Home » , » Αστοχη προεκλογική αφίσα του ΝΑΡ - Ο ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός θα γίνει επαναστατικά και ένοπλα ή δεν θα υπάρξει.

Αστοχη προεκλογική αφίσα του ΝΑΡ - Ο ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός θα γίνει επαναστατικά και ένοπλα ή δεν θα υπάρξει.

Από giorgis , Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 | 10:15 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Καραμπινάτο φάουλ της νεολαίας του ΝΑΡ, η προεκλογική αφίσα που κυκλοφόρησε. Δεν είναι απλώς κακόγουστη, που υποδηλώνει σεχταρισμό, βουτηγμένη στον κοινοβουλευτικό κρετινισμό
Αποπνέει και οσμή προβοκάτσιας, τουλάχιστον στο σημείο που αναφέρεται στο ΚΚΕ.

Για μένα όμως άλλο είναι το βασικό. Τι ακριβώς διεκδικεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ -όπως και άλλες εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις όπως η ΛΑΕ, η ΟΚΔΕ, και το Μ-Λ ΚΚΕ που ευαγγελίζονται τον κομμουνισμό- με την συμμετοχή τους στις εκλογές;
Πέρα από μια αγωνιστική φλυαρία, την ίδια που ακούμε εδώ και χρόνια, ούτε οι ίδιοι αυτοί οι πολιτικοί σχηματισμοί  δεν είναι σε θέση να εξηγήσουν γιατί ακριβώς ζητούν ψήφο.

Θολές προγραμματικές διακηρύξεις, πολύ συχνά καθαρά ρεφορμιστικές και τυχοδιωκτικές συμμαχίες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή του ΝΑΡ με το ΣΕΚ, με το τραγελαφικό αποτέλεσμα να κατεβαίνουν δυο σχηματισμοί απ' το μετωπικό σχήμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αθήνα.

Ο στόχος τους είναι δηλαδή να πάρουν κάποιους ψήφους παραπάνω με τη φιλοδοξία ότι κάποια στιγμή από εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις θα γίνουν κοινοβουλευτικά.κόμματα;

Στο ερώτημα αν πρέπει ή όχι οι κομμουνιστές και οι επαναστάτες να συμμετέχουν σε εκλογικές αναμετρήσεις δεν μπορεί να είναι μονοσήμαντη. (Οι αναρχικοί αυτό το θέμα το έχουν λύσει).
Οσοι όμως έχουν αναφορά στην μ/λ κοσμοθεωρία γνωρίζουν αυτό που έγραφε ο Λένιν. Οτι δηλαδή η «ζωντανή ψυχή του μαρξισμού» είναι η «συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης», οπότε μ’ αυτή την αντίληψη, πυξίδα, πρέπει να καθορίζουμε αν είναι σκόπιμο ή όχι να συμμετέχουμε σε τέτοιες διαδικασίες.

Σύμφωνα πάντα με τον τον Λένιν πρέπει να αξιοποιείται κάθε δυνατότητα, συνεπώς και η συμμετοχή μας στις εκλογές για να πηγαίνει ένα βήμα μπροστά το ταξικό κίνημα.

Στις δεδομένες πολιτικές και κοινωνικές καταστάσεις είναι θέμα οπτικού πεδίου του καθένα μας αν όντως η συμμετοχή μας στις όποιες εκλογές πηγαίνει το κίνημα μπροστά.
Η δική μου άποψη είναι κατηγορηματικά όχι. Αυτή την εκτίμησή μου όμως θα την αιτιολογήσω σε άλλη ανάρτησή μας.

 Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι ο ριζικός κοινωνικός μετασχηματισμός θα γίνει επαναστατικά και ένοπλα ή δεν θα υπάρξει. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger