Home » , » Παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Παρέμβαση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 | 7:17 μ.μ.

Πηγή: ΚΟΝΤΡΑ

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου ζήτησε το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου, τον ιατρικό φάκελο του Δημήτρη Κουφοντίνα, το τελευταίο ιατρικό πιστοποιητικό από το νοσοκομείο του Βόλου όπου ο νοσηλεύεται ο απεργός πείνας πολιτικός κρατούμενοςκαι την έκθεση της κοινωνικής λειτουργού της φυλακής, προκειμένου να τα μελετήσει και να κρίνει αν θα ζητήσει αίτηση αναίρεσης.

Η κυρία Δημητρίου έχει επιδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ιδιαίτερο μένος εναντίον του Δ. Κουφοντίνα. Είναι αυτή που άσκησε πειθαρχικές διώξεις κατά των εισαγγελέων που ενέκριναν τις δυο πρώτες άδειές του (ενόσω βρισκόταν στις Φυλακές Κορυδαλλού). Εχει, λοιπόν, κι αυτή ευθύνη για τις σημερινές εξελίξεις, για το βασανισμό στον οποίο υποβάλλεται ο Δ. Κουφοντίνας.

Επειδή δεν υπάρχει χρόνος για κωλυσιεργία, επειδή ο Δ. Κουφοντίνας ξεκαθάρισε ότι συνεχίζει την απεργία πείνας μέχρι τη δικαίωση ή μέχρι το θάνατο, επειδή σε βάρος του αγωνιστή πολιτικού κρατούμενου διαπράττεται ένα έγκλημα, επειδή κάθε μέρα που περνά προσθέτει νέα βάρη στην ήδη κλονισμένη υγεία του Δ. Κουφοντίνα, απαιτούμε να τελειώσουν την υπόθεση «εδώ και τώρα»!

Αν περιμένουν να φτάσει ο Κουφοντίνας στα πρόθυρα του κώματος, αν παρακολουθούν τις ιατρικές εξετάσεις για να δουν «πόσο περιθώριο έχει ακόμα», θα μας θυμίσουν τους γιατρούς-βασανιστές που παρακολουθούσαν τα βασανιστήρια των αγωνιστών στα άντρα βασανιστηρίων της χούντας, γνωματεύοντας πόσο ακόμα αντέχει ο βασανιζόμενος.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger