Home » , » "Αν δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα". (Με αφορμή μια ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη)

"Αν δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα". (Με αφορμή μια ανάρτηση του Γ. Καλαϊτζίδη)

Από giorgis , Σάββατο 4 Μαΐου 2019 | 5:48 μ.μ.

Του Γ. Γ.

Δεν νομίζουμε ότι οι δημοσιολόγοι δεν μπορούν να καταλάβουν τα αυτονόητα. Συνήθως αν δεν εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία παραπληροφορώντας και διαστρέφoντας, καταστάσεις, αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να βγάζουν αυθαίρετα συμπεράσματα και να τα προβάλλουν με πηχυαίους τίτλους για να κάνουν "πιασάρικα" τα δημοσιεύματά τους.

Χαρακτηριστικό σημερινό παράδειγμα, ο τρόπος που αντιμετώπισαν μια ανάρτηση που έκανε στην προσωπική του παρουσία στο facebook, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης. 
Το μέλος του "Ρουβίκωνα" έγραψε: "Αυτήν την Πέμπτη το τριμελές συμβούλιο πλημμελειοδικών Βόλου θα αποφασίσει εάν θα έχουμε τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας στην Ελλάδα. Η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι ήδη πολύ επιβαρυμένη και είναι ζήτημα αν θα αντέξει τις επόμενες μέρες. Οι τρείς συγκεκριμένοι δικαστές του Βόλου θα πάρουν μια απόφαση που θα επηρεάσει άμεσα την ζωή του Δημήτρη την ζωή την δικιά μας και την ζωή την δικιά τους.Ελπίζω να μην κόψουν αυτό το κόκκινο νήμα. Γιατί αν το κάνουν όλα θα κοκκινίσουν".

Τι προκύπτει απ' την ανάγνωση του παραπάνου κειμένου; Το απλό λογικό συμπέρασμα. Οτι δηλαδή αν η κυβέρνηση -μέσω των μηχανισμών της- βάψει τα χέρια της με αίμα και έχουμε στην χώρα μας τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας, τα πάντα θα 'ρθουν τα πάνω - κάτω. Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος και την μορφή που θα έχουν οι αντιδράσεις που θα προκύψουν και το πιθανότερο είναι να δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Πώς όμως σχολίασαν οι δημοσιογράφοι την ανάρτησή του Γ. Καλαϊτζίδη; Με τον γνωστό τρόπο: "Αν δεν μας αρέσει η πραγματικότητα, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα". Την φέρνουν "στα μέτρα" τους και τα εγκεφαλικά τους κατασκευάσματα τα παρουσιάζουν σαν είδηση.

Καλύτερα όμως ας αφήσουμε το μέλος του "Ρουβίκωνα" να σχολιάσει την αντιμετώπιση που είχε η διαδικτυακή του τοποθέτηση:

 "Απειλές" και "κύκλους αίματος" διέγνωσαν στην ανάρτηση μου τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μου θυμίζει την περίπτωση με το μακεδονικό συλλαλητήριο όπου και τότε πάλι έγινε ένας χαμός αφού η ανάρτηση μου είχε θεωρηθεί πολεμικό ανακοινωθέν. Άσχετα αν μετά επιβεβαιώθηκε με την οργανωμένη επίθεση των ακροδεξιών που προσπάθησαν να εισβάλουν στα Εξάρχεια.

Είναι σύνηθες φαινόμενο τα μμε να διαστρεβλώνουν και να παραπληροφορούν το οτιδήποτε κάνουμε η λέμε. Οπότε δεν μου κάνει καμία εντύπωση η διαχείριση που κάνουν και σε αυτήν την περίπτωση. Η αυτονόητη διαπίστωση πως με τον θάνατο ενός απεργού πείνας θα επηρεάζονταν οι ζωές όλων μας(ημών αλλά και των αυτουργών αυτής της κατάληξης) μεταφράστηκε σε "ευθείες απειλές κατά της ζωής των δικαστών".

Μην ανησυχείτε κύριοι δεν θα πάμε να πυροβολήσουμε κανέναν. Αλλά να είστε σίγουροι πως οι αντιδράσεις σε περίπτωση που οι δικαστές πάρουν παράλογες και πέραν κάθε λογικής αποφάσεις θα είναι και μαζικές και συνεχόμενες. Έτσι λοιπόν θα "κοκκινίσουν" όλα. Οχι από το αίμα.Αυτό το χύνεται εσείς καθημερινά. Το ζητάτε με αγωνία για να γεμίσετε τα δελτία και τις ιστοσελίδες σας.

ΥΓ. Γράψτε τώρα ότι τα "γυρνάω "μετά τον "σάλο που δημιουργήθηκε". Είστε τόσο ελεεινοί όσο και προβλέψιμοι.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger