Home » , , » Η Ελλάδα κάνει ιμπεριαλιστικές κινήσεις εναντίον μικρότερων χωρών

Η Ελλάδα κάνει ιμπεριαλιστικές κινήσεις εναντίον μικρότερων χωρών

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 22 Μαΐου 2019 | 3:35 π.μ.

Γράφει ο mitsos175

Αλήθεια, πως θα φαίνονταν στους δήθεν πατριώτες, αν πετούσαν πάνω από το κεφάλι μας πολεμικά αεροπλάνα άλλων κρατών με τις ευλογίες του Ελληνικού κράτους; Ασφαλώς θα ήταν δυσάρεστο.
 "Ένα Ελληνικό F-16 από την Μοίρα 347 της 110 Πτέρυγας Μάχης (Λάρισα) πραγματοποίησε την πρώτη από μια σειρά πτήσεων στη Βόρεια Μακεδονία. Σκοπός ήταν να ελεγχθεί εάν υπάρχουν νεκροί τομείς στην επικράτεια της καθώς και να εξετασθεί η συμβατότητα των ανιχνευτικών συστημάτων. Η πρώτη αυτή πτήση ήταν δοκιμαστική. Η επιτήρηση του εναέριου χώρου είναι επακόλουθο της Συμφωνίας των Πρεσπών και αποτελεί πολιτική του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα επιτηρεί επίσης τον εναέριο χώρο και άλλων βαλκανικών κρατών, όπως του Μαυροβουνίου και της Αλβανίας".

Κι εδώ αρχίζουν τα ερωτήματα. Πρώτα απ' όλα εναντίον ποιανού στρέφονται τα μαχητικά μας που θα περιπολούν; Κατά της Βουλγαρίας με την οποία η Βόρειος Μακεδονία έχει άριστες σχέσεις; Κατά της Αλβανίας, που επίσης φυλάμε τον εναέριο χώρο της;
Εναντίον μας προφανώς δεν θα χρησιμοποιηθούν τα αεροπλάνα μας, άρα μένει η φίλη Σερβία. Η οποία δεν είναι στο ΝΑΤΟ. Αυτό μπορεί να συμφέρει τους Αμερικάνους, συμφέρει όμως εμάς και τους κατοίκους της Βορείου Μακεδονίας, που επίσης έχουν πολύ καλές σχέσεις με τους Σέρβους; 

Το επόμενο ερώτημα είναι πόσο κοστίζει. Λένε πως θέλουμε νέα αεροπλάνα κι ελικόπτερα, εκσυγχρονισμό παλιών αεροσκαφών, αντιαεροπορικά κλπ. Για ποιόν; Για τη σύμμαχο Τουρκία; Αναρωτιόμαστε.
Ακόμα πόσο θα κοστίσουν αυτές οι πτήσεις; Μια πτήση μιας ώρας ενός μόνο μαχητικού κάνει πάνω από 10.000,00€!
Με άλλα λόγια χρειάζονται 16 εργαζόμενοι να δουλεύουν έναν ολόκληρο μήνα για να πετάξει ένα αεροπλάνο μια ωρίτσα! 
Δεν είναι πολλά λεφτά; Ποιος τα πληρώνει;

Η Ελλάδα κάνει ιμπεριαλιστικές κινήσεις εναντίον μικρότερων χωρών. Κατανοούμε πως οποία διαφωνία προκύψει στο μέλλον με αυτά τα κράτη, οι πολιτικοί τους θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση διαπραγμάτευσης με τα μαχητικά μας να παίρνουν πάνω από τις πόλεις τους.
Γι αυτό άλλωστε δεν τολμά κανείς Έλληνας πολιτικός να πει στη γείτονα και σύμμαχο Τουρκία να προστατεύσει το δικό μας εναέριο χώρο! Θα ήταν αστείο κάτι τέτοιο: Τουρκικά μαχητικά να αναχαιτίζουν Τουρκικά μαχητικά!

Χάρη στη δήθεν "προδοτική" Συμφωνία των Πρεσπών οι εθνικιστές κάνουν το κομμάτι τους στους κατοίκους της Βορείου Μακεδονίας.
Μας κοστίζει όμως ο κούκος αηδόνι. Γι αυτό δεν πρόκειται να την καταργήσει κανένα αστικό κόμμα. 

Οι ΗΠΑ έκαναν το χατίρι στους Έλληνες εθνικιστές, πράγμα που είπαμε από την πρώτη στιγμή.  

Μήπως όμως όλα αυτά είναι προετοιμασίες μιας μεγάλης σύγκρουσης ΝΑΤΟ - Ρωσίας; Αν είναι έτσι, τότε εμείς δεν πρέπει να συμμετέχουμε. Γιατί θα μας βάλουν μπροστά να φάμε το ξύλο. Δεν είμαστε αναλώσιμοι, δεν έχουμε τίποτε εναντίον κανενός λαού. 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Μαΐου 2019 στις 6:15 π.μ.

Αμα μια χωρα κατανταει ρουφιανος των γειτονικων χωρων για
λογαριασμο ξενων δυναμεων και μαλιστα ιμπεριαλιξστικων φυ
σικο ειναι να επιδιδεται σε τετοιου ειδους δραστηριοτητες
Αυτο κανει κι αυτη τη στιγμη η Ελλαδα κατι που σε περιπτω
ση που οι ιμπεριαλιστες δημιουργησουν μια εμπολεμη καταστα
ση στην περιοχη η Ελλαδα αναγκαστικα αναιτια και οχι για τα
δικα της συμφεροντα θα βρεθει στη δινη του πολεμου
Μπραβο σας ``αριστεροι`` του συριζα για την ``πολυδιαστατη``
εξωτερικη πολιτικη που κατευθυνεται απο τους αμερικανους φο
νιαδες των λααων και το δολοφονικο ΝΑΤΟ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger