Home » , , , » Ο "αξιότιμος" μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Μιχαλολιάκου, Αρης Σπίνος

Ο "αξιότιμος" μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Μιχαλολιάκου, Αρης Σπίνος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 7 Μαΐου 2019 | 6:38 μ.μ.

 Γράφει ο Panos Flow

Από την ακροαματική διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής

Έδρα :Έγιναν διαγραφές μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα στη Χ.Α;

Αρης Σπίνος: «Υπάρχουν διαγραφές για παραβατική συμπεριφορά και άλλα. Τις προάλλες για παράδειγμα διαγράφηκαν 17 άτομα, επειδή υποστήριζαν ότι ήταν μέλη ενώ δεν ήταν». (!)

Ο Αρης Σπίνος είναι ένα απ τα ''συλλεκτικά κομμάτια'' της ακροδεξιάς και μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου. Υποψήφιος σύμβουλος στην Περιφέρεια Αττικής με την «Ελληνική Αυγή» με μπροστάρη τον Ηλία Παναγιώταρο .
Ήταν υποψήφιος στις τελευταίες Εθνικές εκλογές παίρνοντας 9.500 σταυρούς προτίμησης. Ο εκλογικός τομέας που θα εκτεθεί θα είναι ο Νότιος που περιλαμβάνει τους δήμους: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΠΑΛ. ΦΑΛΗΡΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑΣ - ΑΛΙΜΟΥ - ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ -ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ -ΤΑΥΡΟΥ.
Ο Άρης Σπίνος θεωρείται προσωπική επιλογή του Νίκου Μιχαλολιάκου και της ηγετικής ομάδας της Χ.Α.

Πριν το 2009 διορίστηκε Αντιπροέδρος του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας με υπουργική απόφαση του Δ. Αβραμόπουλου. Αμέσως μετά σε θέση υποδιοικητή διορίστηκε ο Μαυρίκος, εκδότης δύο εφημερίδων («Ακρόπολη» και «24 ώρες»).
Οι Σπίνος και Μαυρίκος έχουν βγάλει και οι δύο την ίδια περίοδο την σχολή δημοσιογραφίας του Γ. Καρατζαφέρη. Άλλωστε ο Σπίνος υπήρξε και στέλεχος του Λαος.

Ο Αρης Σπίνος εργαζόταν για χρόνια δίπλα στον Μαυρίκο ως εκδότης-διευθυντής στην Ακρόπολη, αλλά τα χάλασαν. Οι συνάδελφοί του τον έχουν καταγείλει ως έναν ρουφιάνο με μεγάλες φιλοδοξίες.
Στο παρελθόν έχει τσεπώσει 20.000 για να κάνει ''εξυπηρέτηση'' και τα επέστρεψε με μια ...ακάλυπτη επιταγή ενώ το μακρυνό 1996 είχε συλληφθεί για εκβιασμό επιχειρηματία - τοκοκλύφου.

Με εκπομπές όπως ''ο ιστός της αράχνης'' και πάνελ που πραγματικά προσπαθούσες να ξεχωρίσεις ποιος είναι πιο φασίστας από τον άλλον και με στημένα τηλέφωνα είχε καταφέρει να φτιάξει έναν μηχανισμό ανάδειξης των Νεοναζί.

Ο Σπίνος μαζί με τον Γ. Παπαγιάννη καταδικάστηκαν το 2012 για διασπορά ψευδών ειδήσεων και γιατί οι ίδιοι τελούσαν σε γνώση αυτών των ψευδών ειδήσεων. Στους καταδικασθέντες επιδικάστηκε να πληρώσουν το ποσό των 95.400 ευρώ (90.000 για δυσφήμιση και 5.400 για δικαστική δαπάνη) ενώ επιβλήθηκε και στο Extra Channel 3, πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Στις εφημερίδα "Ακρόπολη" του Μαυρίκου το κουμάντο έκανε ο Άρης Σπίνος ως εκδότης-διευθυντής. Υποστήριζαν ανοιχτά την χρυσή αυγή σε επίπεδο οπαδισμού και ένας λόγος που τα ''χάλασαν'' είναι ότι ο Σπίνος ήταν υπερβολικά φανατισμένος, κάτι που δεν άρεσε στον Μαυρίκο μιας και ο ίδιος τηρούσε ένα πιο ''αστικό προφιλ'' και διαχρονικά είχε διασυνδέσεις με την Νέα Δημοκρατία και κυρίως με την πιο σκληροπυρηνική δεξιά πλευρά της.

Ο Μαυρίκος και ο Σπίνος παρ ότι οι εφημερίδες τους είχαν πάρα πολύ μικρή κυκλοφορία, έπαιρναν διαφήμιση που είχαν το προνόμιο να παίρνουν εφημερίδες που βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις σε κυκλοφορία όπως η Ελευθεροτυπία εκείνη την εποχή.

Τη μέθοδο Μαυρίκου, με την έκδοση πολλών εντύπων και ιστοσελίδων από τον ίδιο άνθρωπο χωρίς καμιά προοπτική μεγάλης κυκλοφορίας, έχουν ακολουθήσει πολλοί άλλοι. Και ανάμεσά τους ξεχωρίζει ο Γιώργος Τράγκας, ο οποίος διέθετε ολόκληρο εκδοτικό συγκρότημα με έντυπα πολύ μικρής κυκλοφορίας, τα οποία όμως διεκδικούσαν και πετύχαιναν για πολλά χρόνια τη στήριξη σε «διαφημιστικά έσοδα»

Τέλος, να σημειωθεί ότι ο γνωστός εκβιαστής Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος καταδικάστηκε τον 2004 σε 18 χρόνια, υπήρξε επιστήθιος φίλος και συνεργάτης του Άρη Σπίνου.

Με λίγα λόγια, αυτός είναι ένας από τους υπερασπιστές των ναζί ο οποίος διεκδικεί και ψήφο.

Πληροφορίες για την ανάρτηση αντλήθηκαν από εδώ, εδώ και εδώ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger