Home » , » Σύνορα Εβρου: Εκτός δικαίου και εκτός νόμου τόπος μαρτυρίου για τους πρόσφυγες. Ευρω- βία κατά των προσφύγων στα σύνορα

Σύνορα Εβρου: Εκτός δικαίου και εκτός νόμου τόπος μαρτυρίου για τους πρόσφυγες. Ευρω- βία κατά των προσφύγων στα σύνορα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 4 Μαΐου 2019 | 6:30 μ.μ.

Πριν δυο μέρες η συλλογικότητα "Καμπάνια για την πρόσβαση στο άσυλο" σε ανακοίνωσή της κατάγγειλε μεταξύ άλλων:

Τα σύνορα της χώρας στον Έβρο τείνουν να καταστούν ένας εκτός δικαίου και εκτός νόμου τόπος μαρτυρίου για τους πρόσφυγες που επιχειρούν απελπισμένα να περάσουν στο ευρωπαϊκό έδαφος, στιγματίζοντας τη χώρα μας και τους υπευθύνους για τη διαχείρισή τους.  

Ενώ παρακολουθούμε τους αυξανόμενους πνιγμούς στα σύνορα, οι καταγγελίες προσφύγων για βάρβαρες πρακτικές επαναπροώθησης συνεχίζονται. Εκτός από τον αποτροπιασμό που προκαλούν, δείχνουν επίσης ότι η άσκηση βίας και οι συστηματικές παραβιάσεις δεν αποτελούν μεμονωμένες ατομικές επιλογές, αλλά γενικευμένες πρακτικές που αναπτύσσονται στα πλαίσια ενός σχεδίου αποτροπής και προσπάθειας ενίσχυσης του «μηνύματος» αποθάρρυνσης, που «πρέπει να σταλεί» για την ανάσχεση των προσφυγικών ρευμάτων. 

Σήμερα στην εφημερίδα "Πριν" που κυκλοφορεί διαβάζουμε:

Ευρω- βία κατά των προσφύγων στα σύνορα

Πυκνώνουν οι καταγγελίες για απάνθρωπες και παράνομες επαναπροωθήσεις προσφύγων στον Εβρο. Το τελευταίο σοβαρό κρούσμα αφορά ομάδα 15 Τούρκων προσφύγων, με μια έγκυο γυναίκα ανάμεσα τους. Σύμφωνα με καταγγελίες, οι πρόσφυγες χτυπήθηκαν με κλομπ από άντρες που φορούσαν κουκούλες και στολές χωρίς διακριτικά και επαναπροωθήθηκαν βίαια στην Τουρκία.

Την ίδια ώρα αποκαλύπτεται η ενισχυμένη παρουσία της Frontex και της γερμανικής αστυνομίας στα σύνολα Ελλάδας - Βόρειας Μακεδονίας και στον Εβρο, εκτελώντας χρέη συνοριοφυλάκων.

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία τριών γυναικών στον Εβρο. Τα τείχη της ΕΕ είναι αιματοβαμμένα ...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger