Home » , » Δεν τσιμπάμε δολώματα.

Δεν τσιμπάμε δολώματα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 10 Μαΐου 2019 | 10:50 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Νομίζω πως η ΝΔ θα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα μετά τις Ευρωεκλογές, όταν θα ψηφίσουν και όσοι δεν ψηφίζουν στα γκάλοπ. Η αλλαγή της ηγεσίας της θα είναι το μικρότερο από αυτά. Κι αυτό γιατί παγιδεύτηκε στα ίδια τα ψέματα της.
Χρησιμοποιώντας χοντροειδή ψέματα αυτογελοιοποιείται και δίνει την εντύπωση πανικόβλητων που χάνουν ακόμα μια φορά την εξουσία. Η ΝΔ προσπαθεί να μας κάνει να ξεχάσουμε όσα έγιναν όταν κυβερνούσε, όταν μας τυραννούσαν οι γαλάζιοι απατεώνες, όταν μας έκλεβαν τα στελέχη της, όταν χρεοκοπούσαν και ξεπούλαγαν τη χώρα.
Καμία αντίρρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το έργο της γαλάζιας και πράσινης συμμορίας εφαρμόζοντας το δικό του Μνημόνιο.

Ας δούμε τι έγινε με την πρόταση μομφής. Η πρόταση μομφής κατά του Πολάκη είναι μια προσπάθεια να καθυστερήσουν τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Τσίπρας.
Η ΝΔ γνώριζε πως ο Πρωθυπουργός θα έκανε προσπάθειες αντιστροφής του κλίματος που δημιουργούν οι δημοσκοπήσεις. Κάθε κυβέρνηση προεκλογικά κάνει παρόμοιες κινήσεις, μοιράζει ψίχουλα, άλλοτε λιγότερα, άλλοτε λίγο περισσότερα. Πχ το "δωρεάν" ιντερνέτ" του Σαμαρά.
Ο Τσίπρας δίνει κάτι παραπάνω. Έτσι η αξιωματική αντιπολίτευση βρήκε αφορμή να τρενάρει την ψήφιση σκεπτόμενη όχι μόνο μικροκομματικά, αλλά και σαδιστικά. Δεν θέλει να δοθούν ούτε αυτά τα ελάχιστα σε σύγκριση με όσα λεηλατήθηκαν αυτό το χρόνο και όλα αυτά τα χρόνια.

Και επειδή πολύς λόγος έγινε στην βουλή σχετικά με την αντιπαράθεση Πολάκη - Κυμπουρόπουλου και σε συνάρτηση με περασμένο δημοσίευμα του ιστότοπου μας να γράψω κάποια πράγματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ έχουν τις ίδιες ακριβώς απόψεις για τους ΑΜΕΑ συνανθρώπους μας. Ταυτίζονται με τη χρυσή εγκληματική συμμορία. Όλα αυτά τα χρόνια οι περικοπές σε Πρόνοια και Υγεία έπληξαν όλους, όσους δεν έχουμε λεφτά και μάλιστα στο εξωτερικό.
Οι ΑΜΕΑ ειδικά είδαν να κλείνουν πολλές μονάδες που τους εξυπηρετούσαν έστω και στοιχειωδώς. Ειδικά σχολεία, Μονάδες Υγείας αποψιλώθηκαν από προσωπικό και υλικά λόγω των μεγάλων περικοπών. Άνθρωποι διώχτηκαν, μηχανήματα αφέθηκαν χωρίς συντήρηση, κονδύλια περικόπηκαν.
Σ' ένα περιβάλλον που δυσκολεύει πάρα πολύ τους ανάπηρους, ποια η πιθανότητα να βρει δουλειά κάποιος που έχει πρόβλημα υγείας; Έχουμε το ρεκόρ της ανεργίας! Οι σκλάβοι (γιατί έτσι κατάντησαν τους εργαζόμενους) έχουν αυστηρές προϋποθέσεις. Στην ουσία μας κοιτάνε στα δόντια στα σκλαβοπάζαρα!

Θα πω ένα υποθετικό παράδειγμα, για να δείτε που διαφωνώ με όλους τους πολιτικούς. Στους αγώνες όλοι όσοι τρέχουν ελέγχονται για ντόπινγκ και πολύ καλά κάνουν. Ξεκινούν όλοι από την ίδια αφετηρία, κι έχουν να διανύσουν την ίδια απόσταση. Όποτε ο αγώνας είναι δίκαιος. Μια όμως "λεπτομέρεια" δείχνει πως δεν είναι έτσι. Οι συμμετέχοντες δεν έχουν όλοι τα πόδια τους.
Δεν ξέρουμε ποιος θα βγει πρώτος, αλλά πιθανότατα αυτοί που θα μείνουν πίσω, δεν είναι οι αρτιμελείς. Αυτό γίνεται στην Κοινωνία κάθε μέρα.
Μιλάμε για Ισότητα και σωστά. Ισότητα όμως σημαίνει Σεβασμός. Και η Ισότητα δεν μπορεί να είναι χωρίς Αλληλεγγύη και Ανθρωπιά. Που σημαίνει πως όσοι μπορούν πρέπει να βοηθούν τους υπόλοιπους ώστε να τερματίσουν όλοι, να μην εγκαταλειφθούν συνάνθρωποι μας στην τύχη τους.

Τελικά το ζήτημα είναι τι Κοινωνία θέλουμε. Ένα συνεχή ανταγωνισμό όπου επιβιώνει ο δυνατότερος και ισχύει ο νόμος της ζούγκλας; 
Ή μια Ανθρώπινη Κοινωνία Αλληλοβοήθειας, όπου όλοι μαζί συνεργαζόμαστε αρμονικά;
Όπου έχει εξαλειφθεί κάθε διάκριση και κανιβαλισμός;

Δεν τσιμπάμε δολώματα. Ο ΑΜΕΑ, υποψήφιος Ευρωβουλευτής της ΝΔ, επέλεξε να γίνει το δόλωμα. Το κόμμα του κατάστρεψε τις υποδομές του Κράτους Πρόνοιας. Μπορεί ο ίδιος να μην έχει πρόβλημα με αυτό, αφού θα βολευτεί, είναι ήδη αρκετά εύπορος, πολλοί φτωχοί ΑΜΕΑ όμως έχουν.
Δεν υπάρχει δυστυχώς μόνο μια διάκριση, ένας ρατσισμός. Υπάρχει πάνω απ' όλα η ταξική ανισότητα. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger