Home » , , » Ποινικοποίηση της ταξικής αλληλεγγύης. Αύριο ξαναδικάζεται ο αγωνιστής δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος.

Ποινικοποίηση της ταξικής αλληλεγγύης. Αύριο ξαναδικάζεται ο αγωνιστής δάσκαλος Ηλίας Σμήλιος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 14 Μαΐου 2019 | 7:42 μ.μ.

Για άλλη μια φορά αύριο, Τετάρτη 15/5, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, θα παρακολουθήσουμε ένα σκηνικό ποινικοποίησης της ταξικής αλληλεγγύης.
Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα βρεθεί ο Ηλίας Σμήλιος, επειδή μαζί με τα υπόλοιπα μέλη από τον Συντονισμό Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης, πρωτοστατεί στις ματαιώσεις πλειστηριασμών και στις κατασχέσεις της λαϊκής κατοικίας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει τώρα η ιστοσελίδα αυτής της συλλογικότητας: Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει ο συναγωνιστής Ηλίας Σμήλιος, δάσκαλος και δημοτικός σύμβουλος Αμπελοκήπων-Μενεμένης, “ως υποκινητής σε δημόσια συνάθροιση πλήθους που, με ενωμένες δυνάμεις διέπραττε βιαιοπραγίες”, δηλαδή σύμφωνα με το κατηγορητήριο “φωνασκούσαν”, “εκφωνούσαν συνθήματα” και «πλησίαζαν απειλητικά την έδρα του Ειρηνοδικείου, όπου ίστατο η επί του πλειστηριασμού υπάλληλος», πρόεδρος τότε του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, εμποδίζοντας τη διενέργεια του πλειστηριασμού».

Πέρα από την αυτονόητη παρότρυνση μας σε κάθε αγωνιστή/ια που μπορεί να εκδηλώσει με την παρουσία του στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την συμπαράσταση του στον Η. Σμήλιο, παραθέτουμε απόσπασμα από προηγούμενη ανάρτησή μας τότε που και πάλι το μέλος του Συντονισμού Συλλογικοτήτων αντιμετώπιζε ποινικές διώξεις για παρόμοιες δράσεις του.

 ***

Υπόδειγμα ταξικού συνδικαλιστή και άψογου εκπαιδευτικού είναι ο αγωνιστής δάσκαλος Η. Σμήλιος. Δεν υπάρχει εργατική κινητοποίηση που να μην δίνει το παρών, ενώ στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών στην Θεσσαλονίκη πρωτοστατεί.

Παράλληλα δεν μένει αδιάφορος σε κάθε κοινωνική η πολιτικό θέμα της επικαιρότητας. (Εδώ το τελευταίο κείμενο που έγραψε χτες στο μπλοκ μας με τίτλο «Ένας δάσκαλος για ένα παιδάκι ...»)

Αυτός και είναι ο λόγος που συχνά βρίσκεται στο στόχαστρο  κάθε είδους αντιδραστικού μηχανισμού που ενοχλείτε από την δράση του.
Ειδικά η συμβολή του στην γιγάντωση, μαζικοποίηση του «Συντονισμού Συλλογικοτήτων Θεσσαλονίκης», μιας κίνησης η οποία δραστηριοποιείτε αποτελεσματικά στην ματαίωση πλειστηριασμών λαϊκών περιουσιών, τον έκαναν καρφί στα μάτια μεγαλοσυμβολαιογράφων, και κορακιών που θέλουν να πέσει στα νύχια τους η περιουσία χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών.

Του ασκήθηκε, λοιπόν μια δικαστική δίωξη για να τρομοκρατηθεί ο ίδιος και οι συναγωνιστές του στον Συντονισμό Συλλογικοτήτων.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger