγώνα για να μην επιτρέψει να εκτελεστεί μια θανατική καταδίκη ενός αγωνιστή.


Δημήτρης Κουφοντίνας: Μέχρι το τέλος

Μόλις έμαθε την απόρριψη του αιτήματός του για κανονική άδεια από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας διεμήνυσε μέσω της συνηγόρου του τα εξής:

«Δεν λειτούργησαν ως δικαστές δημοκρατίας, αλλά ως πρωτοδίκες εμφυλίου. Ανέλαβαν, ως απρόσωπος κρατικός μηχανισμός, την εκτέλεση της εντολής από την κυβέρνηση, τη γνωστή οικογένεια και την πρεσβεία που διαφεντεύει τη χώρα.

Το θέμα δεν αφορά πια μια ατομική άδεια, αλλά την επίθεση στο δικαίωμα του λόγου και της έκφρασης, στα δικαιώματα του κρατούμενου, στα δικαιώματα του λαού. Πέραν αυτών, είναι και ζήτημα αγωνιστικής αξιοπρέπειας.

Η απεργία πείνας είναι ύστατο μέσο πάλης, είναι το μέσο που τίμησαν με τους αγώνες και τις θυσίες τους τόσοι και τόσοι αγωνιστές, παλεύοντας μέχρι το τέλος. Θα ήμουν πολύ μικρός αν δεν ακολουθούσα μέχρι το τέλος αυτόν τον μεγάλο δρόμο.

Γι’ αυτό συνεχίζω την απεργία πείνας, μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το τέλος.

Αρνούμαι κάθε ιατρική βοήθεια και απαλλάσσω τους αγαπημένους μου από την ευθύνη της απόφασης να με επαναφέρουν οι γιατροί σε περίπτωση που χάσω τη συνείδηση.

Ευχαριστώ τις συντρόφισσες και τους συντρόφους και κάθε προοδευτικό άνθρωπο που στέκεται κοντά όχι σε εμένα αλλά σε μια δίκαιη υπόθεση.

Δημήτρης Κουφοντίνας

2ο υπόγειο Νοσοκομείου Βόλου

10 Μάη του 2019».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

10 Μαΐου 2019 στις 7:37 μ.μ.

Οπως κι αν αντιδρασει απ εδω και στο εξης ο αγανακτησμενος κοσμος
απ αυτη την εγκληματικη αποφαση αυτων των κακουργων δικαστων σε βα
ρος του αγωνιστη Κουφοντινα δεν θαχει αδικο Αυτη η αποφαση ειναι το
σο απανθρωπη ειναι τοσο αδικη και προκλητικη που δεν μπορει να αφησει
αδιοαφορους η ασυγκινητους ακομα και οσους δεν ειναι φιλικα προσκειμε
νοι στον Κουφοντιαν Οι μονοι που θα χαρουν απ αυτη την αποφαση ειναι
οι Μητσοτακεοι και ο πρεσβυς των ΗΠΑ Παιατ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger